Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Theetijd (?)  (710 keer gelezen)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 10 jaar geleden »
Vervolg van Brieven

En daar stonden ze; gewoon een doorsnee echtpaar, van dertien per dozijn. Mathanos met de baby in zijn armen, Cyrille met zowel een schone jurk aan als een nieuw kapsel, schoenen en make-up.
Ehriondah stond al op hen te wachten, zoals het hoorde. "Ehriondah!" Cyrille had zich werkelijk enorm verheugd op dit moment, want ze had haar schoonzus al een heel lange tijd niet gezien. Niet dat ze haar daarvoor wel vaak gezien had, want Ehri kwam veel te weinig thuis, maarja, dat was haar eigen keuze, maar Mathanos betreurde het.
Kassil kende haar eigenlijk niet. Maarja, hij was ook een baby, dus hij kende niemand.

Als hij heel eerlijk was, vond hij het jammer dat ze zo snel gezegd had dat hij met Cyrille op het dakterras moest komen. Eigenlijk had hij wel zin in een broer-zusgesprekje, maar natuurlijk stond die eeuwige gastvrijheid van Ehri dat niet toe.
« Laatst bewerkt op: 10 jaar geleden door Mathanos van Uncha »

« [Reactie #1] : 10 jaar geleden »
Alle leerlingen waren weggejaagd, de deuren hermetisch afgesloten en de thee was besteld. Niets kon haar voorlopig uit de waan van een hoofs bezoekje halen.

"Och Cyrille, wat is je zoon toch prachtig," zei ze oprecht beleefd. Het was een lief kindje met alles in het miniatuur, zelfs de vleugeltjes. Evne schoot door haar hoofd een tafereeltje van haar, met een kind, van hem.. maar dat was nog onzekere toekomstmuziek.

"Ga toch zitten. Hoe is het thuis? Met jullie, met moeder, met Odiam?" De nieuwsgierigheid maakte haar veel jonger, en even leek ze even oud als haar broer. Ze leek überhaupt wel op haar broer, werd haar altijd verteld.

Ze wilde nog veel meer weten, hoe het echt met haar broertje was, en thuis, maar alles had een tijd, en haar gasten/familie wilde ze eerst in alle ontspannenheid begroeten. "Iemand een kopje thee?"

Haar dag kon niet meer stuk. En school was even, héél even vergeten.

« [Reactie #2] : 10 jaar geleden »
De blonde luchtelf glimlachte bedeesd. "Dank je."

"Moeder maakt het wel goed. Afgelopen jaar vierde ze haar 241* verjaardag, maar ze voelt zich nog helemaal gezond gelukkig." Mathanos had zo het gevoel dat zijn moeder het nog lang ging maken.
"Odiam krijgt meer inwoners. Ik geloof niet dat dat komt doordat er meer kinderen geboren worden, maar er zijn meer immigranten." Hij wilde de komende oorlog liever niet noemen. Ehriondah en hij zaten met hetzelfde probleem. Behalve dat hij kon rekenen op een stevig leger, terwijl Ehriondah een school vol kinderen moest beschermen.
"En Kassil groeit als kool." Veranderde hij subtiel van onderwerp. "Ik kan me niet voorstellen dat hij zo snel groot wordt, voor jou zal het nog wel sneller zijn."
Cyrille mengde zich in het gesprek: "Is je, eh.. baan, niet heel druk?" Ze bedoelde er heus niks mee en wilde haar schoonzus ook niet kwetsen, maar ze was benieuwd hoe Ehriondah dat nou deed, zo'n baan. Daar was ze toch ook helemaal niet voor opgeleid?
Maar ze voelde zich soms ook een beetje dom in vergelijking met Ehriondah. Ehriondah had zoveel kennis van de wereld, zoveel ervaring, terwijl zij een privéleraar had gehad en nooit erg goed geschoold was in magie -hoewel, wel in de theorie.

*+/- 47 jaar
« Laatst bewerkt op: 10 jaar geleden door Mathanos van Uncha »