Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Overzicht Magische Vechtkunst  (539 keer gelezen)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 10 jaar geleden »
Magische Gevechtkunst
Dit vak wordt gegeven aan vierde-, vijfde- en zesdejaarsleerlingen van Merifel. Het is een keuzevak, wat betekent dat niet elke Merifeller dit hoeft te kiezen. Voor degenen die graag informatie willen hebben over het vak, wordt hieronder beschreven wat er per jaar allemaal behandeld wordt.

Vierde jaar
In dit jaar draait het om de verdediging.
Iedere leerling heeft bij Wilsmagie geleerd om schilden op te werpen. Dit moet in dit jaar in praktijk gebracht worden, zodat de leerlingen zichzelf kunnen beschermen. Hierbij worden voornamelijk schilden gebruikt en bij Wilsmagie is al geleerd dat er verschillende soorten schilden zijn. Er zijn schilden tegen fysieke aanvallen en schilden tegen magische aanvallen, waarbij binnen die twee groepen ook nog verschillende soorten schilden zijn.
Bij dit vak leren de leerlingen welk schild ze wanneer moeten gebruiken. Ze leren in te schatten op welk moment ze een schild moeten opwerpen om zo min mogelijk kans te lopen geraakt te worden.

Naast de schilden, zijn er ook andere manieren om jezelf te beschermen. (Een Hydoree-spreuk tegenhouden met vuur etc.) Dit leren de leerlingen ook in het vierde jaar.

Vijfde jaar
In dit jaar gaat het om het aanvallen.
Bij het vak Spreuken hebben de leerlingen al heel wat spreuken geleerd en die worden hier in de praktijk gebracht. Men leert welke spreuken je op welke manier moet gebruiken en hoe dat allemaal werkt. Verder mogen ook Elementaire Magie en Wilsmagie gebruikt worden, maar gezien de tijd die nodig is om Elementaire Magie te gebruiken, zal er vooral gericht worden op spreuken.
Creativiteit is in dit jaar heel erg belangrijk, dus als een leerling niet zo goed is in Spreuken, kan hij of zij dit met creativiteit aardig goedmaken.

In dit jaar worden ook een aantal spreuken aangeleerd die niet geleerd worden bij het vak Spreuken.

Zesde jaar
In dit jaar zal er vooral ingegaan worden op het duelleren.
Wat in de voorgaande jaren geoefend is, zal hier in de praktijk gebracht worden. De leerlingen kunnen zichzelf verdedigen en ze kunnen aanvallen, maar nu zal er een combinatie van die twee plaatsvinden. De leerlingen leren om op het juiste moment de juiste handelingen te verrichten. Leerlingen die goed hun best doen in de les hebben uiteraard een voorsprong.
Verder wordt er in dat jaar uitgelegd hoe een goed duel werkt.

Toegstane vormen van magie
- Wilsmagie
- Spreuken
- Elementaire magie
« Laatst bewerkt op: 10 jaar geleden door Iratrima Elochjo »