Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Alle klassen, les 1  (1046 keer gelezen)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 12 jaar geleden »
Tijd voor geschiedenis. Mera's vak was het niet echt, en de leerlingen zouden er nooit achter moeten komen dat ze eigenlijk niet bevoegd was les te geven in dit vak. Daarom las ze zich extreem goed in, niemand van de leerlingen wist het dan ook. Maar het lesgeven vond ze leuk om te doen, dat scheelde een hoop. Ze was benieuwd hoe het komende jaar zou gaan. De leerlingen zouden snel moeten komen, zelf was ze bijna te laat gekomen.
Mera zat achter haar bureau en rommelde wat in een diepe lade. Krijtsteen was ze altijd kwijt.

« [Reactie #1] : 12 jaar geleden »
Elaine liep snel het lokaal binnen. Ze was net op tijd. Dat was eerst wel anders geweest. maar, ze had zelf het idee dat ze was veranderd. Ze was minder arrogant geworden, ze begon zich een beetje in te leven in de andere. Maar ja, helemaal zou dat natuulijk nooit weg gaan, dacht ze bedroefd. Achter in het lokaal ging ze zitten. Ze pakte haar spullen, en ging zitten. Ze vroeg zich af, zou ze het vragen? Ze besloot het niet te doen. Ze zou eerst zelf proberen iets meer te weten te komen.
« Laatst bewerkt op: 12 jaar geleden door Mera Palister »

« [Reactie #2] : 12 jaar geleden »
Toen Elaine binnenkwam, had Mera gelijk het gevoel dat er iets aan de sfeer veranderde. Opmerkzaam keek ze naar het meisje. Misschien was er wel iets. Ze had zich nooit zo'n talent geweten in telepathie, maar dit maal wilde ze er toch iets meer van weten. "Hallo Elaine," zei ze. Ze was benieuwd wat voor reactie er zou komen, omdat zij haar niet eerst gegroet had. Moest wel volgens de etiquette: de jongste persoon groet het eerst. Maar dat scheen toch niemand meer te weten.

« [Reactie #3] : 12 jaar geleden »
Ook Chrysanta kwam richting het geschiedenislokaal. In de deuropening bleef ze even staan. Alleen Elaine was er nog maar, terwijl alle klassen tegelijk geschiedenis zouden krijgen. Het maakte haar ook niet zoveel uit. Ze haalde haar schouders op en liep verder naar binnen. Ze groette de lerares, en ging naast Elaine zitten. "Hoi," zei ze tegen haar.

« [Reactie #4] : 12 jaar geleden »
Geschiedenis... Een interessant, belangrijk, toch niet het meest leuke vak. Ze liep door de gang... Liep ja, ze had al genoeg ongelukken gemaakt deze dag. En het was verrassend snel gegaan, al vlug zag ze het lokaal verschijnen.

Ze opende de deur en sloot deze weer, nadat ze naar binnen was gelopen.

'Hey,' zei ze, niet de meest beleefde groet gebruikend. Ze keek het lokaal rond en zag dat het nogal... rustig was. Ze ging aan de zijkant zitten, ergens halverwege de rij en pakte vervolgens haar spullen op de bank. Laat de les maar beginnen.

« [Reactie #5] : 12 jaar geleden »
Foaly liep naar geschiedenis. Hij vondt geschiedenis leuk omdat dat een van de weinig vakken was die hij niet in de kudde kreeg. hij opende de deur, liep het lokaal binnen, en sloot de deur weer. Hij keek rondt er waren nog drie andere leerlingen en een mevrouw.

Hij zei goedendag tegen de mevrouw en ging achteraan zitten

« [Reactie #6] : 12 jaar geleden »
"Hallo Elaine" Elaine keek op. De geschiedenis lerares, mevrouw Palister had haar begroet. 'Hallo mevrouw' Mompelde ze terug. Elaine liep het lokaal binnen, en liet zich op een wilekeurige bank vallen. Ze pakte haar spullen voor zich; Haar veer, haar perkament, en de geschiedenisboekken. Ze sloeg ze open, en las hier en daar een stukje. Geschiedenis had ze altijd wel grappig gevonden. Anders als latijn, verschrikkleijk vond ze dat, hoewel het toch door dezelfde leraar werd gegeven. Waarschijnlijk lag latijn haar gewoon niet zo.

« [Reactie #7] : 12 jaar geleden »
"Ik ga nu beginnen met de les. Het is prettig weer een wat vollere klas te hebben. Goed dat jullie er zijn."
Omdat het wat rommelig in de klas was, begon Mera rond te lopen en schoof hier en daar een stoel aan. "Dit jaar," zei ze ondertussen, "gaan we het vooraleerst hebben over de relatie tussen mensen en myrofas. We gaan proberen te bewijzen met feiten uit de geschiedenis waarom mensen een verderfelijk ras vormen." Ze liep weer terug naar het bord en rolde een grote poster uit. Er stond een mens op. Met lichte afschuw in haar ogen keek ze ernaar. Ze had het ding vaker gezien, maar vond het nog steeds geen mooie plaat. Ze keek de klas weer in.
"Dit, beste leerlingen, is geen mens. Het is een plaatje van een mens. Maar goed, wie is er al eens in aanraking gekomen met een mens? Vingers graag."
godmoden graag
« Laatst bewerkt op: 12 jaar geleden door Mera Palister »

« [Reactie #8] : 12 jaar geleden »
Elaine ging een stukje rechterop zitten. Hier was ze eigenlijk altijd al nieuwschierig naar geweest. Hoe kwam het dat de myrofas de mens zo verachten? Ze had het zelfs aan een mens zelf gevraagd, hier op bumetrel. Maar nog geen antwoord gekregen. Elaine stak haar vinger op, en kreeg de beurt. 'Ik ben al eens in aanraking geweest met de mens. Voor bumetrel, was er een mens die ik erg aardig vond. Mijn ouders en ik, we leefden ook vrij dichtbij de mensen.' Bijna wilde Elaine zeggen dat de mensen ze niets gedaan hadden, maar dat zou liegen zijn geweest. De mensen hadden hun wel degelijk iets gedaan. 'En hier op bumetrel, hier is ook een mens. Ik hem hem nog naar de kamer van mevrouw van Uncha gebracht.'

« [Reactie #9] : 12 jaar geleden »
Muleta zat in haar eentje achterin de klas. Vanaf daar opserveerde ze de andere myrofas in het lokaal. Ze kon niet van allemaal goed zeggen of het nu eerste of tweede jaars waren. Zaten hier ook derdejaars? De lerares rolde een plaat uit. Het was een mens. Hij leek wel wat op een elf. Maar dan lelijker. Ze zag mevrouw Palisters gezicht vertrekken toen ze naar de plaat keek. Eleine reageerde daar een beetje kwaad op. Zelf had Muleta nog nooit een mens ontmoet. Ze reageerde dan ook maar niet.
« Laatst bewerkt op: 11 jaar geleden door Mera Palister »

« [Reactie #10] : 12 jaar geleden »
Het eerste waar Tia aan dacht toen mevrouw Palister begon over mensen was Lea, haar nichtje. Haar gezicht betrok bij die gedachte. Het arme kind had waarschijnlijk een hoop meegemaakt en het leek of ze nog niks verwerkt had. Het meisje had zelf nog nooit een mens gezien, maar je kon woede in haar ogen zien toen ze het plaatje zag. Ze zou geen wraak nemen of iets dergelijks, maar ze zou hen wantrouwen. Nooit zou ze een mens haar rug laten zien, nooit zou ze een andere kwetsbare plek laten zien. Wel was ze van mening dat mensen toch niet allemaal slecht waren... Toch?

Doodstil bleef het meisje naar de mens kijken. Het had iets weg van een elf, toch zou ze een elf nooit aanzien voor een mens... De mens op het plaatje kwam lomper over en keek wat sloom uit z'n ogen... Het was eigenlijk maar een vraag of ze niet met trollen te vergelijken waren, constant gevaarlijk en dom... Want, dat was toch wat ze waren?

« [Reactie #11] : 12 jaar geleden »
Zou er íemand in de klas zitten die een echte mens had ontmoet? Zijzelf had ze weleens gezien, maar haar ouders hielden haar angstvallig uit de buurt van die vreemde wezens, en verachtten het ras. Natuurlijk waren ze ook veel minder slim en ontwikkeld, maar toch wilde ze best eens wat meer weten over hen.

Ze bekeek de plaat goed. Ja, zulke gevallen had ze vaker gezien, in Treseburg. Daar ging ze weleens heen met haar moeder. Maar ze mocht geen interesse tonen, en hen alleen verachten, een houdig diet dat juist stimuleerde.

« [Reactie #12] : 11 jaar geleden »
"Mooi. Of eigenlijk: niet mooi. Maar in ieder geval éen van jullie heeft wel eens een mens gezien. Het is handig om precies te weten hoe je ze herkent; opdat je er op een goede manier mee om kan gaan. Mensen zullen namelijk niet goed met myrofas omgaan, dat valt niet te betwijfelen.
Bij het herkennen van mensen is het uiterlijk misschien nog niet van het grootste belang. Het belangrijkste is namelijk het gedrag. En dan maakt het eigenlijk vrij weinig meer uit of iemand een kleine nachtelf is of een mens, om maar een voorbeeld te noemen.
Ik wil dat jullie dit allemaal overnemen.
Punt 1:  mensen zijn altijd geneigd het voordeel voor zichzelf te zoeken.
Kan iemand hier een voorbeeld van noemen?"

« [Reactie #13] : 11 jaar geleden »
Het meisje nam de mens zo goed mogelijk in zich op. Wat was er nu zo gevaarlijk aan hen? Ze hadden geen vleugels, geen klauwen, geen gevaarlijke tanden, voorzover ze wist waren mensen ook niet magisch begaafd... En veel myrofas waren bedrevener in het vechten dan de mensen.

'Meneer Vladistov!' riep Tia zonder na te denken als antwoord op Mera's vraag. 'Hij is een mens geweest, dus hij zal ongetwijfeld wat van hun eigenschappen hebben overgehouden.'

Vervolgens schreef ze snel alles wat ze op moest schrijven op.


« [Reactie #14] : 11 jaar geleden »
Natuurlijk! Vampiers waren mensen geweest. Dat ze daar niet aan gedacht had! Maar het was eigenlijk niet een voorbeeld van egoïstisch gedrag. Kon zij nog iets verzinnen? Eigenlijk had ze nooit contact gehad met enige mens. En uit verhalen was het meestal wreedheid wat ze te zien kreeg van mensen. Gruwelijke en domme wezens. Raar eigenlijk dat Myrofas toch waarschuwden voor mensen, ondanks dat ze ze zo minderwaardig en dom vonden.

« [Reactie #15] : 11 jaar geleden »
Muleta had dan nog nooit een mens ontmoet, ze wist er toch wel aardig wat van. Haar grootvader, die haar tot nu toe les had gegeven, had haar best veel verteld over mensen. Ze stak haar hand op. Toen ze de beurt kreeg zei ze: 'Mensen vinden zichzelf altijd beter dan de anderen. Sommige mensen laten dat duidelijk merken, maar anderen vinden het niet netjes om dat te zeggen. Maar eigenlijk vinden ze zichzelf wel het beste. Bovendien willen mensen altijd de baas zijn.'
Muleta was voorlopig uitgerateld, maar als ze langer na zou denken, zou ze nog wel meer weten.

gm zonder toestemming. Mera is niet zo actief, en het leek me logisch dat ik op een gegeven moment toch wel de beurt zou krijgen.

« [Reactie #16] : 11 jaar geleden »
'Mevrouw is het misschien een idee om een vampier te vragen hier in de klas te komen vertellen over mensen?! Eentje die nog niet lang vampier is, die kan praktijkervaring overbrengen!' riep Tia weer voor haar beurt uit.

Nog altijd circelde de gedachte aan haar nichtje in haar hoofd rond. Eigenlijk zou Tia eens door moeten vragen over wat er precies gebeurde, want alleen vage antwoorden waren tot nu toe naar boven gekomen. Waarom hield Lea alles voor zich?! Het zou beter voor haar zijn om het gewoon aan iemand te vertellen, natuurlijk zou Tia het 't beste vinden als ze het aan haar zou vertellen, maar iemand anders kon natuurlijk ook altijd nog.


« [Reactie #17] : 11 jaar geleden »
Deze les is gesloten.