Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Muziek: alle leerjaren  (2237 keer gelezen)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [Reactie #25] : 11 jaar geleden »
"Menier Faddello! Dat ies al de twééde kier dat oe main les zóémaar verstooirt! Iek ga oew leerlienken tok ook keen les geven over gooien met floiten om je tekenstander te verwarren?! Noe?! Noe?!"
Villadria was niet bepaald gecharmeerd van zijn plotselinge opduiken in haar les. Ze was als de dood voor vampiers (ééntje uitgezonderd) en juist díé kwamen haar les verstoren. "Bah!"
Ze keek de klas rond, en kwam tot de ontdekking dat haar les stil lag. "TitiWi, dóórzienken!"

« [Reactie #26] : 11 jaar geleden »
'TitiWi, dóórzienken!'

Het meisje had Fighan en Vinamina even bekeken. In Tia's belevenis pasten ze wel bij elkaar. Beide gevoelig en muzikaal. Daarbij, in verhalen trokken mensen die elkaar niet schenen te mogen elkaar aan, dus als Vinamina de leraar niet mocht, dan zou dat later omdraaien.

'VINA EN FALO SITTING IN A TREE K-I-S-S-I-N-G,' zong ze zo hard ze kon.

Natuurlijk zonder ook maar één valse noot. Doordat het meisje haar ademhaling redelijk onder controle had en al meer zanglessen gehad had, kwam er redelijk wat volume uit. Haar blik zei genoeg tegen de klas...: DOE MEE!

« [Reactie #27] : 11 jaar geleden »
[color=95B9D9]Als Fighan kort geleden had gedronken was al het bloed naar zijn hoofd gelopen en was hij nu knalrood. Dit was niet het geval en hij hoopte dat er niet teveel van zijn gezicht te lezen was.
Hij voelde zich nu niet zo welkom, de vorige keer was het gezellig fijne sfeer en positieve mensen, maar nu had hij de neiging om weg te lopen. Toch enigszins benieuwd naar reacties van anderen en eigenlijk ook wel die Villadria bleef hij stug zitten. Hij glimlachte een beetje en snoof een keertje met zijn neus om duidelijk te maken dat hij het grote onzin vond. Maar hij bleef stil, hij pakte zijn tambura stevig vast en in een houding klaar om te gaan spelen. Als het nodig was zou hij zo zijn reactie laten merken, maar aan de blik van Villadria te zien was zij niet zo blij. Wat? het leek wel of er een tikkeltje angst in haar ogen te zien was. Voor Tia's woorden? Of voor hem?![/color]

« [Reactie #28] : 11 jaar geleden »
Lys had geen idee wat Tatiana, of TitiWi, zong. Het leek een andere taal te zijn. Maar ze trok rare gezichten met haar ogen en uiteindelijk snapte Lys dat ze mee moest doen. "'VINA EN FALO SITTING IN A TREE K-I-S-S-I-N-G," zei ze, maar het klonk toch anders dan hoe Tia het deed, dus hield ze haar mond maar. Daarbij had ze het zeer sterke vermoeden dat de man die binnen was gekomen niet zo van zulke muziek hield. Vragend keek ze rond, en probeerde de blik van de lerares te vangen.

« [Reactie #29] : 11 jaar geleden »
Muleta ving Tia's blik op: meezingen. Maar dat was niet het enige wat ze wist. Ze wist namelijk ook een klein beetje wat Tia zong, en ze kon het ook wel een beetje raden. En wat ze ervan begreep, maakte dat ze het idee had dat haar lerares, en de leraar die zojuist binnen was komen lopen, het niet zou zouden waarderen als ze dit zong. Onzeker keek ze om zich heen. Weer zo'n moment. Je wilt aan twee myrofas gehoorzamen. De rangorde hier vind dat ik mijn lerares moet gehoorzamen, maar als leerling zou ik toch eerder mijn medeleerling moeten steunen. Toen Lys ook mee begon te zingen, neuriede Muleta zachtjes mee. De wíjs is het probleem niet, dat zijn de woorden.

« [Reactie #30] : 11 jaar geleden »
Welk mens praatte er nou zó! Het was bijna niet te verstaan. Waarschijnlijk had ze het zich gewoon aangeleerd om interessant te lijken. Ze was in ieder geval een beetje een halve gare, zo'n type waarvan je er liever niet meer dan één in je buurt had. Zo eentje.

Djoal had hard geprobeerd zich onzichtbaar te houden, tot nu. Hij kon er niets aan doen, hij lág gewoon dubbel om het hoofd van professor Fadelo die keek een ogenblik alsof hij betrapt was. Hij haatte zingen, zingen was iets voor meisjes en voor schattige elfjes en dus níéts voor hem. Ook muziek was stom, misschien een trommel ofzoiets, dat kon er nog mee door. Maar een flúít of een támbóurijn! Nooit van zijn leven! Hij was een jongen, geen watje. Hij wist wat Kiwiwi of Tiniwi ofzoiets gezongen had, zijn vader kon de taal van Britannia, dus hij had ook een heel aantal woorden geleerd.

'Vina en Falo zitten in een boom en kussen.' Fluisterde hij nét hard genoeg om gehoord te worden door degenen die naast hem zaten.  Hij kon het zeggen, hij had die porfessor Fadelo toch niet, en als een leraar van muziek hield, dan was hij bij voorbaat toch al stom. Wie weet kon deze les ook nog een beetje minder saai worden, sommige meisjes waren de beroerdste nog niet, hoewel ze er soms uit zagen als schattige elfjes. Net zoals deze Kolibrie...

Misschien had hij beter heracor kunnen kiezen, maar als elke les was zoals deze, dan was school misschien toch minder saai dan hij had gedacht. Dan kon het nog wel eens grappig worden op school.


« [Reactie #31] : 11 jaar geleden »
Ze vond het hélemaal niet leuk meer. Hélemaal niet. Maar als kinderen eenmaal iets in hun hoofd gehaald hebben, zie het er dan maar weer eens uit te krijgen..
Peinzend keek ze rond, en sperde ineens haar ogen wijdopen, terwijl ze naar het raam rende.

"OI!!" Gilde ze, en staarde naar iets dat kennelijk zojuist langs kwam vliegen. "OIOI!! KORITSIMOU!! Kaik!"

Het zou haar verbazen als níét iedereen naar de ramen zou rennen.. het was dan ook werkelijk verbazingwekkend. Zoiets had ze nog nóóit gezien! Absurd!

« [Reactie #32] : 11 jaar geleden »
Haar lerares zei tot haar opluchting niets over het liedje. Muleta was steeds zachter mee gaan neuriën. En toen ze haar lerares hoorde roepen, hield ze abrupt op en keek in de richting waarin haar lerares rende. Leraressen die naar het raam rennen? Bijzondere les vandaag Besluiteloos keek ze naar de anderen. Haar lerares had iets geroepen als 'Kaik' wat wel 'kijk' in moest houden, en duidelijk het bevel leek om..deze les te verstoren? Moest ze het voorbeeld van Vinamina volgen en naar het raam lopen? Aarzelend deed ze een klein stapje in de richting van het raam. Ze keek nog eens naar de anderen. Wat gaan die doen? Eigenijk was ze ook wel nieuwsgierig. Waarom rent een lerares naar het raam? Dat moet wel bijzonder zijn. Ze kon het vanaf hier niet zien.

« [Reactie #33] : 11 jaar geleden »
Lúthien schrok wakker van een geluid en keek op de klok. 'Sh*t' Ze schoot op en pakte snel haar spullen. 'Waarom moet je dan ook zo nodig in slaap vallen.' Vloekte ze op zichzelf. Snel rende ze weg naar de les.

Lúthien kwam het lokaal binnen gelopen. 'Sorry dat ik telaat ben.' Zei de Sirene. Ze keek het lokaal rond, op zoek naar een bekende, maar die zag ze niet. Toen keek ze de docent weer aan. 'Heb ik veel gemist?' Vroeg ze. Ze zette haar tas neer en ging ergens bij een leeg tafeltje zitten.

« [Reactie #34] : 11 jaar geleden »
Deze les is gesloten.