Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Plattegrond Kantoor  (537 keer gelezen)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 13 jaar geleden »


...
Indien men het domein van de vampier wenst te betreden staat men voor een normale eiken deur. Klop erop, en hij zal je horen. Indien de deur opengaat bent u toegestaan in het vertrek.
Naast u bevindt zich een kapstok, voel u vooral vrij om enige overbodige kledingstukken op te hangen, evenals wapens, indien u niet wenst vernietigd te worden. U komt nu plaatsnemen op het bankje en de stilte van weinig-verlichte kamer in u opnemen, en van de vage reflectie in de spiegel aan de muur.
Wanneer u het gevoel of geluid bemerkt van een stem die u beveelt binnen te komen kunt u de fijn versierde deuren naar het kantoor openen. Recht tegenover u zal waarschijnlijk de leraar zitten aan zijn houten bureau. Op datzelfde bureau ziet u vreemd contrasterend bij de schim erachter éen kandelaar staan, die meestal brandt en voor verlichting des vetreks zorgt. Meestal is het bureau bedekt met allerhande perkamenten en notities die de meester bestudeerd, vanuit zijn bruine zetel.
In de hoek van de met het bloedrode tapijt bedekte kamer, naast het verdonkerde raam, staat een vaas met goedverzorgde rozen, opmerkelijk goed gedijend in dit milieu. Een meter verderop valt het rek aan de muur in het oog, waaraan enkele goed bewerkte sabels hangen, stuk voor stuk dodelijke werktuigen in de handen van de eigenaar. In de hoek staat een deur die naar het slaapvertrek loopt, maar daar komt slechts de vampier zelf om te slapen. Aan deze muur hangt echter nog een onbekend maar kunstig schilderij met een druiventros, een sabel, en 'n paarse iris...
Als u bezoeker uw hoofd een halve draai laat maken ziet u een klein deurtje met in uw ooghoek een stel rode kussens. In de linkerhoek staat tegen de muur een houten boekkast met een grote collectie werken van filosofen, krijgsheren, dichters, geleerden en anderen. Achter het kleine deurtje bevindt zich een magazijn, waarin nog meer wapens en boeken staan opgeslagen, plus natuurlijk enkele dingen als schoonmaakspullen. De spiegel die u in de entree zag is in werkelijkheid een raam vanwaarachter de vampier soms observeert...
...

uit Kelpsreipmav, het boek