Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Kwak, kwak, kwak  (74 keer gelezen)

Speeldatum: 11 december 1308 (Begin winter)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 7 maanden geleden »
Het had enkele dagen geduurd, voordat Avalon iets met het drankje deed dat ze van Eleonora gekregen had tijdens de wilsmagie les. Ze had een paar dagen getwijfeld om het te verkopen en het geld in haar eigen zak te steken. Toen ze er over uit was dat dat geen goed plan was, had ze nachtenlang gewacht op een briljante ingeving die haar liet zien hoe ze het elixer kon inzetten. Die briljante ingeving was niet gekomen, helaas. In de tussentijd had ze echter ook nog niets gemerkt van de andere twee afdelingen en dat was een slechte zaak. Blijkbaar moest Merifel zoals gewoonlijk weer het goede voorbeeld geven. De tijd was rijp om actie te ondernemen.

Nadat Avalon wat onderzoek had gedaan naar het elixer had ze zoveel mogelijk Merifellers opgeroepen om zich te verzamelen in de leerlingenkamer. Iets later dan de afgesproken tijd kwam ook Avalon binnen, het elixer veilig in de leren buidel aan haar riem.

'Dedit levit,' zei ze. Ze liep naar het midden van de kamer toe, toverde het elixer tevoorschijn en zette het kostbare flesje op een tafeltje. Haar blik ging de kring rond. 'Een stemwijziger. Een vrij gecompliceerd elixer - ver boven het niveau van de meesten van ons. Des te spannender om er gebruik van te maken, want wat is er nu mooier dan zowel Socophon als Heracor te kwellen? De uitkomst van dit elixer is zowel vermakelijk als vernederend: het zal onze allervriendelijkste leerlingen van de andere twee afdelingen veranderen in blatende, achterlijke beesten. Dat wetende, rest ons dus alleen nog de vraag: hoe zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk Sokjes en Heracori de nadelen van het elixer ondervinden? Iemand ideeën? Suggesties? Creatieve uitspattingen? Veelbelovende hersenspinsels die het waard zijn gedeeld te worden?'

Even twijfelde Avalon of ze het belang van teamspirit nog moest benadrukken, maar die woorden slikte ze in. Dat moest niet nodig zijn. Merifel was Merifel: eenieder die te zwak was om voor de afdeling uit te komen, was het niet waard om zich een Merifeller te noemen.
« Laatst bewerkt op: 7 maanden geleden door Avalon van Castro »

« [Reactie #1] : 7 maanden geleden »
Heupwiegend, zoals Teles haar moeder vaak had zien doen, liep ze naar Avelon toe.
'Ik kan de jongens wel verleiden om een drankje met mij te doen. Zo hebben we er meteen een paar in een klap.' En het liefste ging ze dan langs bij de Heracor jongens. Die zagen er ten minste niet zo suf uit. 'En misschien krijg ik er ook wel wat meisjes bij.' Al waren die niet zo goed gelovig als de jongens.
'Of er kan iemand anders met mij mee om de meisjes te overtuigen?' Ze wou wel meedoen maar natuurlijk niet alles in haar eentje uitvoeren.
'Oh en ik denk dat eerstejaars een goeie prooi zijn. Die hebben nog maar weinig ervaring met ons.'

Teles nam plaats op een tafel en keek Avalon aan. 'Goed plan toch.' Het was geen vraag maar een feit.
« Laatst bewerkt op: 7 maanden geleden door Teles an t-Eilean »