Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Slangendans  (771 keer gelezen)

Speeldatum: 31 augustus 1308 (Einde zomer)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 2 jaar geleden »
In een wirwar van slangen en stof draaide er een gorgo rondjes over de binnenplaats heen. Een nieuwe Girdwaanse hofdans misschien? Of de laatste verdedigingspasjes die de heracori bij wapenkunde had geleerd? Helaas geen van beide, want het meisje deed het niet voor haar plezier. Op haar gezicht was een uitdrukking van verschrikking te zien en naderende paniek.

"Oh, oh" Sophia tikte een medeleerling aan die toevallig te dichtbij langs liep. "Wil je helpen zoeken? Ik ben het lint kwijt dat mijn slangen samenbindt, en ik heb zo wapenkunde, en ik kan niet zomaar elk lint gebruiken want dat doet ze zeer weetje, en dat doet mij weer zeer, en ik ben het kwijt en ik kan het niet vinden en je moet me helpen! Het is bruin, en een beetje pluizig, en ongeveer zo lang en ik ben het kwijt maar wapenkunde begint echt bijna weetje! Ik ben nog nooit te laat geweest!" Grote paniekerige ogen keken de onfortuinlijke leerling aan, bijna smekend.  En niet één stel maar wel twintig. Haar slangen waren net zo in paniek als het meisje zelf. "Wil je helpen zoeken?"

[1]
[2]
 1. Eerste post voor Elifase.
 2. Ik heb hierbij besloten Sophia weer uit de kast te halen! Jaja. Ik wil haar graag in het tweede jaar van Heracor zetten en zal waarschijnlijk later deze week ook de leeftijd/leerjaren daarop aanpassen.

« [Reactie #1] : 2 jaar geleden »
Verzonken in gedachten liep Elifase over de binnenplaats heen. De luchtelf had voor de verandering eens niet haar hele dag vol staan en had besloten dat het haar goed zou doen om eens wat te ontspannen. Ondanks dat, waren haar gedachten bij haar schoolwerk. Ze werd uit haar gedachten getrokken toen ze dicht langs een gorgo heen liep, die op een vreemde manier rondjes aan het draaien was. Als Elifase niet meteen de paniek herkende die in de ogen van het meisje stond, zou ze denken dat die aan het dansen was.

Niet zeker wetend wat ze moest doen, besloot Elifase om door te lopen, tot ze een tikje op haar schouder voelde. Ze hoefde zich niet om te draaien om te weten dat het de gorgo was. Met medelijden luisterde Elifase naar wat de arme gorgo overkomen was. Natuurlijk zou ze helpen zoeken!

"waar heb je hem voor het laatst gezien?" Vroeg Elifase. Ze liet het voorstellen maar achter wegen. Dat zou later wel komen. Daarbij, het meisje was nu zo in paniek dat als Elifase zich wel zou voorstellen, ze waarschijnlijk direct weer haar naam zou vergeten. Wachtend op reactie nam Elifase de gorgo in zich op. Ze was klein, tenger en zag er bijna teer uit. De slangen die om haar hoofd heen kronkelden waren een mooie donkerblauwe kleur.

« [Reactie #2] : 2 jaar geleden »
"Oh uhm, hier ergens." Sophia wees op de grond voor haar voeten. "Of misschien was het hier? Of hier?" Ze draaide weer een verward rondje, terwijl ze goed keek of ze de bruine band ergens zag liggen. "Zie jij hem?"

Het was wel heel lastig om de grond nog scherp te zien door de tranen heen die inmiddels in haar ogen stonden. Ging ze nou ook nog huilen? Wat voor zwak dagwezen was ze wel niet, dat ze moest huilen omdat ze misschien te laat zou komen in de les? Maar de docent was zo streng, dat waren ze allemaal eigenlijk, en ze wilde het zo graag goed doen en vandaag ging alles verkeerd!

"Hij- hij zat net nog vastgebonden, want ik moet dus naar wapenkunde weetje en ik mag niet vechten als ze los zijn, maar ik rende net de binnenplaats over om op tijd te komen en toen waren ze ineens los dus hij moet gevallen zijn, of geknapt of- of," Sophia snikte "Ik weet het ook niet! Alles gaat fout vandaag!" Ze stopte met rondjes draaien en naar de grond kijken en keek nu met betraande ogen het elfje voor haar aan.

« [Reactie #3] : 2 jaar geleden »
Elifase kreeg medelijden met het meisje. Ze was duidelijk overstuur en dat snapte de elf heel goed. Elifase keek goed naar de grond, zoekend naar het lint. Een stukje verder, op de grond zag ze iets liggen dat misschien het lint zou kunnen zijn, maar toen de luchtelf dichterbij kwam, bleek het gewoon een stukje afgescheurd stof te zijn.

Elifase liep weer terug naar de gorgo, die met de minuut meer overstuur leek te worden en schudde haar hoofd. "Ik zie hem niet... Sorry. Maar ik wil wel helpen zoeken."

Elifase voelde zich een beetje... Vreemd. Ze wilde graag helpen, maar ze wist niet goed hoe. Als het zoeken niet goed uit zou pakken, zou ze misschien haar les niet eens in mogen en dan zou ze misschien in de problemen raken. Ondanks dat Elifase haar niet kende, al had ze haar zeker vaker gezien, voelde ze zich wat bezorgd over haar.

« [Reactie #4] : 2 jaar geleden »
"Nee, het heeft geen zin," de gorgo zakte met haar bips op de grond en sloeg haar armen om haar knieën. "Alles gaat gewoon fout vandaag." Ze snikte luid verder en een van haar slangen veegde bezorgd zijn warme lichaam langs haar wang.

"Maar weetje, niet eens alleen vandaag. Alles gaat gewoon altijd verkeerd. Ik ben te moe, en niks op school lukt zoals ik wil, en laatst kreeg ik straf van de parousia leraar omdat ik niet goed oplette terwijl ik heel erg mijn best deed om op te letten maar het lukte gewoon niet! Elke keer dacht ik goed opletten goed opletten goed opletten en dan hoorde ik niet wat er gezegd werd en toen had ik strafwerk! Ik heb nog nooit strafwerk gehad, snap je." Ze probeerde enkele tranen weg te vegen maar nieuwe stroomden gelijk weer over haar wangen.
"Straks hoort mijn vader dat ik strafwerk had, en dan moet ik van school. Oh wat als hij al onderweg is! Dan moet ik weer terug naar huis en dat wil ik helemaal niet want daar is Phalakros[1] en hij is heel, heel eng."

Het kon Sophia even niks schelen dat ze een nachtwezen was en een gorgo en dat ze dus sterk moest zijn en stoer en niet moest huilen als een feetje. Ze was gewoon te moe en snapte helemaal niet wat er met haar aan de hand was de laatste tijd. Ze werd nergens meer blij van en was altijd maar chagrijnig en de zielige eerstejaars voor haar kreeg dat voor het moment allemaal over haar heen.

 1. Haar broer

« [Reactie #5] : 2 jaar geleden »
De arme meid voor haar herinnerde Elifase aan zichzelf van toen zij in haar eerste jaar zat. Misschien nog steeds zelfs. De luchtelf had echt met de arme gorgo te doen.ze ging naast het meisje zitten en liet haar uitrazen, wetend dat wat ze nu ook zou zeggen, het zou toch niet helpen.

Toen het meisje uitgepraat was, dacht Elifase na over een manier om haar een beetje te sussen. "Kan ik iets voor je doen?" Klinkt het ietwat zacht en vertwijfeld. "Ik wil me er niet ongevraagd mee bemoeien, maar volgens mij gaat dit best wel diep."

Elifase keek een beetje naar de myrofas die langs liepen. Sommige waren haastig, die moesten waarschijnlijk op tijd naar hun les. Anderen leken zich geen enkele zorgen te maken over tijd, zoals Elifase zelf, omdat die waarschijnlijk geen les hadden op dit moment.

« [Reactie #6] : 2 jaar geleden »
Een stel slangen sisten gevaarlijk toen het elfje plaats nam naast de gorgo. Ze waren erg beschermend geworden door de jaren heen en hoewel het een tijd geleden was dat Sophia zo overstuur was geweest reageerden ze gelijk. Minstens tien paar ogen keken Elifase woest aan terwijl de gorgo haar eigen bedekt hield. Niet iedereen hoefde haar tranen te zien!

"Nee," snikte Sophia en schudde heftig met haar hoofd. "Nee." Iets meer overtuiging deze keer. "Je kan niks doen, ik moet gewoon, ik moet gewoon..." ze snifte en probeerde tevergeefs haar neus af te vegen. Ze moest er gewoon doorheen bijten en doen alsof ze de sterke gorgo was die ze wilde worden. Ze wenste dat ze tien keer zo groot was, zodat alles niet meer zo groot en eng leek en ze alles aan kon. Ze wou dat ze net zo sterk was als de andere stoere nachtwezens op deze school.

Met heel veel moeite probeerde het meisje een dappere uitdrukking op haar gezicht te zetten, maar de tranen in haar ogen gingen dat effect een beetje tegen. Met haar fel groene ogen keek ze de elf aan. "Ik moet gewoon naar de les. Dan maar zonder elastiek," ze snifte, "dat, dat kan wel. Ik moet dan gewoon oppassen dat niemand ze pijn doet." Ze wreef over een paarse slang die over haar schouders heen hing. "Het komt wel goed. Ik had je nooit zo moeten lastigvallen."

« [Reactie #7] : 2 jaar geleden »
Elifase schrok een beetje van de slangen, maar negeerde ze verder. Als er iemand was die niemand ooit kwaad zou doen dan was zij het en ze verwachtte dat de slangen van Sofia haar niets zouden doen tenzij zij Sofia iets probeerde te doen.

Elifase had door dat het meisje moeilijkheden had met zichzelf, maar wist niet heel goed hoe ze hiermee om kon gaan. Maar het meisje zei het al, ze kon niets doen. Dit vond ze nog vervelender toen ze weer aangekeken werd, met groene, betraande ogen die heel veel moeite deden om niet zo bang te lijken.

"Je valt me niet lastig." Dit klopte. Elifase had er geen enkel probleem mee dat ze opgehouden was, want er was nergens waar ze echt moest zijn.

« [Reactie #8] : 2 jaar geleden »
"Nee, nee dat moet je niet zeggen. Ik val je wel lastig. Ik val altijd iedereen lastig." Sophia veegde nog wat tranen weg en probeerde nog een laatste keer om haar gezicht in de plooi te trekken. Toen dat niet lukte krabbelde ze maar overeind en pakte haar tas van de grond af.

"Ik- ik ga wel gewoon naar de les. Het is allemaal vast niet zo erg als ik nu denk dat het is." Het meisje zei het met zo'n betreurde uitdrukking dat je eigenlijk alleen maar aan haar woorden kon twijfelen. "Dankjewel. Voor het helpen zoeken. En het luisteren. En dat je niet bang bent voor mijn slangen. Veel myrofas zijn dat wel." De gorgo probeerde de elf nog een halve glimlach te geven die meer op een grimas leek, en vervolgde toen haar weg richting het oefenterrein.