Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Lente, zomer, winter en...  (79 keer gelezen)

Speeldatum: 28 september 1308 (Begin herfst)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 1 jaar geleden »
"Akelei, aaronskelk, aster, clemantis, ganzenvoet, hyacint, marjolein, salie," Eleonora klakte met haar tong, "Wat is die oude man nou weer van plan?" Ze haalde voorzichtig een van de planten met wortel en al uit de grond en deponeerde deze op de stapel die al naast haar lag.

Enkele pluisjes dwarrelden van de bloem af om zich te mengen tussen de dwarrelende bladeren van de herfst. Ook dwarrelden er losse plukken rood haar door de wind en enkele verloren gedachten waar de nimf geen controle over had. Misschien moest ze ook maar iets van die aster nemen?

De jonge vrouw plukte nog enkele bladeren van een ongelukkige salie plant en borg deze op in een apart tasje. Daarna stond ze op en klopte tevergeefs de grond van haar knieën af. Dit gewaad had nu eenmaal een assortiment vlekken waar ieder normale myrofas bang van zou worden, een paar zonder kleur, enkele met geuren die zelfs een weerwolf niet helemaal zou kunnen plaatsen en de twee grote versleten plekken bij haar knieën.
Ooit zou haar ijdelheid dit niet toegestaan hebben, maar tegenwoordig haalde Leo haar trots uit andere zaken. Het logo van Zernicus' elixer winkel bijvoorbeeld, dat op een van de zakken was geborduurd. Of het feit dat ze zelf het elixer had gemaakt wat iets kleurloos kon maken.

De nimf verzamelde haar planten en borg ze zorgvuldig op in de verschillende zakken die daarvoor gemaakt waren met een fijne magische omgeving zodat ze zich niet te ongemakkelijk zouden voelen. Daarna werd ook haar gereedschap in haar tas opgeborgen en deze werd over haar schouder geslagen. Een laatste blik over de tuinen verzekerde haar ervan dat ze alles had en met een zwierige draai - botste ze zomaar tegen iemand op!? "Oh uh... sorry?"[1]


 1. Voel je aangesproken. Ik wilde gewoon even een topicje Leo in de huidige tijd :)
De lucht is blauw als een sinaasappel!