Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Kusjesdag: Pre-productie  (40 keer gelezen)

Speeldatum: 2 oktober 1308 (Midden herfst)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 5 dagen geleden »
Tatiana had op haar vrije dag het kasteel rond gelopen en herinnerde alle rare fratsen die ze uit had gevoerd op het kasteel. Het was herfst en niet echt lente, dus je kon niet zeggen dat de liefde die dag in de lucht had gehangen. Daarom stond ze een beetje te kijken terwijl een landelf de hand van een klasgenootje had gepakt en met een grote grijns op zijn gezicht haar hand een kusje gaf. Het was lichtelijk ongepast in het openbaar, maar niemand leek te kijken behalve de filosofie lerares. Na het zien van deze verschijning had ze de jongeren een kleine waarschuwing gegeven om dit soort gedrag in meer geheim aan elkaar te tonen en niet in het openbaar. Ze kon ze moeilijk berispen om het gedrag, ze zouden beter moeten weten, maar ook zij wist hoe het was om jong te zijn. En je kon het zo hard proberen, maar jeugd blijft jeugd en die zullen altijd gierende hormonen in hun lichaam hebben die ze wouden uitten in liefde. Maar het had haar wel aan het denken gezet. Wanneer had zij voor het laatst dit zelf meegemaakt? Ze kon niets anders bedenken als Kusjesdag op Ypsilon. En dat was bijna een decennia geleden geweest. Wanneer werd Kusjesdag ook al weer gehouden? De bieb had vast antwoorden. Dus ze had zich begeven naar de plek waar alle stoffige boeken werden opgeslagen voor de studenten om in te kijken. Hij was behoorlijk uitgegroeid sinds het hele kasteel was verplaatst en ze moest even glimlachen toen zij een editie van haar eigen boeken op de filosofie afdeling zag staan. Maar daarvoor was ze hier niet. Dus haar speurtocht ging verder, totdat ze het des betreffende boek wat ze zocht gevonden had.

"Zeg Silke..." Tatiana klapte het boek dicht wat ze in haar handen had en keek de bibliothecaresse aan, terwijl ze het terug zette op zijn plek in de kast. "Wanneer is Kusjesdag?" Het boek wat ze opgeborgen had, had de geschiedenis, tradities, en data van alle myrofas feestdagen erin staan. Er stond genoeg informatie in over de des betreffende feestdag, alle betekenissen van de verschillende kleuren kleding en de gedragsregels voor iedereen op de dag. Maar ongelijk aan alle andere feestdagen had er geen exacte data of periode bij gestaan. Werd het niet inmiddels tijd voor een feestje?
I'm the beast and you're the beauty.

« [Reactie #1] : 5 dagen geleden »
"Altijd." Antwoordde Silke, die eraan gewend was beschouwd te worden als de bibliotheek in hoogst eigen persoon. Misschien was het een bijeffect van het lezen van alle boeken uit de bibliotheek, misschien van het zijn van bibliothecaris-assistente. Toch leek de bibliothecaris  lang zoveel vragen niet te krijgen. Kreeg hij ze wel, dan beantwoordde hij ze met het immer diepgaande 'skriiiiieh', wat iedereen tevreden stelde, behalve Silke. Klaarblijkelijk ontging haar op het gebied van de skriehkunde teveel.
Over de bibliothecaris gesproken, als zij de bibliotheek in eigen persoon was en hij de bibliothecaris, die woonde in de bibliotheek, dan ontstonden er ingewikkelde complicaties. Moest hij dan in haar wonen? Of niet? Symbolisch misschien? Hoe zou je symbolisch in een bibliotheek-maar-ook-assistente moeten wonen? Was zoiets een moeten of een optie? Hoe moest ze erin slagen hem te interesseren voor deze complicaties? Wacht, kusjesdag.

"Technisch gezien is kusjesdag nooit en altijd, want ze heeft geen vaste datum." Vervolgde Silke, peinzend citerend uit "Feesten en gewoonten" door Zamgard Elokwint. "Dus in theorie is het vandaag, morgen, wanneer je maar wilt. Wanneer wilde je?"

« [Reactie #2] : 5 dagen geleden »
"Dus in theorie is het vandaag... mmh." De blonde weerwolf keek peinzend naar haar hand die nog op de rug lag van het boek waar Silke net uit gequote had. Scannend lezen had ervoor gezorgd dat ze die quote had gemist, hopend het wel achter de 'data' kopje te zien staan, maar daar stond een 'n.v.t.' achter. Gelukkig was er altijd Silke, die opmerkte dat het eigenlijk 'altijd van toepassing' zou behoren te zijn. Maar als een feestdag altijd van toepassing zou zijn, zou het geen speciale feestdag meer zijn, maar gewoon... een dag. Tati keek van haar hand terug naar Silke. Ze zou de nachtelvin eens moeten uitnodigen voor thee. Ergens had ze het gevoel dat ze de meest interessante gesprekken met Silke kon voeren.

"Wanneer ik maar wil? Wanneer wil jij? We kunnen beide misschien overeen komen met ons willen. Dan maken we van onze wil wet? Dus wanneer zullen we? Ik wil wel over een week, als het allemaal mocht willen." Wat zouden ze nodig hebben voor Kusjesdag? Bloemen? Muziek op de binnenplaats? Activiteiten? Misschien moest ze Zalzi vragen of hij mee kon helpen met het aanschaffen van alle materialen. Het organiseren van feesten waren ze immers inmiddels al pro's in. "Als het toch geen officiële datum heeft, kunnen we het net zo goed meteen gaan plannen. Heb je zin in een feestje, Silke?"
I'm the beast and you're the beauty.

« [Reactie #3] : 4 dagen geleden »
Er kwam een boel wil uit de weerwolf tevoorschijn. Klaarblijkelijk was het een wilwolf. Dat scheelde, Silke streepte haar af van haar lijstje toekomstig om te leggen weerwolven. Haar vader had tenslotte geen wilwolven omgelegd. Haar moeder had nog nooit een weerwolf omgelegd. Of nou ja, mogelijk wel op een andere manier. Misschien ook wel wilwolven. Silke bekeek de wolf geïnteresseerd.

"Volgende week is goed. Ik wil best een feest. Kusjesdag heb ik nog nooit meegemaakt. Welke kleur wil jij? Ik denk dat ik blauw, oranje, geel, groen en indigo nodig heb. Maar dat is niet makkelijk in één jurk te combineren. En verder liggen de spullen voor kusjesdag klaar in het magazijn. Regenboogslingers, versieringen, vazen en een boek met spreuken over vuur en kleur. Ik geloof dat alles er wel is. Zouden de schoolhoofden mee willen organiseren? Of zouden ze het te druk hebben? Ik heb al lang niets gehoord over feesten. Misschien moeten we de schoolhoofden verrassen en ze niets vertellen over de voorbereidingen, als ze het zo druk hebben."

Ze peinsde diep. "Volgende week zondag. Dan zijn er geen lessen, en 's nachts kunnen we de grote zaal versieren zonder dat iemand het merkt. En de rest van het kasteel, maar dan hebben we hulp nodig. We hebben geen vleugels."

« [Reactie #4] : 3 dagen geleden »
Ergens in haar achterhoofd vroeg ze zich af hoe Rhiakath het zou vinden dat ze een beetje met deze nachtelvin optrok. De wolvenkant in haar achterhoofd schreeuwde 'Nee! Foei! Luister naar alfa! Nachtelven zijn weerwolf haters! Strijd van Ypsilon!', maar de meer menselijke kant van haar bezat toch nog een grote hoeveelheid ratio en bedacht dat Rhiakath elke vooroordeel die hij zou mogen hebben maar even aan de kant moest leggen. Er leek weinig directe dreiging te zijn bij Silke en hij kon haar niet stoppen om met Silke dit feest te plannen.

Silke begon over kleuren en haastig pakte Tatiana met grote gedesoriënteerde ogen 'Feesten en gewoonten' weer van de plank en bladerde naar de pagina over Kusjesdag. Ze las de kleurenaanduidingen weer even goed door en er vormde een blosje op haar wangen terwijl ze de betekenis van de kleuren doorlas. "Umn, nou ja waarschijnlijk donkergroen. Met... misschien zeegroen?" Ze kauwde even op haar onderlip en knikte daarna vastberaden, jup, dat waren haar kleuren. Tatiana kon het wel gaan verbergen, maar wat had dat voor zin? "Dat zijn inderdaad vele kleuren die je gekozen hebt. Ik ben geen naaister, maar misschien kun je... één hoofdkleur pakken en met veren en paletten en knoopjes en andere fournituren de rest van de kleuren die je gekozen hebt verwerken?" Opperde ze, terwijl ze het boek weer dichtsloeg en nogmaals op de rechtmatige plek terug zette.

Nogmaals dacht ze de versieringen over. "Ik denk dat niemand zou klagen als wij de organisatie op ons namen, dat scheelt hun werk. Daarnaast zouden ze er al niets meer aan kunnen doen op het moment dat het al zover is. En als ik jou zo hoor, dan heb jij alles wat we nodig hebben voor voorbereidingen al in het magazijn liggen. Ik ben bekend met een koopman die wellicht bloemen voor ons zou kunnen regelen. Én hij heeft een stel vleugels voor het ophangen van de decoraties."

Ze draaide zich volledig om naar Silke en beet op de nagel van haar duim. "Zouden we... nu al niet het woord kunnen verspreiden? Zodat myrofas zich kunnen voorbereiden op het feest? Een paar berichtjes her en der achterlaten?"
I'm the beast and you're the beauty.