Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Verboden vuur  (118 keer gelezen)

Speeldatum: 2 september 1308 (Begin herfst)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 1 jaar geleden »
Op een druilerige zaterdagmiddag zat de phaosfee in de leerlingenkamer. Ze had een donker plekje weg in de vensterbank gevonden en was, in tegenstelling tot haar afdelingsgenootjes, niet met huiswerk bezig. Eigenlijk deed ze vooral dingen die niet bij haar afdeling paste.

In kleermakerszit, zat Valerie voor het raam. In haar schoot lag een perkament met nette groene letters. Haar linkerhand hield ze open voor haar terwijl ze zacht dingen fluisterde en met haar rechterhand gebaren maakte. Haar blik ging van haar hand naar het perkament en het duurde niet lang voordat er een klein vlammetje in haar linkerhand verscheen. Het danste over haar handpalm terwijl de phaosfee dingen noteerde op haar wastablet.

De rest van de leerlingenkamer werd genegeerd, maar dat betekende niet dat de rest haar ook negeerde. Het vuur in haar handen werd groter en kleiner en verlichtte haar gezicht en weerkaatste in het glaswerk de rest van de leerlingenkamer in.

OOC: open voor iedereen, kom Valerie vooral storen!

« [Reactie #1] : 10 maanden geleden »
Lichtelijk geërgerd stapte Deus naar binnen. Het was tegen de avond, meerdere wezens waren al teruggekeerd naar hun leerlingenkamer. Als die docent mij nou niet gespot had kon ik buiten slapen. Hij zuchtte. Gelukkig had hij zich eruit kunnen lullen, maar nu zat hij hier vast met al die oninteressante wezens. Rustig observeerde Deus de kamer en de aanwezigen. Die niet. Die niet. Slap. Lelijk. Alle wezens in de kamer werden in een ogenblik beoordeeld. Uoh, uit de buurt blijven van die. Die... Lijkt veelbelovend. Die nie- Wacht, veelbelovend? Deus liep naar een figuur die half verscholen zat. HA!

Met weinig moeite pakte Deus een krukje en ging bij het wezentje zitten. "Zo," hij schraapte zijn keel, "wat voor magie is dat?" Hij knikte naar het vlammetje. "Dat is bijzonder. Niet veel personen kunnen twee verschillende dingen tegelijk, zoals jij dat vlammetje hebt en blijft schrijven."

OOC: geen idee wat Deus wil met zijn laatste zin, hahaha.

« [Reactie #2] : 10 maanden geleden »
"Goedeavond nachtelf," zei Valerie zonder op te kijken van haar schrijftablet. "Je weet nog niet zoveel, ofwel nachtelf?" Haar stem klonk spottend tegen de oudere jongen, het kon haar eigenlijk weinig schelen of de jongen ouder was of niet. Hij kreeg precies dezelfde behandeling als iedereen die haar met zo'n domme opmerking kwam storen.

Er vloog een zwarte schim langs zijn oor voordat deze op de schouder van de phaosfee ging zitten. Een paluti viel in haar schoot en het duurde niet lang voordat die in de zak van haar mantel verdween. Nero deed zijn trucjes uitstekend en ondanks dat haar ouders vonden dat ze geen geld nodig had, zorgde Valerie er wel voor dat ze niet armer werd.

Bijna onhoorbaar fluisterde de phaosfee een paar woorden en sloot haar hand. Het vlammetje was verdwenen.
"Vrouwen leren dat, twee dingen tegelijk kunnen. Hoe kunnen ze anders kinderen opvoeden zonder gek te worden? Verder is het elementaire magie." Ze was gestopt met schrijven en met haar pikzwarte ogen keek ze de nachtelf aan.
"Dus. Waaraan heb ik jou aanwezigheid te danken?"