Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Tante Anne op bezoek  (74 keer gelezen)

Speeldatum: 8 december 1308 (Begin winter)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 7 maanden geleden »
Leren laarzen tussen de stenen gestoken, vingers gekruld om de bovenkant van het muurtje en met een slinger vloog de kruislinge eroverheen. Als een kat landde Zandra op haar pootjes: sierlijk en geruisloos. Ze veegde een zwarte lok uit haar gezicht en klopte haar handen af aan haar broek. Met interesse keek ze daarna het tuintje door waar ze in was geland. Hij was nog geen paar vierkante meter en volledig ommuurd, met her en der een verloren plant. Vroeger had ze het groen wel kunnen waarderen, maar tegenwoordig…

Met een paar stille passen liep de kruislinge op de deur af. Hij zat op een simpel slot maar daar kon ze zelfs in deze late schemering omheen werken. Nog geen minuut later klikte de deur open en Zandra stapte het kleine keukentje binnen. Er hing nog een vage geur van rode wijn en iets van vanille koekjes?

Zandra negeerde het nostalgische gevoel in haar maag en sloeg voorzichtig het gordijn open dat de keuken scheidde van het grotere vertrek: de werkkamer. Nu nog een paar stappen om dat af te leveren waar ze voor gekomen was…

Plots stond ze oog in oog met een kind. Het keek haar aan met grote, donkere ogen die van schrik versperd waren en Zandra staarde nog verbaasder terug. Hoorde dat mormel nu niet allang in bed te liggen? Ze had wel een betere opvoeding verwacht van haar zus.

“Cyrano?” vroeg Zandra toen maar zacht omdat ze niet goed wist wat anders te zeggen. Het jongetje waggelde wat dichterbij en keek haar ineens een stuk scherper aan. “Mama?” was de wedervraag. Ho, dat ging helemaal de verkeerde kant op. Snel sloeg Zandra haar kap af zodat het kind kon zien dat ze toch niet mama was. Ze leek er misschien wel een beetje op dat wijf van Kai, maar om nou gelijk die moederrol over te nemen was niet haar plan.

“Jij bent niet mama,” concludeerde het kind wijs toen hij Zandra net iets beter bekeken had, met iets van een pruillip. Oh jee, straks ging het huilen. “Nee. Wil je een koekje? Vanille.” Zandra keek gauw terug naar de keuken achter zich. Ze was hier helemaal niet om dit kind tevreden te houden. Ze was hier alleen om wat informatie achter te laten voor haar zus die-

-die uiteraard net de trap af kwam gelopen. Met nog grotere ogen dan zojuist keken zowel kind als kruisling de gestalte aan die het vertrek binnen kwam. Betrapt. Keer twee.

[1]
 1. Vervolg op Onverwachte klant? Het is nu zes maanden later dus Cyrano woont er ongeveer zo lang. Eerste keer dat Zandra weer langskomt.