Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Goedmakertje 278  (235 keer gelezen)

Speeldatum: 7 juli 1308 (Midzomer)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 1 jaar geleden »
Wat een dag. Een hele ochtend gevechtstraining gehad en daarna een toets. Oohw ze hoopte zo dat ze de toets goed had gemaakt! Dit zou een van haar belangrijkste cijfers zijn om over te gaan naar het vijde jaar. Ze moest er even op uit. De hele avond piekeren over een toets die ze toch al had gemaakt had geen zin. Debb was bij haar geliefde dus die kon ze niet mee vragen. Dus dan werd het maar in haar eentje. Misschien dat ze in de herberg nog wel leuke mensen zou tegen komen. Met die gedachte liep ze de stad in.

Aangekomen in de Dorstige Draak liep Ryxini tegen een walm van gezelligheid aan. Deze avond zou vast wel goed komen. Er was een minstreel aanwezig die redelijk goed kon zingen. En genoeg gelach om Ryxini ook even te laten lachen. Ze nam een drankje bij de bar en bleef vannuit dat punt genieten van de muziek van de minstreel. Ja even ontspannen en aan niks denken.

Off: Eerste post voor Dyharm

« [Reactie #1] : 1 jaar geleden »
Dyharm had grootse plannen, hele grootse plannen. Dyharm besloot dat hij uitdaging nodig had in zijn leven. Dat hij met zijn welbespraaktheid tot de elite van redenaars behoorde stond immers als een paal boven water, daar was geen uitdaging in te vinden.

Echter het op schrift stellen van zijn diepste gedachten en ideeën over de maatschappij en nog wel op zo’n manier dat iedere Myrofas er van kon genieten en het zou begrijpen is iets waar hij zijn tanden in wilde zetten.

Het was hem bij de les filosofie weer duidelijk geworden dat hij ver boven zijn medestudenten stond in zienswijze. Ook vandaag weer waren zij massaal stilgevallen en hadden hem met grote ogen en open mond  aangehoord. Ze aanbaden hem, zover was duidelijk.

Hij besloot zijn idee te delen en draafde naar het studenten huisje waar hij nog altijd met de zusjes Tirr woonde. De sfeer was bij tijden nog steeds wat ongemakkelijk nadat hij zich ooit ietsje-pietsje had misdragen.
Dyharm had diverse pogingen gedaan om de boel te lijmen maar bleek daar door de koppigheid van de zusjes, die niet wilden toegeven dat het een fout is om iemand zomaar uit zijn huis buiten te sluiten, nooit helemaal in geslaagd.

Er bleek alleen niemand thuis te zijn en aangezien hij het verhaal moest vertellen om te voorkomen dat zijn hoofd zou ontploffen draafde hij naar de herberg. Daar was altijd wel iemand aanwezig, al was het maar de waard, om het verhaal aan te horen. En na het horen, zo wist de jonge centaur, zou de simpele man zijn handen op zijn dijen laten landen uit pure bewondering en instemmen met zijn plannen.

Toen Dyharm in de Dorstige Draak, waar het veel drukker was dan hij had verwacht, aankwam ontwaarde hij Ryxini aan de bar. Hij stapte vol goede moed op haar af en liet ,voordat ze hem zag, zijn hand bij wijze van grap vlak naast haar plat op de toog vallen.

“Beste huisgenoot aanvaard mijn drankje opdat wij samen het briljante plan dat zich aan mij heeft gemanifesteerd kunnen celebreren!”

« [Reactie #2] : 1 jaar geleden »
Ryxini was normaal niet zo van de rustige nummers maar dit nummer. Ze kon er lekker bij wegdromen. Even de ogen dicht.

BAM! Ryxini had nog net haar beheersing anders was ze gaan stijgeren. Haar ogen schoten open en keken geschrokken naar Dyharm. 'Wil je dat niet meer doen.' Ze legde haar hand tegen haar borst. Haar hart ging tekeer.
'Zoals je ziet heb ik al een drankje. Maar ik vind het geen probleem als je de volgende betaald.' Nu had ze geen zin in Dyharm maar ze liet zich niet wegjagen. En omdat hij toch zijn plan zou uitleggen kon ze het net zo goed vragen.

'En welk briljant plan heb je? Heb je een plan om jezelf te verbeteren?' Ze kon de opmerking niet laten. Het was er nou eenmaal ingegroeid.

« [Reactie #3] : 1 jaar geleden »
Dyharm stond te glunderen, dat hij Ryxini geërgerd had met de harde klap op de bar ontging hem volledig.

“Haha, nee nee nee nee gekkie,” grihinnekte hij, “natuurlijk niet. Ik ga de de rest van de Myrofas verbeteren, zeg maar veredelen. Ik zorgen dat ze zichzelf op elk willekeurig moment kunnen laven aan de kennis die ik heb."
Nee Dyharm was niet van plan iets aan zichzelf te verbeteren hoe kwam ze op het idee, hij zou niet weten wat.

“En nu wil jij vast weten hoe hè!”
Hij bestelde voor Ryxinien hemzelf een drankje en keek zijn huisgenoot triomfantelijk aan. Het kon niet anders of die hing nu enthousiast aan zijn lippen.

« [Reactie #4] : 1 jaar geleden »
'Gekkie?' In haar stem lag duidelijk dat ze dat niet waardeerde. En kwam dat echt van die adellijke knol? Ze kon het haast niet geloven.
'Jij gaat ze verbeteren?' Dan moest hij toch echt eerst zichzelf verbeteren. En ze wilde best geloven dat Dyharm kennis had. Maar om die nou te delen?

Ryxini dacht even na over de woorden van haar mede ras genoot. 'Je gaat een boek schrijven.' Triomfantelijk sloeg ze met haar hand op de bar. Nu moest ze het wel goed hebben. Anders had ze zich nu wel voor schud gezet. En als het wel goed was dan zou ze genieten van zijn verbaasde blik.
Wat het ook werd, ze nam in ieder geval een slok van haar drankje.

« [Reactie #5] : 1 jaar geleden »
Dyharm’s mond viel open van verbazing.
“Hoe weet jij dat nou, nu heb je de verrassing verpest!”

De jongen had zich in zijn hoofd voorgesteld hoe Ryxini in extase was geraakt van zijn idee en de herberg had opgeroepen te luisteren naar Dyharm. Drommen Myrofas zouden zich verzamelen aan zijn hoeven om om meer en meer informatie te vragen.

Nu zijn huisgenote nogal droogjes er uit had gegooid dat zij dacht dat hij een boek ging schrijven leek dat plan een beetje in duigen te vallen.
In de ogen van Ryxini was niets van bewondering te ontdekken. Ze keek althans heel anders  uit haar ogen alhoewel Dyharm de betekenis van de blik niet direct kon duiden.
Hij dronk zijn mede in één teug leeg om zijn zenuwen te sterken en bestelde een nieuwe terwijl hij merkte dat er nog wel wat uit te leggen viel.

“En niet zomaar een boek, Ryxietje van me, een boek waarmee ik de diepere ziel van de etiquette ga raken, waarmee aan iedereen duidelijk wordt hoe men zich behoort te gedragen in het bijzijn van myrofas die bijvoorbeeld, urm..,’ Dyharm zoch een moment naar zijn woorden en besloot een flinke teug van zijn nieuwe kroes te nemen,  ‘bijzonder intelligent en verlicht zijn,  zoals ik bijvoorbeeld, en ook de ware schoonheid van die etiquette zien. Snap je?”

Zelfvoldaan keek hij naar  Ryxini om te zien of de uitgestelde verwondering dan nu daadwerkelijk zichtbaar zou zijn.

« [Reactie #6] : 1 jaar geleden »
' Simpel je vertelde het mij net. Je wilt dat jouw kennis alle tijd gedeeld kan worden. Nou dat kan alleen met een boek.' Ze deed dan wel geen super slimme opleiding maar dit kon ze nog wel.
Het was leuk om de slimme te slim af te zijn. Tevreden dronk ze haar beker leeg en begon aan haar tweede.

'Oke dus jij wilt een boek schrijven voor myrofas, die graag willen weten hoe ze met bijzonder inteligente en verlichtende myrofas om kunnen gaan.' Ryxini overdacht haar eigen antwoord even. 'En jij behoord tot die speciale elite groep? Ik zou jouw boek bijvoorbeeld moeten lezen om beter om te kunnen gaan met jouw.'  Ryxini moest grijnzen ze kon er niks aan doen. 'Dan ga ik denk ik een boek schrijven, hoe je met normale leuke gezellige en wat minder intilegente myrofas moet omgaan.  Zoals ik bijvoorbeeld.' Het boek zou er nooit komen. Ze had het veel te druk met belangrijkre zaken.
Oke misschien was ze iets wat gemeen.

'Maar heb je er goed over nagedacht. Ik bedoel bestaan er niet al duizenden boeken over jouw onderwerp?' Ze probeerde nu oprecht intresse te tonen. 'En mij Ryxietje noemen, verzin alsjeblieft een beter koosnaampje. Of beter helemaal niet. Ryxini en Ryx voldoen.'  Dat Dyharm uberhoud met koosnaapjes aankwam was al erg.

« [Reactie #7] : 1 jaar geleden »
“Mmmm,”  Dyharm liet de woorden van Ryxini op zich inwerken.
“Dus jij beweert dat er daadwerkelijk boeken zijn die het onderwerp al beschrijven op het niveau dat ik het zal beschrijven?”

De centaur wreef eens onderzijn kin terwijl hij zijn lege kroes op de bar zette en terloops een nieuwe bestelde. Een boer ontsnapte hem en Dyharm besefte dat hij zich moest verontschuldigen.
“Het spijt me evenveel als de lengte van mijn staart.” De jonge centaur stond met gebogen hoofd voor Ryxini. Toen hij weer rechtop ging staan was er een moment van lichtheid in zijn hoofd dat hij zo snel mogelijk aan de kant schoof.
Hij nam een slok van zijn drankje en keek Ryxini triomfantelijk aan.
“Dus jij beweert dat je niet onder de indruk bent van een verontschuldiging als deze? Dat je die al eerder hebt gelezen?” Een schaterende lach vulde de gelagkamer. “Nee lieve huisgenote van me, die boeken sjijn er niet.”

Dyharm nam nog een flinke teug en besloot even tegen de bar te leunen om bij te komen.

“Maar wat betjeft jouw ideetje. Pjima we gaan samen een boek sjijven. Wordt een galoperend succjes.” Dyharm voelde hoe de mede zijn geest ging benevelen en overwoog wat te doen. Zijn verstand vertelde hem te stoppen, maar de dorst….
[1]
Hij besloot er nog ééntje te nemen en bestelde voor Ryxini ook een drankje.
 1. (5, 2) Winst bij hoger dan 7

« [Reactie #8] : 1 jaar geleden »
'Ja ik denk dat er meer dan genoeg boeken daarvan zijn.' Ze had er genoeg gelezen voor de lessen Etiquette. Vreselijk vak.

De eerste alarmbellen gingen rinkelen bij de boer van Dyharm. Dit ging de verkeerde kant op.
'Ik was even onder de indruk.'  Een eerste echte excuus van zijn kant, wauw. 'Maar je lach heeft het verpest.' Een sprankje hoop, woesh weg.

'Ik wil helemaal geen boek schrijven Dyharm, en ik heb er geen tijd voor.' Meer tijd met Dyharm doorbrengen vond ze ook niet nodig. 'En ik zou er niet nog een nemen als ik jouw was. Straks mag je weer niet naar binnen.'  Ze zou het zo doen als hij zich weer lam zou zuipen. Ze pakte haar beker en draaid zich weg van Dyharm. De minstreel was weer begonnen. Hopelijk begreep Dyharm dat ze daar even naar wilde kijken. Een nuchtere Dyharm was nog te doen. Een dronken Dyharm, daar moest ze niks van hebben.

« [Reactie #9] : 1 jaar geleden »
Dyharm hoorde Ryxini aan maar was het absoluut niet met haar eens. Er was nog nooit een boek geschreven zoals hij het voor ogen had.
“Ach mijn besjte Ryxi,” brabbelde hij,  “je zjalt verbaasjd zijn.”

Ryxini had echter haar punt gemaakt en vertrok van de bar een waarschuwing over drankgebruik zijn kant op slingerend.

Dyharm had geen tijd om te drinken hij moest aan het werk en om aan het werk te gaan had hij spullen nodig, perkament, inkt, pennen. Hij leegde zijn kroes, legde geld op de toog en liep naar buiten.

Eenmaal buiten gekomen knipperde hij om zijn ogen te laten wennen aan het felle licht en liep toen gedecideerd richting de winkel om zijn spullen te halen.