Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
1
0
0
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Nattigheid in het water  (622 keer gelezen)

Speeldatum: 28 maart 1307 (Begin lente)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 7 maanden geleden »
Winterslaap is misschien een gegeven voor beren, maar voor een konijn is het een zeldzaamheid. Desondanks was het dit konijn gelukt - niet verrassend, gezien hij in een waterton was gevallen en hij de frase 'winter is coming' nog nooit zo snel in uitvoering had gezien, zeker niet terwijl hij deel van het bevriezende water was. Het verrassende was meer dat het zaagsel in zijn brein zoveel maanden later op een bijzondere dag in maart genoeg was ontdooit om weer een sprankje leven te tonen.

W...   a

Wa...   rrr

Wortels?

Nee nee nee, niet wortels. Water. Of was het waar?

Het duurde even voordat Flap zich realiseerde dat waar en water eigenlijk hetzelfde waren op het moment, en wortels helaas niet. Dat laatste deed het hem.
"Heeelp! Heelp!" Misschien dat iemand met goede oren hem zou horen? Of was er iemand dichtbij genoeg?
Katiem!

« [Reactie #1] : 7 maanden geleden »
Wat Myrrh precies vandaag in deze stallen deed was niet bekend. Was het om naar de dieren te kijken en haar honger gevoel te versterken of was het om even onder de dieren te zijn?
Als ze hier een dier zou nemen zou dat meteen opvallen. Nee ze moest echt gewoon wachten op de lunch.

Myrrh hoorde geluid vannuit een ton. Help? Een konijn dat kon praten. Ach het was toch al stervende niemand die hem zou missen. Ze plukte het konijn uit het water en wilde een lekkere hap nemen uit het oor. Maar voordat ze daadwerkelijk een hap nam voelde haar tong dat dit geen echte vacht was en haar klauwen meende echt te voelen dat dit geen vlees was. Verbaasd met het oor nog in haar bek keek ze naar het konijn. Om het oor daarna toch los te laten. 'Wat ben jij voor iets?' Ze had honger dat was zeker maar ze wilde niet iets onbekends eten.

« [Reactie #2] : 6 maanden geleden »
Zijn helper! Zijn schuilplaats! Zijn redder in nood! Het konijn was eindelijk verlost van het ijzige water, dat toch wel verdacht veel op een bad had geleken hoewel het verre van schoon was. Een halve seconde genoot het beest van zijn vrijheid, tot er ineens een hap uit zijn laatste goede oor werd genomen.

Scherpe tanden boorden door zijn weke huid en creëerden gapende gaten door de wol van zijn oor heen. Bloed spoot er uit alle kanten uit, en langzaam voelde Flap hoe het leven hem achterliet en het konijnenhiernamaals dichterbij kwam. Hij wilde graag zijn fans bedanken, voor hun trouwe devotie, en ook Patu voor al die keren dat hij hem een bad had bespaard, en zelfs dat mooie konijnenmeisje dat nooit zijn kant op had gekeken. "Vaarwel..." dacht het konijn. De eerste en enige Flap de Eerste wierp een laatste blik op zijn moordenaar, en daarna zijn oor, opdat hij nooit zou vergeten - het was maar water? Wat een teleurstelling. Werd je een keer op een waardige manier dood gebeten, bleek je niet te kunnen bloeden.

Flap schudde teleurgesteld met zijn losgelaten oor - hij zou dat ding later nog wel aanspreken op zijn verfoeilijke gedrag. "Ben Flap. Geen iets." Flap keek het beest voor hem met één klein, zwart oogje aan. Niet dat dat iets uitmaakte voor zijn zicht, helaas, want dat ding had wel heel veel tanden. Even gluurde hij naar de zachte vacht en snorharen, voor zijn blik weer naar de tanden ging. "Ben jij ook een knuffel?"
Katiem!

« [Reactie #3] : 6 maanden geleden »
'Flap? Oooohw dat ding!'  Ja daar had ze leerlingen wel eens over gehoord. Een knuffelkonijn dat kon praten. Het klonk altijd zo bijzonder maar in het echt. Het viel wat tegen.

'Knuffel? Nee,'  gromde ze. 'Ik ben een wonderkind van de Macji. Je hebt errr vast nooit een eerder gezien.' Ze grijnsde even. 'Ik denk dat ze je namelijk anderrrrs wel als kattenspeeltje hadden gehouden.' Vond ze zelf ook wel een erg aantrekkelijk idee. Maar hier waren teveel andere wenzens die dat zouden tegenhouden.
Myrrh liep naar een van de strobalen en deponeerde Flap daarop. 'Wat deed je eigenlijk in het waterrrr?' En voornamelijk in het vieze water. Myrrh hielt niet van water en zeker niet vies water.