Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
0
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Rumath nu open!  (274 keer gelezen)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 1 jaar geleden »
Rumath is nu open voor iedereen! :jaaa:

Wel is het handig om een karakter te hebben. Stuur je karakterkaart naar Aegnor of mij, met de volgende indeling:
Quote (selected)
Naam: Voornaam en achternaam (bijv. Jan de Bakker of Berend Barendszoon)
Ras:
Geslacht:
Leeftijd: Relatieve leeftijd + geboortejaar
Uiterlijke omschrijving: Lichaamsbouw, haar- en oogkleur, bijzondere kenmerken
Achtergrond: Herkomst, familie, belangrijke gebeurtenissen, hoe komt karakter in dit dorp?
Bijzonderheden: OOC-informatie voor andere spelers
door naar deze pagina te gaan: http://myrofas.nl/karakterkaart/rumathkk.php Daarna kun je copypasten in een hop.

Rassen
Quote (selected)

Brownies
Maximale leeftijd: 70
Lengte: 0,80
Uiterlijke kenmerken: Brownies zijn de kleinste myrofas. Ze worden gemiddeld maar 60-80 cm en hebben dunne armen en benen. Vaak hebben ze zowel een groot hoofd als een omvangrijke buik. Ook zijn ze erg behaard.
Overige beschrijving: Brownies zijn heel energieke wezens, die doorgaans veel en hard werken. Luiheid wordt door veel Brownies als een zonde gezien, maar dit wil niet zeggen dat alle Brownies eerlijke en hardwerkende myrofas zijn. Sommigen vinden hun geluk in werken en zullen diep beledigd zijn wanneer je hen hiervoor wilt betalen. Anderen zijn slinkse, leugenachtige wezens die alleen uit zijn op hun eigen gewin.
Van alle myrofas leefde dit ras het meeste samen met de mensen, waarbij ze vaak werkten voor mensen in ruil voor kleine geschenken (zoals hun lievelingsgerecht pap met honing). Nu hebben ze zich meer teruggetrokken tussen de myrofas. Als een Brownie het gevoel krijgt dat hij uitgebuit wordt, zal hij er niet voor terugdeinzen om wraak te nemen.

Quote (selected)

Faeries
Maximale leeftijd: 110
Lengte: 1,00
Uiterlijke kenmerken: Faeries zijn kleine feetjes. Ze hebben geen vleugels, maar zijn wel in staat te vliegen door gebruik van magie. Het zijn knappe myrofas.
Overige beschrijving: Faeries zijn enthousiaste wezens die regelmatig als druk en irritant worden gezien. Ze zijn vrolijke grappenmakers. Ze houden er vooral van om grappen met mensen uit te halen, maar vinden het ook geen probleem om andere myrofas in de maling te nemen. Dat die grappen regelmatig wrede resultaten kunnen hebben (bijvoorbeeld door mensen een moeras in te lokken en te laten verdwalen) is niet hun opzet.

Quote (selected)

Ghouls
Maximale leeftijd: 130
Lengte: 1,90
Uiterlijke kenmerken: Ghouls zijn lang en slungelig en ze hebben een bleke huid. Veel Ghouls zijn nogal laks in hun persoonlijke verzorging.
Overige beschrijving: Eigenlijk geven ze maar om heel weinig dingen. Het zijn daarom vaak naargeestige, pessimistische myrofas die niet zelden egoïstisch en wreed zijn. Vaak heeft een Ghoul één of twee dingen waar hij van houdt. Ghouls staan bekend als gewetenloos als het gaat om die paar dingen waar ze wél om geven. Maar is dit wrede beeld correct of is het simpelweg een manier van de Ghouls om zich niet bezig te hoeven houden met de saaie levens van anderen?

Quote (selected)

Pech
Maximale leeftijd: 90
Lengte 1,20
Uiterlijke kenmerken: De Pech of Dwerg is een klein en gedrongen wezen (1-1,20m). Ze zijn behaard en hebben een ruig uiterlijk.
Overige beschrijving: Ondanks hun geringe lengte zijn ze sterk en zijn het zowel harde werkers als goede vechters. Hoe ouder een Pech wordt, hoe sterker en dit ras heeft dan ook veel respect voor ouderen.De Pech zijn beroemd om het brouwen van zwaar bier.
Van oorsprong zijn de Pech een volk van mijnbouwers, maar er zijn steeds meer van deze dwergen die zich vestigen in steden. Hier gebruiken ze hun kennis en vaardigheden vaak om majestueuze bouwwerken op te richten. Pech zijn vooral naar andere myrofas stug en terughoudend, maar zijn naar elkaar vriendelijk en vrolijk. Ze hebben doorgaans grote gezinnen, waarvan de kinderen door de hele gemeenschap worden opgevoed.

Quote (selected)
Selkies
Maximale leeftijd: 80
Lengte: 1.70
Uiterlijke kenmerken: Selkies zijn wezens die twee vormen hebben, hun zeediervorm en een vrij knappe menselijke vorm.
Overige beschrijving: Selkies kunnen van vorm wisselen door hun magische zeedierhuid aan of uit te trekken. Wanneer iemand deze vorm steelt zal de selkie er alles voor over hebben de huid weer terug te winnen, inclusief huwelijken. De huid kan teruggewonnen worden door hem te stelen, of door vrijwillige teruggave van de dief.
Bijzonderheden: Selkies houden van de zee en krijgen sterke heimwee wanneer ze te ver van de zee verwijderd zijn.

Quote (selected)

Daoine Sidhe
Maximale leeftijd: 200
Lengte: 1,90
Uiterlijke kenmerkenDaoine Sidhe (Deen Sid) zijn lange, knappe elfachtigen, die vaak rood of blond haar hebben. Hun bloed is wit, en ze zijn licht van huidskleur. Mannen dragen rode kleding, vrouwen groene. In gevechten dragen ze lansen van blauwe vlammen en witte schilden.
Ze hebben naast hun elfenvorm ook een plantvorm. Ze kunnen deze vorm volledig of half aannemen naar keuze.
Overige beschrijving: De naam Sidhe komt van de rijk versierde hallen in holle heuvels, waarin ze wonen. Ze zijn dol op jagen, roepen mist op en stelen soms kinderen. Ze zijn over het algemeen vriendelijk, maar kunnen bijzonder naargeestige effecten veroorzaken wanneer iemand hen beledigt of hun heuvels of bomen beschadigt. Zo hebben ze de mogelijkheid een kleine wervelwind om zich heen te veroorzaken als ze boos zijn.
De Sidhe zijn de oude inwoners van Schotland. Ze zijn ooit verjaagd door de mensen en leven nu in kleine nederzettingen in holle heuvels. Ze voelen zich aangetrokken tot mooie en rijke mensen en geven hen vaak bescherming en genezing. Mensen ervaren dit echter vaak als intimiderend, waardoor er geregeld Sidhe verjaagd of gedood worden door hun goede bedoelingen.
Bijzonderheden: Ze hebben een koningin, de Koningin van Elphame, ook wel bekend als Nevin.

Quote (selected)

Trow
Maximale leeftijd: 110
Lengte: 1,00
Uiterlijke kenmerken: Trows zijn knorrige kleine faerie-achtigen. Ze zijn lelijk, achterdochtig en schuw.
Overige beschrijving: Het zijn avondwezens, overdag zullen ze zich maar zelden laten zien. Ze houden ervan nare streken uit te halen met zowel mensen als myrofas. Ze hebben enige magische beheersing over tijd en veroudering, maar kunnen dat niet op zichzelf en andere myrofas toepassen. Wel zaaien ze er graag verwarring mee bij mensen. Vooral aan muziek hebben ze een hekel, en het is dan ook meermalen voorgekomen dat ze musici ontvoeren en ‘kwijtraken’. Soms wordt wel beweerd dat ze juist dol op muziek zijn en goede musici voor zichzelf willen houden.

Quote (selected)
Wulver
Maximale leeftijd: 60
Lengte: 1,70
Uiterlijke kenmerken: De Wulver is een mensachtige die de mogelijkheid heeft zich in een wolf te veranderen. Zij zijn in hun mensvorm vaak behaarder dan normale mensen. In hun wolfvorm hebben zij het uiterlijk van een normale wolf.
Overige beschrijving: Wulvers houden doorgaans van de natuur en voelen zich hier ook meer thuis dan in de drukte van grote dorpen of steden. Veel van hen hebben een speciale voorliefde voor vissen en kunnen uren aan het water zitten. Hoewel Wulvers in groepsverband sterker zijn, geven velen er de voorkeur aan om zich af te zonderen. Als Wulver wel in groepsverband leven, is er een duidelijke alfa.
Een Wulver heeft een redelijk goede beheersing over het wisselen. Sterke emoties, vooral angst, zorgt er echter voor dat Wulvers sneller in hun wolfvorm zullen gaan. Wanneer een Wulver in wolfvorm is, gedraagt hij zich zoals andere wolven. Wulvers mijden in hun wolfvorm graag conflicten.
Bijzonderheden: Zij hebben geen speciale krachten als zij in hun wolfvorm zijn, behalve de vaardigheden en kenmerken die een normale wolf ook heeft. Wulvers planten zich net als ieder ras voort; iemand die niet als Wulver geboren is, kan dat ook niet worden.

Aanvullende (achtergrond)informatie:
Quote (selected)
Ouderdom
Alle rassen verouderen op dezelfde manier. Tot hun 20e jaar ontwikkelt iedereen op dezelfde manier. Daarna veroudert iedereen naar rato (langlevende rassen verouderen langzamer). Vanaf ongeveer 2/3e van de leeftijd wordt iemand als ‘oud’ gezien.
Voorbeeld: Ghouls zijn tot hun 20e in hun jeugd. Vanaf 20-85 zijn ze volwassen, van 85-130 zijn ze bejaard. Dit zijn grove richtlijnen.

(Un)seelie court
De (Schotse) mensen zien de myrofas als een grote groep vreemde en enge wezens, die zij vervolgens onderverdelen in Seelie Court en Unseelie Court. Dit is te vergelijken met dag- en nachtwezens. De Ghouls en Trow worden gezien als Unseelie Court en de rest van de myrofas als Seelie Court.
Mensen zijn bang voor alle myrofas. Doorgaans zijn rassen van het Seelie Court bang voor rassen van het Unseelie Court en zijn die laatste voor niemand bang. Deze onderverdeling is niet absoluut (niet álle Trows zijn slecht of álle Sidhe goed), maar is bedoeld als extra informatie voor spelers die dit leuk vinden.

Kruislingen
Mensen, Sidhe en Wulver zijn de enige rassen die met elkaar kinderen krijgen. Deze kinderen zullen echter gewone mensen zijn, zonder speciale eigenschappen. Andere rassen kunnen geen kinderen buiten hun eigen ras krijgen.

Voor info over de 10e eeuw, zie Wikipedia
No mercy for the wicked.
« Laatst bewerkt op: 1 jaar geleden door Tetachan U. M. Mocha »