Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Zo meester, zo leerling  (254 keer gelezen)

Speeldatum: 28 september 1302 (Begin herfst)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 4 jaar geleden »
De kapitein van de wacht klopte op de deur van Merifels mentor. Hij werd binnengelaten en groette de vrouw kort. Na de inleidende beleefdheden, kwam Sadirs ter zake. Gelukkig had Sadirs weinig met sociale omslachtigheid en Mocha stond ook niet bekend om haar eindeloze relazen over koetjes en diens kinderen.

"U bent wellicht op de hoogte over de toestand rondom Elik Pillao," zei Sadirs. Maar omdat het nooit goed was om aan te nemen dat de ander wel wist waar je het over had, vatte hij de situatie kort samen. "Elik heeft vannacht onder invloed van een elixer nogal wat onrust veroorzaakt in de stad en daarvoor heeft hij vrij veel geweld gebruikt tegen zijn vrouw. Hij is buiten westen bij Bumetrel afgeleverd en is vanochtend weer bijgekomen."

Sadirs gaf Mocha kort de weinige informatie die hij had over het elixer[1].

"Aangezien hij bij u bijleert als elixiër en aangezien dit uw specialiteit is, wil ik graag wat weten over dit elixer. Elik zegt dat hij langdurig een elixer heeft gebruikt om zijn energie te vergroten. Volgens hem heeft het gebruik van alcohol er voor gezorgd dat hij gewelddadig werd. Is het uw inschatting dat dit hele gebeuren veroorzaakt is door de combinatie van alcohol met het elixer, of is het waarschijnlijk dat hij een fout heeft gemaakt bij het bereiden van dit elixer?"
 1. Ik neem aan dat Elik of Kyna wel een naam heeft gegeven + de info over wat Kyna in zijn bloed heeft gevonden.

« [Reactie #1] : 4 jaar geleden »
Nee, Mocha was niet op de hoogte over de toestand rondom Elik Pillao. Die jongen vrat vanalles uit zonder dat zij dat wist, en dat wilde ze graag zo houden. Ze was zijn meester, niet zijn moeder. Haar leerlingen, de jonkies, die hield ze in de gaten. De grote lummels zouden inmiddels in staat moeten zijn zichzelf te redden.

Zo niet Elik, klaarblijkelijk. Ach, ze had het al eens een paar keer eerder gemerkt. Hij had de neiging tot excessief gedrag, zo nu en dan. Maar normaliter niet onder invloed van elixers noch alcohol. Dat was nieuw.

"Het is niet eenvoudig een goede inschatting te maken op dit gebied." Ze fronste. "Het hangt er alleszins vanaf hoe goed het elixer is, en hoe goed de elixiër. Het kan maar zo gebeuren dat een elixer instabiel is, en dat het gebruik van drank het uit balans brengt. Zeker bij een leerlingelixiër schat ik die kans groot in. Elik is geen idioot, maar ook nog lang geen elixiër."

Mocha dacht na. "Een elixer dat stabiel is zou geen reacties op anders dan magische vloeistoffen moeten geven. Doet het dat wel, dan is het niet goed gemaakt. Alcohol is geen magische vloeistof. Ik neem aan dat het elixer instabiel was. Als het dan reageert op een externe factor is het onvoorspelbaar wat er gebeurt. Extreme gedragsveranderingen zijn zeer aannemelijk."
No mercy for the wicked.

« [Reactie #2] : 4 jaar geleden »
Sadirs knikte zwijgend terwijl de groene mentor aan het woord was. Wat ze zei klonk logisch, al had Sadirs het ook wel logisch gevonden als alcohol wel invloed had op goede elixers. Alcohol had invloed op alles, wat Sadirs betreft. Dat had hij vaak genoeg gezien. Blijkbaar was het probleem veroorzaakt doordat Elik zijn elixer niet goed had bereid en vervolgens alcohol had gedronken.

"Dankuwel voor de informatie," zei de gorgo. "Dan heb ik nog één vraag voor u: heeft u de afgelopen tijd iets bijzonders gemerkt aan Elik? Was hij teruggetrokkener, geagiteerder? Was er iets waardoor hij anders was dan normaal?" Nu had Sadirs daar zelf niet zoveel van gemerkt, maar hij had tientallen wachters die hij aan moest sturen, terwijl vrouwe Mocha de nachtelf één-op-één zag, nam Sadirs aan.

"En Elik zal gestraft worden voor zijn gedrag in de stad, met onder andere een schorsing van twee weken. Wat betreft het elixergedeelte staat het u vrij te besluiten of u hem nog als leerling-elixer wilt en of u hem wilt straffen. Mocht u hem straffen, zal deze straf na de schorsing ingaan." Sadirs zou het besluit van de vrouw terugkoppelen naar het zwarte schoolhoofd, of er voor zorgen dat Mocha dit zelf deed.