Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

's Lands wijs, 's lands eer  (323 keer gelezen)

Speeldatum: 6 september 1302 (Begin herfst)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 4 jaar geleden »
Spoiler (klik om te bekijken/sluiten)

Het was een goed appeljaar, constateerde Evren Gnarl tevreden. Zij had zojuist haar tanden in een prachtig goudgeel exemplaar gezet en beoordeelde nu al kauwend de structuur en de smaak. Ze glimlachte even toen een beeld van een jong centaurmeisje met een grote appel in haar hand even over haar netvlies zweefde. De tijd ging snel, als je er zo over nadacht. Dat kon je dus maar beter niet doen. Zeker niet als je een kobold was en een vrij korte levensduur had.

Ze at met smaak verder aan haar appel, terwijl ze wachtte tot haar leerlingen het lokaal zouden vullen. Ze hadden een praktische opdracht gekregen en ze zouden er naast een cijfer ook afdelingspunten mee kunnen verdienen. Dat eerste wisten ze, het tweede had ze niet verteld. Je moest je leerlingen blijven motiveren om het huiswerk te maken en het liefst ook een beetje goed. Punten mislopen was niet een fijne manier om dat te leren.

De lerares had er niet een moeilijke opdracht van gemaakt, maar het was er wel zo eentje waar je je makkelijk vanaf kon maken en waar je uren mee bezig kon zijn om volledig te zijn. En alles er tussenin natuurlijk. Ze moesten met rasgenoten beschrijven wat binnen hun ras  'not-done' was en wat juist erg belangrijk of gewoon gevonden werd. Ze was benieuwd wat haar leerlingen ervan gemaakt hadden.

[off]Ik heb één topic gezien waarin leerlingen IC bezig zijn met de opdracht. Deze leerlingen krijgen sowieso allemaal al 1 afdelingspunt per post voor de moeite (dus +3 voor Heracor). Voor de rest geldt: verzin maar hoe jij/jouw ras het aangepakt heeft: wat er op papier staat, of iedereen zijn huiswerk heeft gemaakt, etc. Er zijn in dit topic dus nog meer punten te scoren.[/off]
« Laatst bewerkt op: 4 jaar geleden door Evren Gnarl »

« [Reactie #1] : 4 jaar geleden »
Teleanna kwam met een brede glimlach binnen. "Goedendag juf Gnarl," zei ze opgewekt. Ze was behoorlijk fan van de docente. De vrouw was misschien niet de meest knappe verschijning, maar ze was wel heel erg aardig. Feitelijk had Evren niet meer stuk gekund, toen ze eerder vrij had gegeven toen er sneeuw lag.

Het was daarom ook niet gek dat Anna haar best had gedaan voor de huiswerkopdracht. Ze had Zare, een andere landelf, gevraagd om samen het huiswerk te maken, maar ze had er ook in haar eigen uurtjes nog wat tijd in gestoken. Ze vond het maar een lastige opdracht, maar als ze gewoon haar ogen sloot en dacht aan alles wat haar moeder altijd allemaal zei en vond, dan kwam ze best een heel eind met bedenken wat haar ras allemaal belangrijk vond.

« [Reactie #2] : 4 jaar geleden »
Voor nachtelfen was het behoorlijk duidelijk wat wel en niet kon binnen het ras, Daryn vond de opdracht dan ook niet erg moeilijk. Hij was opgegroeid in een rijke nachtelf familie en dat was belangrijk. Met zijn broertje en zusje had hij de opdracht gemaakt, een stel andere nachtelfen hadden wel geprobeerd mee te doen, maar er was voor nachtelfen nu eenmaal een vrij duidelijke scheiding in status en het was behoorlijk not done voor machtige nachtelfen om zich te omringen met het mindere gespuis.

De lerares werd bij binnenkomst keurig gegroet, niet met 'juf' zoals het landelfje voor Daryn. In gedachte zuchtte de nachtelf diep. Leraren werden toch niet aangesproken met 'juf'? Nu had hij van een landelf ook niet veel meer moeten verwachten.

« [Reactie #3] : 4 jaar geleden »
Ook de perfect lijkende broer van Daryn, begroette de vrouw op gepaste wijze. En ook die broer verbaasde zich om het landelfmeisje. Hoe was het mogelijk zo opgewekt en vrolijk te zijn tegen een lelijk ding. Landelfen hadden vaak rare spinsels in hun hoofd, net als luchtelfen.

Zoals gewoonlijk nam Evoy plaats naast zijn broer. Het was een zaak der gewoonte. Het was ook nog nooit in hem opgekomen ergens anders te zitten dan naast zijn broer. Misschien moest hij voor de verandering naast iemand anders gaan zitten. Maar verder dan zijn broer en zusje kwam hij niet. Geen enkele medeleerling was waardig genoeg. En als hij moest kiezen tussen zijn broer en zusje was de keuze gauw gemaakt.

« Laatst bewerkt op: 4 jaar geleden door Aoife Neruth-Piuo »

« [Reactie #4] : 4 jaar geleden »
Ook een gorgonenmeisje wurmde zich door de openstaande deur en wist nog net te voorkomen dat een van haar slangen in de nek van de nachtelf voor haar beet. Zo'n grote sterke nachtelf, daar wilde ze echt geen ruzie mee! Dan ging zijn evengrote tweeling broer zich er vast ook mee bemoeien, en dat prachtige en slimme zusje en dan ging alles helemaal verkeerd!

"Goedemorgen weledelgeleerde vrouwe Gnarl." Sophia maakte een perfecte buiging voor onderwijzeres en liep naar een van de tafels achterin het lokaal. Haar slangen sisten gevaarlijk toen ze langs de nachtelfbroertjes kwam. Ze voelden haar agitatie en hapten automatisch uit naar de eerste beste prooi in de omgeving terwijl ze haar probeerden te beschermen. "Oh, eh, mijn excuses jongeheer du Vessa," piepte de Gorgo toen een brutale paarse wel heel dichtbij Daryns neus kwam met haar scherpe giftanden. "Dat was echt niet de bedoeling." Ze omsloot snel haar lievelingen in haar handen en liep met appelrode wangen naar het meest afgelegen tafeltje. Ze schaamde zich kapot!
« Laatst bewerkt op: 4 jaar geleden door Eleonora Vasiles »

« [Reactie #5] : 4 jaar geleden »
Zare liep achter een paar Heracori's aan naar etiquette. De discussie die de roden voerden werd steeds luider en luider. Typisch Heracor, ze konden nooit langer dan een minuut (op z'n langst) op een normaal geluidsniveau leven.
"Nee, das toch geen techniek voor een katsie? Je moet-"
"Advies? Jíj hebt advies over latafika voor míj? De laatste keer dat ik had gecheckt..."
"Oh donder toch op."
"Nee, jij-"
"Hee!"
Zare ving zichzelf op tegen de muur en hees zich weer overeind. De jongen die tegen haar aan was geduwd had ook zijn evenwicht weer hervonden aan maakte een onbeleefd gebaar naar de zelfbenoemde latafika-expert.
"Kijk uit waar je je een gevecht begint!" Haar wijsvinger was een beetje geschaafd en ze zoog er op terwijl ze de jongens voorbij liep, die niet de minste aandacht aan haar besteedde, maar verder gingen elkaar te duwen.

Ze haalde geërgerd haar schouders op toen ze het lokaal binnen kwam. Ze had ook niet het beste antwoord gegeven. Ze knikte beleefd naar de lerares, zette haar kruk tegen een tafel ergens in het midden van het lokaal en nam plaats.
Ze was vroeg; er waren nog maar een paar leerlingen binnen. Anna was een van hen. De huiswerkopdracht was vrij vloeiend verlopen. De jongere landelf had duidelijk een stuk meer afgeweten van de etiquetteregels dan Zare en in ruil daarvoor had Zare aardig gedaan.
Ugh

« [Reactie #6] : 4 jaar geleden »
Merifel:
- Eén punt voor het maken van de opdracht. Het resultaat duidt erop dat Teleanna etiquette zowel in theorie als praktijk (samenwerking) kan gebruiken. Ze had nog een punt kunnen verdienen maar die valt weg tegen de incorrecte aanspreektitel. Inmiddels moet ook Teleanna weten dat Evren ofwel met mevrouw ofwel met professor moet worden aangesproken. Dat is eerstejaars stof.

Heracor
- Eén punt voor Daryn. Hoewel Evren niet in zijn hoofd kan kijken, waardeert ze het dat hij nadenkt over aanspreekvormen
- Eén punt voor Sophia. Hoewel ze haar slangen niet onder controle kan houden, verontschuldigt ze zich en geeft daarmee aan dat ze kennis heeft (gekregen) van etiquette. Leerpunten voor haar zijn wel: betere controle over haar hoofdbedekking en een zorgvuldiger gebruik van aanspreekvormen. Evren is niet van adel dus 'vrouwe' is niet op zijn plaats.

Socophon
- Eén punt voor het maken van de opdracht. Het resultaat duidt erop dat Zare etiquette zowel in theorie als praktijk (samenwerking) kan gebruiken.

~Einde schooljaar~