Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Centaur zaken  (454 keer gelezen)

Speeldatum: 21 februari 1302 (Einde winter)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 5 jaar geleden »
Het avondeten was net voorbij en de leerlingen waren weer verder gegaan met hun dagelijkse bezigheden, voor de meeste betekende dat huiswerk maken. Het perfecte moment om als mentor leerlingen te storen. Nillai zat rustig in zijn kantoor, op zijn bureau lag het dossier van de betreffende centaur die gestoord ging worden.

Centaurs stonden bekend om hun telepathische communicatie en Nillai was daarvan zeker geen uitzondering.
"Thajiël, zou je even naar mijn kantoor willen komen?" Zo klonk de stem van de mentor in haar hoofd. Geduldig wachtte Nillai af totdat de centaur voor de deur zou staan. Hij schikte het dossier nog eens en zorgde ervoor dat er een glaasje vruchtensap klaar stond. Het krukje dat normaal bij zijn bureau stond voor bezoekers was omgeruild voor een kleed en de hard maakte de ruimte vrij aangenaam.

« [Reactie #1] : 5 jaar geleden »
Thajiël was druk bezig met studie ontwijkend gedrag, een beetje tekenen, een beetje dromen en een te weinig beetje huiswerk. Ze had nog veel huiswerk te doen, en wou ook niet laat gaan slapen straks, maar ze had er gewoon geen zin in. Eigenlijk had ze er nooit zin in, dus dat was geen goed excuus. Zuchtend pakte het meisje maar een boek en bladerde naar de goede bladzijde.

Toen ze net wilde beginnen, hoorde ze opeens haar mentor in haar hoofd. Wat was er aan de hand? In ieder geval kon ze nu geen huiswerk maken, dat was morgen echt niet haar probleem hoor. Ze had niet echt iets verkeerd gedaan voor zover ze wist, misschien vast wel iets kleins, maar niet iets waarvoor je naar de mentor moest, toch?  Omdat ze nou eenmaal niet zoveel keus had, en ze er anders niet achter zou komen wat er was, ging ze meneer Hestür maar eens opzoeken.

Nadat ze een keer diep had ademgehaald, klopte ze op de deur en zette een lachje op, erg veel kon ze nu niet echt doen, het zou vast niks ergs zijn, ze had niks gedaan ofzo, en ze had niet zo bang moeten zijn. Toen ze binnen was gekomen[1], groette ze meneer Hestür en vroeg hem of hij haar wilde spreken, wat een volkomen nutteloze vraag was, dat realiseerde ze zich ook, maar ze moest toch iets zeggen.
 1. gm want deur? als je haar even buiten wil laten staan ofzo bewerk ik het wel even

« [Reactie #2] : 5 jaar geleden »
Nillai stond bij de haard te wachten totdat zijn leerling er was. Centaurs hoorde niet in hun kantoor te blijven zitten. De meeste dagen nam de mentor zichzelf voor om wat meer naar buiten te gaan, maar meestal werd dit uitgesteld door meer kantoorwerk dat gedaan moest worden. Uiteindelijk bleef het vooral zijn benen strekken voor de haard.

De klop van zijn geroepe leerling haalde hem uit zijn gedachten. Hij staarde nog naar het vuur terwijl hij de deur open liet gaan.
"Goedenavond Thajiël, neem maar plaats aan mijn bureau. Er staat vruchtensap klaar." Na die woorden sloot Nillai zijn kantoordeur weer, maakte zijn blik los van de haard en ging tegenover het meisje zitten.
"Vertel eens, hoe gaat het in Heracor? Lukt het met het huiswerk?" Hij scande even over de perkamenten die voor hem lagen. "Hoe vind je de algemene vakken?"

« [Reactie #3] : 5 jaar geleden »
"Dank u wel meneer Hestür," zei ze met een knikje, waarna ze bij het bureau ging zitten. Ze was nog steeds wel nieuwsgierig wat er was, nu wilde ze het ook wel weten ook. Het meisje nam een slokje van de vruchtensap, waarna ze naar haar mentor keek.

Hoe het op school ging? Beetje teleurstellende vraag, maarja iets heel leuks had ze ook niet kunnen verwachten. "Ja gaat goed hoor, ook gezellig enzo," zei ze met een glimlachje,  het ging helemaal prima enzo, dus geen idee waarom dit de reden voor een gesprek zou zijn. Ze was vorig jaar toch overgegaan,  en de jaren daarvoor, en zo slecht stond ze er toch niet voor?

"Huiswerk lukt ook wel, soms is het een beetje veel, maar meestal is het wel te doen," antwoordde ze. Ze had het bijna altijd wel ergens staan, in ieder geval voor de leraren die het altijd controleerden, en meestal maakte ze het ook wel zelf. Huiswerk was nou niet bepaald haar hobby, maar veel keuze had ze niet, ze had geen zin in strafwerk of blijven zitten.

[1]"Nouja, gaat wel prima volgens mij, etiquette en godsdienst zijn niet mijn favoriete vakken,meneer,  maar etiquette is wel belangrijk, " zei het meisje. Over het algemeen ging het dus wel prima, nu ze erover nadacht deed ze echt wel heel goed haar best enzo.
 1. als ik het goed heb zijn de algemene vakken godsdienst, etiquette en gym? er is geen topic voor gym, dus ik weet niet of dat er is

« [Reactie #4] : 5 jaar geleden »
Volgens de jonge centaur ging alles dus wel goed. Dit zag de mentor ook wel terug in de resultaten die ze haalde. Het was goed te weten dat ze er zelf ook zo over dacht.
"En de magievakken? Wilsmagie en telepathie?" vroeg Nillai nadat hij wat dingen had genoteerd.

"Hoe gaat het tussen jou en de rest van de centaur op Bumetrel?" Dat was misschien wel net zo belangrijk als hoe haar schoolresultaten waren. Nillai wilde graag wat meer dingen van het meisje weten. Ze kwam niet vaak in de problemen dus hij sprak haar buiten de lessen minder dan sommige leerlingen. Toch was het belangrijk om ook die leerlingen zo af en toe uit te nodigen voor een gesprek.

De man dacht na over wat hij nog meer ging zeggen. De centaur stond weer op en liep naar de haard. Hij staarde even naar de vlammen om vervolgens Thajiël weer aan te kijken.
"Ik denk namelijk dat je het erg goed doet in Heracor en dat je mogelijk wel wat meer verantwoordelijkheid zou kunnen krijgen."

« [Reactie #5] : 5 jaar geleden »
Kijk,dat was wel iets anders, voor telepathie stond ze niet al te slecht, want ze vond dat ze dat ook wel echt moest kunnen, ze was immers een centaur, dus deed ze er extra goed haar best op. Toch vond ze het ondertussen wel moeilijk worden, maar met wat extra moeite kon ze er een goed cijfer voor krijgen, dus dat vond ze prima, het ging immers om het resultaat. Met wilsmagie was het helaas wat slechter gesteld, het balanceerde een beetje op de rand tussen voldoende en onvoldoende, en momenteel was dat een onvoldoende, zo goed was ze magisch nou niet. ''Telepathie gaat wel prima, maar wilsmagie vind ik wel echt moeilijk,'' zei ze tegen haar mentor, die het vast ook wel aan haar cijfers had kunnen zien.

Ze ging niet speciaal veel met de anderen om, niet meer dan met de andere leerlingen eigenlijk, het meisje had eigenlijk geen idee waarom. ''Buiten de lessen ga ik niet erg veel met hun om, maar wel gewoon in de lessen enzo, maar ik vind het juist leuk dat hier allemaal andere rassen zijn,'' antwoordde ze. Thajiël vroeg zich af of dit eigenlijk slecht was, was dit de reden voor het gesprek? Zelf vond ze het een beetje nutteloos om alleen met je eigen ras om te gaan, dat was een beetje racistisch. Dat andere rassen maar twee benen hadden, betekende niet dat zij minder aardig waren, maar misschien dacht meneer Hestür hier anders over.

''Bedankt meneer,'' was het eerste wat ze zei, het was immers een compliment, maar meer verantwoordelijkheid? Ze had geen idee wat dat inhield, het klonk in ieder geval positief, zou dat inhouden dat ze belangrijke taken kreeg, of dat ze misschien zelfs wel torenhoofd kon worden? Dat zou het wel niet zijn, maar ze hoopte in ieder geval dat ze meer verantwoordelijkheid leuk zou vinden ''Wat houdt dat eigenlijk in?'' vroeg ze haar mentor.


« [Reactie #6] : 5 jaar geleden »
Haar resultaten voor de magievakken kwamen ook overeen met de dingen die Thajiël vertelde. Het was vrij logisch dat telepathie goed zou gaan, het was nu eenmaal iets waar centaurs goed in waren. Dat wilsmagie moeilijk werd gevonden, was mogelijk een probleem. Nillai zou haar resultaten voor dat vak in de gaten gaan zouden, mocht het erg onvoldoende worden zou ze mogelijk extra hulp nodig hebben.

Het omgaan met andere rassen was een goed idee, het zou een vereiste zijn in haar verantwoordelijkheden en ze zou daarmee al iets voor hebben op iemand die alleen maar om zou gaan met myrofassers van zijn of haar eigen ras.

"Zoals je weet is Joël[1] dit jaar begonnen aan zijn eerste jaar op Ypsilon en nu is Ryxini alleen. Zou je het leuk vinden om samen met haar torenhoofd te zijn?"
 1. NPC torenhoofd gezien er vorig jaar maar één torenhoofd was

« [Reactie #7] : 5 jaar geleden »
Misschien zou ze maar wilsmagiebijles moeten nemen, aangezien ze dit jaar juist zo goed stond voor de andere vakken. Het zou ook niet leuk zijn als ze hierdoor zou moeten blijven zitten, misschien was dat het punt? Ze stond er ook weer niet rampzalig voor, maar een onvoldoende bleef een onvoldoende, en onvoldoendes waren niet goed.

"Ja, meneer, dat zou ik echt heel leuk vinden, " zei ze enthousiast. Torenhoofd worden zag ze wel zitten, ze hield wel van andere myrofas helpen, en ze dacht dat ze dat ook wel ongeveer moest doen. "Wat moet ik dan precies doen eigenlijk?" vroeg ze haar mentor, aangezien dat wel erg handig was om te weten. Van binnen voelde ze zich in ieder geval echt heel blij, het meisje vond het echt een hele eer en kon de verantwoordelijkheid al op voelen komen, ze zou haar ouders hier meteen een brief over schrijven!

« [Reactie #8] : 5 jaar geleden »
Gelukkig, het meisje wilde wel graag torenhoofd worden. Als ze dat niet had gewilt, had Nillai over moeten gaan op zijn tweede keuze. Hij pakte haar dossier erweer bij en doopte een veer in de inkt. Dat ze nu torenhoofd was, moest wel genoteerd worden voor een goede administratie. Nillai mocht dan wel een buiten-centaur en mentor van Heracor zijn, hij zag het nut van een goede administratie wel in en besteedde daar over het algemeen iets meer tijd aan dan hij graag zou willen.

"Ik zal je even kort uitleggen wat een torenhoofd doet en waarom ze zo belangrijk zijn." Het was niet vreemd dat ze in eerste instantie niet wist wat precies de taken waren van een torenhoofd.
"Torenhoofden hebben zowel een paar speciale privileges als verantwoordelijkheden. Zo hoeven ze zich niet aan de gestelde bedtijd te houden en mogen op het vliegplateau en in het magazijn komen zonder daar toestemming voor te hoeven vragen. Verder mogen ze tot een maximum van twee afdelingspunten per keer punten aftrekken en geven." Nillai keek even of Thajiël het nog allemaal volgde.

"Daarvoor zorgen ze voor orde in de afdelingstoren, zijn ze een tussenpersoon bij kleine onenigheden en mogen ze relschoppers voor straf naar de kapitein van de wacht of naar de mentor sturen. Ook zorgen ze dat nieuwelingen zich thuisvoelen en weten waar alles is. En ze regelen dingen zoals feestjes en leuke dingen voor de afdeling en helpen ze met huiswerk. Ze zijn als ondersteuning van de mentor en zijn dan ook  een belangrijk aanspreekpunt voor vanalles en nog wat zoals problemen met leraren, huiswerk, andere leerlingen."[1]
 1. http://myrofas.nl/FAQ/index.php?doc=antwoord&antwoord=63

« [Reactie #9] : 5 jaar geleden »
Oja, dat was waar ook,  nu mocht ze zelfs afdelingspunten doen, dat was wel leuk, en de andere voordelen waren ook wel fijn. Het was allemaal wel duidelijk, zo moeilijk was het niet, dus knikte ze als teken dat ze het begreep. Ze kon niet wachten om te beginnen, ze zou haar uiterste best doen.

Natuurlijk kwam er ook erg veel verantwoordelijkheid kijken bij haar uiterst belangrijke taak. Ze zou heel goed op alle andere heracori letten, en  dus zorgen dat al die kleine lieve eerstejaars geen heimwee kregen en snel aan deze school wenden. Ook zou ze als torenhoofd super leuke feestjes houden en zouden alle heracori in nood naar haar toe kunnen komen. Ja, terwijl haar mentor dit opnoemde, vormde er al een rooskleurig toekomstbeeld in Thajiëls hoofd. Het meisje vond zelf dat ze een goed torenhoofd zou worden, ze zag het al helemaal zitten. "Oké bedankt meneer Hestür, ik zal proberen om al deze taken zo goed mogelijk uit te voeren," zei ze tegen Nillai.


« [Reactie #10] : 5 jaar geleden »
"Heel goed!" zei de centaur. "Je kunt het beste eerst even met Ryxini gaan praten. Zij kan je opweg helpen met dingen die je moet weten en die belangrijk zijn." De man grabbelde wat tussen de rommel die op zijn bureau lag. Een embleem met het afdelingsteken van Heracor haalde hij te voor schijn.
"Deze mag je op je uniform laten maken. Zo weet iedereen dat jij het torenhoofd van Heracor bent. Ik verwacht dat je verantwoordelijk bent en je als een voorbeeld voor Heracori gedraagd."

Voor wat Nillai betrof was het gesprek afgelopen. Als Thajiël nog dingen te zeggen of te vragen had, mocht dat uiteraard anders stond ze vrij het kantoor te verlaten en druk aan de slag te gaan met haar nieuw verkregen taken.

« [Reactie #11] : 5 jaar geleden »
Ze knikte even, dat was wel zo handig, Ryxini kon haar vast op weg helpen, die had al wat ervaring. Toen hij het embleem tevoorschijn haalde,  voelde ze zich al echt een torenhoofd, wat vast ook wel de bedoeling wanneer je dat werd. "Dank u wel meneer, dat zal ik proberen," zei ze blij en trots.

Wanneer ze weer in de leerlingenkamer was, zou ze meteen haar afdelingsteken op haar uniform naaien. Daarna zou ze een brief voor haar ouders schrijven en haar huiswerk maken en wilsmagie bijspijkeren, want ze moest een goed voorbeeld zijn en kon nu later opblijven. Morgen kon ze dan mooi meteen beginnen met haar taken. "Goedenavond, meneer Hestür," zei het nieuwe torenhoofd, waarna ze het vertrek verliet.