Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Knopen om door te hakken  (709 keer gelezen)

Speeldatum: De avond na de bezetting

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 5 jaar geleden »


Er waren enkele uren voorbij gegaan sinds het zo onverwacht afgebroken gesprek in Kenyi's kantoor. Het weerwolvengehuil had de twee mannen aangezet tot actie. Het bleek dat de schoolvoorraad wapens weliswaar geplunderd was, maar de kast met wapens die op een onderhoudsbeurt en een stufi-student wachtten was ongemoeid gebleven. Nu had Kenyi eindelijk de kans gekregen zijn woede om te zetten in daden. Samen met enkele oudstejaars studenten die ook poolshoogte kwamen nemen, ging Kenyi op zoek naar nachtelfen die aan de weerwolven hadden weten te ontkomen. Er werd gevochten. Twee studenten raakten gewond, maar zouden het wel overleven. Ook Kenyi kwam er niet ongeschonden uit, maar een paar schrammen en een snijwond wogen wel op tegen de verdrijving van de verachtelijke invallers. Helaas vochten de nachtelfen zich liever dood dan zich levend gevangen te laten nemen. De centaur had er met liefde een stel uitgeleverd aan de IRMM, zodat die alle mogelijke informatie uit ze kon trekken.

Toen het terrein weer in handen van de Ypsilonbewoners was, werd het tijd om te zorgen dat dit ook zo zou blijven. Kenyi stuurde de studenten die ongedeerd waren gebleven eropuit om zoveel mogelijk docenten en medestudenten te vinden die bereid waren over het terrein te patrouilleren en begon met het opstellen van een schema. Tegen de tijd dat de schemering begon in te vallen, waren er enkele kleine groepjes die de brug en de gracht bewaakten, en twee groepjes die tussen de gebouwen rondes liepen, en had Kenyi zelfs een paar myrofas gevonden die het overzicht daarover hielden. Gelukkig waren de weerwolven weer verdwenen. Hij was hen dankbaar voor wat ze gedaan hadden - zonder hun aanwezigheid was het onmogelijk geweest de nachtelfen zonder al te veel bloedvergieten aan de Ypsilonkant te verdrijven - maar ze vormden tegelijk een groot risico door hun onberekenbaarheid.

Dan was nu de tijd gekomen om zich bezig te houden met andere dringende kwesties. Hij had geen idee wat Olfughto of Vanilla de afgelopen uren hadden gedaan, maar daar zou hij dadelijk wel achterkomen. Hij stuurde beiden een telepathische boodschap om te melden dat de orde zo goed mogelijk hersteld was en of ze over een halfuur in zijn kantoor konden zijn om de directeurskwestie te bespreken. Dat halve uur gaf hem de gelegenheid een stuk brood te halen - zijn honger verraste hem - en zijn tactiek te bepalen. Niet dat dit laatste veel tijd kostte. Kenyi zag maar één logische oplossing, maar dat was een oplossing die vermoedelijk niet door zijn onverwachte nachtelfcollega gedeeld werd. Het zou dus een kwestie zij van simpelweg volhouden.

Maar toen Vanilla en Olfughto arriveerden, was de directeurskwestie niet de eerste die ter tafel kwam. 'Ik heb studentenpatrouilles ingesteld langs de gracht en bij de gebouwen,' meldde de centaur. 'Verder zou het voor iedereen een grote geruststelling zijn als er vannacht extra beveiliging is. Wat zijn de magische mogelijkheden, Olfughto?'
« Laatst bewerkt op: 5 jaar geleden door Kenyi Tupac »

« [Reactie #1] : 5 jaar geleden »
Olfughto had gezorgd dat Evra en Sofie veilig in de Academie Germanica waren beland. Daar waren ze in ieder geval veilig voor de weerwolven. Hijzelf had zich vervolgens vooral beziggehouden met rusten en plannen maken. Dingen gingen niet zoals hij het graag had gezien, maar dat betekende niet dat alles verloren was. Zeker niet, daarvoor liep Olfughto al veel te lang op deze aardbodem rond. Hij had lang geleden geleerd om meerdere plannen te hebben. Al zou alles hier fout lopen, dan nog had de nachtelf genoeg troeven om uit te spelen.

De man had zich na korte tijd gebogen over de magie van Ypsilon. Na een tijdje had hij bericht gekregen van Kenyi, dat de man de orde had hersteld. Olfughto was licht verbaasd over die prestatie. Blijkbaar kon de centaur meer uit zijn vingers krijgen dan hij deed vermoeden. Olfughto begaf zich te voet naar het kantoor van zijn collega, waar hij zowel Vanilla als Kenyi trof. De centaur kwam direct ter zake.

'Het is mogelijk vannacht een magische verdediging in stand te houden,' zei Olfughto. 'Ik kan deze niet direct kanaliseren, wat als gevolg heeft dat er geen controle is over wat er mee gebeurt. Wanneer er een magische aanval wordt gedaan, ga ik er vanuit dat de schilden het houden. Mochten de schilden doorbroken worden, zal ik dat niet merken.' De nachtelf had weinig behoefte aan magievergiftiging.

'Verder zal de verdediging met zoveel verbruik niet heel lang volgehouden kunnen worden. De reserves op Ypsilon zijn groot genoeg om het nog even uit te houden, maar wanneer we alle schilden omhooghouden zal dat na ongeveer anderhalve dag gaan afnemen in kracht. Ik stel voor 's nachts de schilden allemaal omhoog te houden en die overdag te minderen.'
The night is dark and full of terrors.

« [Reactie #2] : 5 jaar geleden »
Vanilla had zich vooral verscholen in haar vertrekken zolang als de weerwolven op Ypsilon waren geweest. En nog even erna. Men nam nu eenmaal geen risico met weerwolven in attanna. Gelukkig was ze niet alleen geweest. Haar stiefchilde was bij haar geweest en hoewel hij jonger was in uiterlijk, was hij meer ervaren als vampier en magisch haar meerdere. Zijn aanwezigheid was dus een geruststelling geweest en had gekke dingen als in pask raken uit paniek voorkomen.

Toen de rust was weder gekeerd, was Vanilla naar buiten gegaan. De angst had hongerig gemaakt en een jacht was hoognodig, wilde ze op een fatsoenlijke wijze een gesprek kunnen voeren met haar collegae.

Met enigszins verwilderde haren en een donkerrode waas rondom haar lippen verscheen Vanilla bij het kantoor van Kenyi. Ze was blijkbaar nog eerder dan Olfughto. Erg spraakzaak was ze niet. Er was genoeg gebeurd om de gedachten bezig te houden en ook een spiegelend oppervlak leidde haar af.. De lijn van haar sire draaide op schoonheid en aantrekking. Een perfect uiterlijk was dus een must en zo begon de vampier met het fatsoeneren van haar kapsel, totdat ook de nachtelf arriveerde.

Het gesprek begon vrijwel meteen over magie. Vanilla luisterde zwijgend naar de mannen en probeerde zich te beheersen en zich niet te laten verleiden tot het frummelen aan haar lokken.
Hoe meer je zeurt, hoe minder er gebeurt.

« [Reactie #3] : 5 jaar geleden »
'Als het in ieder geval 's nachts kan, zou dat al schelen,' knikte Kenyi. 'Ik vroeg me af of het een idee is om Bumetrel te vragen enkele wachters af te staan om hier tijdelijk de patrouilles te versterken. Hoe groot is de kans dat Hazdor terugkomt om de dood van de achterblijvers te wreken?' Aangezien Olfughto vannacht op behoorlijk goede voet leek te staan met de dienstdoende officieren, kon hij er vast iets over zeggen.

Toen dat was afgehandeld, was het tijd voor een stekeligere kwestie. Kenyi zuchtte eens diep. 'En dan nu het directeurschap,' sprak hij. De centaur keek zijn vampierencollega aan. 'Ik zou jou onmiddellijk voordragen voor die positie, maar ik begreep van Olfughto dat je door je positie in de vampierenhiërarchie kwetsbaar bent voor beïnvloeding van machtiger rasgenoten? Met wellicht minder nobele motieven? Vergeef me mijn gebrek aan tact.' Daar hadden ze namelijk niet echt tijd voor, voor omwegen en subtiele verwoordingen. Bovendien wilde Kenyi dat alles nu eens helder en duidelijk gezegd werd. Hij had geen energie meer over voor dubbele bodems en woordspelletjes.

« [Reactie #4] : 5 jaar geleden »
"Wachters lenen van Bumetrel is een prima idee, die zijn goed getraind." Olfughto keek naar de centaur, die nu een stuk constructiever was dan eerder vandaag. "De kans dat ze terugkomen is nihil. De dood van de achterblijvers was al ingecalculeerd, als ze het hadden overleefd zou dat als een mooie verrassing gezien worden door Hazdor." De soldaten waren pionnen geweest in een groter spel. Ze waren soldaat geworden en dus mochten ze sterven, was de redenering.

Olfughto verspilde verder geen gedachten aan de dode nachtelfen en de manier waarop Hazdor met haar soldaten omging. De man wachtte in plaats daarvan af wat Vanilla zou gaan zeggen. Hij had natuurlijk al een gesprek met haar gehad, maar nu waren ze gedrieën in overleg. Er stond nog niets vast over de uitkomst van dit gesprek.
The night is dark and full of terrors.

« [Reactie #5] : 5 jaar geleden »
Vanilla schudde haar hoofd. "Het is niet zozeer de beïnvloeding van anderen. Ik kan prima zelf nadenken, maar Olfughto heeft geen ongelijk. Mij op die positie plaatsen is onverstandig. Het zou een baken van aantrekking zijn voor andere vampieren. In de hiërarchie sta ik laag en velen zullen dan trachten zulke macht van mij over te nemen. De meesten studenten hier staan nog hoger in de hiërarchie dan ik, hoewel ik dat hier nog kan rechttrekken door mijn functie. Laat staan hoe ernstig dit verschil is met vampieren die al veel langer de wereld bewandelen." Ze was nog maar een kind in de wereld van de vampiers.

"Ikzelf wil dus geen aanspraak maken op de functie directeur. Dan blijven er dus twee over? Of zijn er nog andere potentiële kandidaten?" De vampier glimlachte en gaf zo het woord terug aan de heren.
Hoe meer je zeurt, hoe minder er gebeurt.

« [Reactie #6] : 5 jaar geleden »
Met een hoofdknik nam Kenyi de uitleg van Vanilla in ontvangst en hij bedacht zich dat hij zich binnenkort eens grondig moest verdiepen in de werking van de vampierenhiërarchie. Het kon best nuttig zijn om daar meer over te weten. Of liever, het was tamelijk onhandig dat hij er zo weinig over wist. Maar dat kwam later wel eens. Voor nu besloot hij om eerst de laatste vraag van Vanilla te beantwoorden, zo het moment van de waarheid nog even voor zich uitschuivend.

'Van de aanwezige docenten is er niemand die ik in staat acht om per direct het directeurschap over te nemen,' gaf hij toe. En er was geen tijd om buiten de universiteit te zoeken. 'Op dit moment is het redelijk rustig, maar waarschijnlijk wordt het morgen een chaos, als iedereen begint te verwerken wat er gebeurd is. De studenten moeten gerustgesteld worden, de lessen moeten worden opgestart en de IRMM zal hier over een paar dagen ook voor de deur staan. En de ouders zullen ook snel genoeg van zich laten horen.' En dat waren alleen nog maar de zaken die het directe gevolg waren van Hazdors verachtelijke aanval. 'Ik denk dat het belangrijk is dat we de buitenwereld tonen dat we weliswaar een groot verlies hebben geleden, maar dat we niet nu onder Hazdoriaanse invloed vallen.' Kenyi keek zijn twee collega's aan, voor hij zijn uiteindelijke onvermijdelijke conclusie uitsprak. 'Ik zie geen andere mogelijkheid dan dat ik voorlopig Aesons taken overneem, in ieder geval tot de rust is weergekeerd en het vertrouwen van de studenten en hun ouders in de universiteit weer is hersteld.'

« [Reactie #7] : 5 jaar geleden »
Olfughto knikte bij de eerste woorden van de man. Maar toen Kenyi uitgesproken was en Olfughto even gezwegen had, antwoordde de nachtelf: "En wat kunt u doen om anderen te beschermen? De directeur van Ypsilon heeft nu meer dan ooit de taak om veiligheid te garanderen. De veiligheid van álle studenten en ál het personeel. Hoe gaat u er voor zorgen dat vrouwe Vladistov veilig is? En hoe gaat u er voor zorgen dat de onschuldige nachtelfen hier op Ypsilon niet in de problemen komen doordat 'men' wraak wil?"

Hij keek van Vanilla naar Kenyi.

"Heeft u ervaring met politiek, heer Tupac? De IRMM, Mircam en een aantal minder.. onschuldige partijen staan te trappelen om meer invloed te krijgen op Ypsilon. Hoe gaat u de universiteit blijven financieren zonder de integriteit van de universiteit te verkwanselen? Het duurt niet lang voor de IRMM voor de poort staat. Heeft u ervaring met de IRMM?"

Olfughto glimlachte even. "De IRMM is een organisatie die eerst een vonnis opstelt en dan net zolang martelt tot de verdachte toegeeft dat hij de misdaden heeft begaan die de IRMM graag wil horen. Wat denkt u dat het vonnis is dat klaarligt, collega?" Hij schudde zijn hoofd. "Iedere nachtelf die een beetje een positie heeft, is schuldig. Ieder nachtwezen die een beetje een positie heeft en ooit contact heeft gehad met iemand die gerelateerd is aan Hazdor, is schuldig. De IRMM en de internationale gemeenschap wil zien dat Hazdor gestraft wordt."

Hij keek Kenyi recht aan. "U hebt de opleiding noch de ervaring die nodig zijn om Ypsilon op dit moment zelfstandig te leiden. Ik weiger het lot van meerdere nachtwezens in uw handen te leggen, zonder garanties te krijgen."
The night is dark and full of terrors.
« Laatst bewerkt op: 5 jaar geleden door Aegnor Ancalimë »

« [Reactie #8] : 5 jaar geleden »
De mannen accepteerden haar uitleg zonder meer, er werd vluchtig gedacht over andere kandidaten, maar één vinden dat lukte niet. De discussie ging naar terug naar een van hen als kandidaat. Kenyi worp zich op als beste keuze, omdat Olfughto te verdacht zou zijn en zijn ras een doorn in het oog na de gebeurtenissen. Vanilla aarzelde nu over wat ze moest kiezen.

Het punt dat Kenyi wellicht niet magisch genoeg was en niet in staat zou zijn om Vanilla te beschermen, maakte deze optie voor de vampier weer aan het wankelen. Bij Aeson was het gebrek aan magie ook een heikel punt geweest en waarschijnlijk de reden dat de afgelopen aanslag zo goed gelukt was (al was Kenyi wel een betere strateeg dan de landelf ooit geweest was).

"Heren, denk in het belang van de universiteit. Zonder te discussiëren over wie wat wel of niet heeft gedaan... Ypsilon bevindt zich in een crisis. We hebben een sterke leider nodig. Ego's aan de kant en bedenk wie daar het beste toe in staat zou zijn? We hebben bescherming nodig en iemand die doortastend beslissingen kan maken." Desnoods werd zij het, met een van de heren als masker om zich achter te verschuilen, maar zoals het er nu naar uitzag, ging deze discussie eeuwig duren. Dat gemekker van stervelingen.. waarom dachten ze niet gewoon concreet en praktisch na.
Hoe meer je zeurt, hoe minder er gebeurt.

« [Reactie #9] : 5 jaar geleden »
Natuurlijk kwamen er tegenwerpingen, gelukkig voornamelijk van Olfughto's kant. Kenyi wist niet wat hij gedaan zou hebben als Vanilla zich mee in het protest geschaard had. Terwijl hij het weerwoord van de nachtelf overwoog, kwam er toch nog wat reactie van Vanilla. Een niet heel nuttige reactie, want wat Kenyi betrof ging het hier niet over ego's, maar over geschiktheid. In ieder geval gaf haar tussenkomst hem de gelegenheid wat rust in te bouwen in zijn reactie.

'Ik zou ook liever een ervaren bestuurder aantrekken,' zei hij, 'en ik zeg evenmin dat ik de beste keus ben op de lange termijn. Maar we moeten nu eenmaal binnen een paar uur een nieuwe directeur kiezen. Vanilla kan het niet doen en als u die taak op zich neemt, zult u onvermijdelijk aan een nog strikter onderzoek door de IRMM onderworpen worden dan nu al het geval zal zijn. Bovendien zullen de dagwezens geneigd zijn om u, na alles wat er gebeurd is, te wantrouwen.' Had Olfughto niet zelf gezegd dat ieder nachtwezen met een zekere positie in de ogen van de IRMM schuldig zou zijn? En niemand zat erop te wachten dat ze over enkele dagen weer een nieuwe directeur zouden moeten kiezen.

'De studenten kennen en vertrouwen mij, ook de nachtwezens. En het belang van de studenten en de universiteit gaat bij mij voor alles. Als ik daarvoor de verantwoordelijkheid opneem, zal ik niet toestaan dat de IRMM of Mircam die weer van mij afneemt.' Want hij was dan misschien geen bestuurder, hij was wel een oude, eigenwijze centaur die veel van de wereld had gezien. 'Ik zal mijn uiterste best doen om de verdediging weer op peil te brengen. Maar ik ben Ikatur niet. Ik kan geen volledige veiligheid garanderen. Maar wie kan dat wel?'

Als Kenyi geen centaur was, zou hij nu achterover in zijn stoel geleund hebben, zijn armen over elkaar. Nu liet hij het maar bij een indringende blik. 'Of heeft u een andere optie?'

« [Reactie #10] : 5 jaar geleden »
"De nieuwe directeur kan voorlopige veiligheid garanderen. Veiligheid én onafhankelijkheid." Olfughto keek naar de centaur. Vanilla werd voor nu even genegeerd, aangezien de beide heren aangekomen waren op het punt waar het om ging. "Zowel uw als mijn kandidatuur heeft voor- en nadelen. Wanneer ik een aantal garanties krijg van u, ben ik bereid om u te steunen."

De nachtelf somde op:
"Ten eerste moet het duidelijk zijn dat dit een tijdelijke oplossing is. Wanneer deze hele crisis over is, moet er opnieuw gekeken worden naar deze functie. Twee à drie maanden lijkt mij genoeg. Ten tweede verwacht ik een onbevooroordeelde blik van uw kant: behandel dag- en nachtwezens gelijk, bescherm hen die bedreigd worden door anderen en pak hen aan die zich misdragen. Handel snel en daadkrachtig, zorg dat er zoveel mogelijk eenheid is op de universiteit voor de IRMM of welke groepering dan ook hier aankomt. Ypsilon moet kracht uitstralen. En ten derde wil ik dat de kasteelheer van Ypsilon het onderzoek leidt naar de specifieke wandaden hier op Ypsilon, zowel tijdens de aanval zelf als daarna. De IRMM kan onderzoek doen naar de inval van Hazdor in Mircam en ze kunnen dat onderzoek ook hier plaats laten hebben, maar ik verwacht meer eerzaamheid van u dan van een politieke organisatie."

Alle nachtwezens op Ypsilon zouden verdacht zijn en dit was de perfecte aanleiding voor de IRMM om zich uit te leven. "Ik wil niet dat wie dan ook op deze universiteit gemarteld wordt tot hij vertelt wat de IRMM wil horen. Het maakt me niet uit wie en wat u allemaal gebruikt om dat onderzoek te doen, zolang de verantwoordelijkheid maar bij Ypsilon ligt."
The night is dark and full of terrors.

« [Reactie #11] : 5 jaar geleden »
Eindelijk kwamen ze ergens. Even vreesde Kenyi nog dat Olfughto de kop in de wind zou gooien en zelf de directeurspositie op zou eisen, maar zowaar, de man bleek ook nog tot samenwerking in staat te zijn. Kenyi stemde in met de punten waar hij het mee eens was. Natuurlijk, eenheid was noodzakelijk en het was geen vraag of hij dag- en nachtwezens gelijk zou behandelen. Uiteindelijk bleven er slechts twee punten over. 'Een jaar. Zo veel tijd is er minstens nodig om het vertrouwen van ouders en andere belanghebbenden weer op te bouwen en om hier alles weer in goede orde hersteld te krijgen.' In twee maanden kon je geen greep krijgen op complexe taak die het directeurschap van Ypsilon ongetwijfeld was en bovendien was het voor niemand goed als er in zo korte tijd weer een nieuwe directeur zou komen.

'En het spreekt vanzelf dat ik het onderzoek zal leiden, maar als daar strafbare feiten uit naar voren komen, zal ik niet aarzelen om de desbetreffende persoon over te dragen aan de IRMM.' De IRMM beteugelen was inderdaad wellicht een goed idee, maar wie had meegewerkt aan de inval van de nachtelfen kon op weinig genade van Kenyi's kant rekenen.

« [Reactie #12] : 5 jaar geleden »
Vanilla luisterde zwijgzaam naar het gesprek tussen de heren. Ze kreeg het vermoeden dat ze werd genegeerd en dat beviel haar niet. Ze stond dan ook op. "Excuseer mij heren. Ik denk dat mijn aanwezigheid op de ziekenzaal nu meer zin heeft." Ze was een medisch specialiste en Ralvio was er eerder op de dag aardig gammel aan toe. Dus met zoveel gewonden, zieken, zwakken en geschokten was het handig als hij wat steun en hulp had.

"Wanneer we klaar zijn voor een stemming, mag u me berichten, dan zal ik me weer bij u voegen." De heren kregen een knikje en zonder er verder een drama van te maken, verliet Vanilla het kantoor.[1]
 1. Vanwege mijn afwezigheid, schrijf ik me even uit het topic tot ik weer echt nodig ben ;). Dan kunnen jullie door met de discussie en hoeven jullie daarbij niet op mij te wachten.
Hoe meer je zeurt, hoe minder er gebeurt.

« [Reactie #13] : 5 jaar geleden »
Olfughto wierp een blik op Vanilla, die zich verwijderde uit de ruimte. Ze kreeg een half knikje en ondertussen concentreerde de nachtelf zich weer op Kenyi. Hij schudde langzaam zijn hoofd in de richting van de centaur. "Een jaar is bijzonder veel tijd, de belangrijkste zaken kunnen in enkele maanden afgerond zijn. U geeft aan de verantwoordelijkheid op u te willen nemen. Een kasteelheer moet niet alleen zijn onderdanen beschermen, hij moet ook de consequenties dragen van zijn keuzes. Als u zelf een onderzoek leidt, zult u ook zelf het vonnis moeten uitvoeren om niet een bijzonder ambigu beeld uit te zenden naar de rest van de wereld."

De man zweeg even en concludeerde toen: "Wanneer u ook die kanten van leiderschap op juiste wijze weet uit te voeren, ben ik bereid het besluit een jaar uit te stellen." Als Kenyi het vólledige onderzoek zou leiden en zich er aan het eind niet lafjes vanaf zou maken door de uitvoering van zijn besluiten aan de IRMM over te laten, zou Olfughto Kenyi's aanspraak op het directeurschap steunen.
The night is dark and full of terrors.