Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Nog meer skatjèss!  (341 keer gelezen)

Speeldatum: 28 februari 1300 (Einde winter)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 5 jaar geleden »
Fynn Kashmir Neruth, ook wel bekend als de leraar telepathie, stond voorin zijn klas. Voor deze les had hij helaas geen bijzondere verrassingen in petto, maar een hele gewone les. Misschien niet heel extreem gewoon, maar normaler dan wat vorigen. Er stond dit keer ook niks op het bord, de jongeman was van plan zelf het woord te doen.

Hij liep nog even door het lokaal om wat stoelen hier en daar recht te zetten, en ging daarna op zijn eigen zetel zitten. De deur vloog alweer magisch open, en Fynn wachtte geduldig op de ouderejaars. Hij hoopte dat die iets volwassener waren dan de groep die hij eerder deze dag had gehad.
« Laatst bewerkt op: 5 jaar geleden door Fynn Kashmir Neruth »

« [Reactie #1] : 5 jaar geleden »
Oréwinde en Vatinaya hadden een leuk plannetje bedacht om de verschrikkelijk langdradige telepathielessen een leuker tintje te geven. Nu ze bij elkaar in de jaarlaag zaten, konden ze veel gemakkelijker lessen verstoren zonder dat ze dat hoefden te plannen. Ze hadden bijna hetzelfde vakkenpakket en zodoende veel gemeenschappelijke vakken. Dat betekende heel veel lol tijdens lessen, slechte cijfers en veel straf, maar dat eerste voordeel woog ruimschoots tegen de andere twee nadelen op. Vati en Or hadden samen bedacht dat ze maar eens hun streken op de relatief nieuwe leraar moesten uitproberen.

Samen hadden ze - met een paar andere niet noemenswaardige bovenbouwers die het tweetal wel wilden helpen - zo veel mogelijk leerlingen tegengehouden aan het begin van de gang die naar het telepatielokaal leidde. De merifellers die niet in het plan betrokken waren vonden een extra uur vrij helemaal niet erg en het sporadische socoponnie'tje dat nog steeds telepatie had, werd tegengehouden door een paar boze merifellers. Wanner dat nog niet genoeg was, dienden nog een paar wilsmagische schilden[1] als noodoplossing die het deze enkeling moeilijk maakten. Gelukkig konden merifellers erg overtuigend zijn, want Or had weinig vertrouwen in haar wilsmagische krachten. En Vati stond er voor wilsmagie ook niet subliem voor. Nu was het wachten geblazen op een verontruste leraar die vroeg waar zijn skatjèss waren gebleven.
 1. (5, 4, 6, 2, 8, 9) Winst bij hoger dan 6. Meerdere dobbelstenen, want meerdere myrofas.

« [Reactie #2] : 5 jaar geleden »
Verontrust was een groot woord, maar de leraar vroeg zich na een minuut of twee wel af waar zijn skatjèss gebleven waren. Hij stond met een halve zucht op van zijn stoel om een kijkje in de gang te nemen. Misschien was er een verkeerd bericht doorgegeven dat zijn les niet doorging of had een meteoriet zijn lieve leerlingetjes verpletterd. In beide gevallen geen gelukkig einde voor de leerlingen.

Fynn vond al snel de bron van zijn missende kindertjes, een rij van oneven verspreidde krijsende idioten die de rest tegenhielden. Het deed hem denken aan een verhuizende mieren kolonie, en wat er gebeurde als je een steen op hun pad legde. Dit dus.

Met een woord hield hij de schilden van de betreffende leerlingen tegen[1] en met een spreuk verlamde hij de Merifellers die in de weg stonden.[2] Nog een spreuk in de strijd gooien om zijn stem te verheffen was een beetje te veel magie voor zijn doen zo vroeg in de morgen, dus sprak de phaosfee gewoon met een luide stem: "Wie binnen vijf seconden niet in mijn lokaal is, wordt zonder pardon naar Mocha gestuurd." Hij hoopte dat het dreigement genoeg was om de leerlingen naar binnen te krijgen, een hele klas naar de groene mentor sturen was natuurlijk onmogelijk. Maar dat hoefde die lieverdjes niet te weten. Na een seconde of vijftien sloot hij magisch de deur achter de laatste leerling die naar binnen verdween. Hij stond nog met een tiental van hen in de gang.

"Zo, vertel me, wie zit hierachter?" Hij keek zijn slachtoffers woedend aan. Boos kijken was als phaosfee met pikzwarte ogen en pikzwart haar niet zo'n kunst.
 1. (8, 6, 10, 1) Winst bij hoger dan 4
 2. (8, 4, 6, 9) Winst bij hoger dan 5