Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Condoleancebezoek  (227 keer gelezen)

Speeldatum: 19 juni 1299

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 6 jaar geleden »


Rick was vrij snel ontslagen uit de ziekenzaal. Hem mankeerde immers niets, hij was alleen flauwgevallen, verder niet. Een praatje en wat eten hielpen hem daar snel weer bovenop. Daarna volgde meer gepraat, hij moest vertellen wat er allemaal was gebeurd, en nog eens, en nog eens.
Toen hij ook daar eindelijk van verlost werd, liep hij aarzelend in de richting van zijn huisje, maar op een afstandje bleef hij stilstaan. Daar zou niemand zijn. Zalzi lag nog op de ziekenzaal, Soe was vast ergens anders. Soe! Hij moest naar haar toe, opeens moest hij zeker weten dat het goed met haar ging. En dus ging hij op zoek.

Het kostte hem een uur, maar toen trof hij iemand die Soe met mevrouw Doubek naar de zips had zien lopen. Rick wilde ook naar Bumetrel gaan, maar bedacht zich toen dat ze ongetwijfeld bij Worsseyu zou zitten. Die kon haar beter troosten dan hij. Het was beter om morgen te gaan, als alles niet zo vers was. En dus ging hij op zoek naar een slaapplaats, die gauw gevonden was. Hij had genoeg vrienden hier, die hem met alle plezier onderdak wilden bieden. En na wat er gebeurd was, piekerde Rick er niet over om in zijn eentje in dat huisje te gaan slapen.

De volgende dag (na een nacht met zeer weinig slaap), moest hij toch het huisje binnen om schone kleren te pakken. Hij vermeed het om naar de kamer van Mirwen te kijken, kleedde zich snel om en verliet het huisje gehaast. Hij zou er weer moeten gaan wonen, dat wist hij, maar nu nog even niet.

Op Bumetrel begon een nieuwe zoektocht, maar uiteindelijk wist Rick uit te vogelen dat Soe de nacht in huize Gnarl had doorgebracht.[1] Waarom ze dat zou willen, was Rick een raadsel, al was hij heus wel mét Soe van mening dat mevrouw Doubek niet zo erg was als ze eruitzag. Hoe dan ook, het zou er ongetwijfeld een stuk prettiger voor haar zijn dan in het studentenhuisje, hoe groen de kobolden ook waren.

Aarzelend klopte Rick op de deur. Hij wist nog helemaal niet wat hij tegen Soe moest zeggen. Het enige wat hij wist was dat hij zeker moest weten dat het goed met haar was.
 1. Als ze bij Rhiakath gebleven is, negeer dan het volgende stukje, dan staat Rick voor die deur. ;-)
Een grap moet kunnen, toch?