Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Alwéér een bericht voor Socophon  (294 keer gelezen)

Speeldatum: 21 augustus 1299 (Einde zomer)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 6 jaar geleden »
Het was na de laatste les en iedere socophonner was verplicht om naar de bijeenkomst te komen in de leerlingenkamer. Nillai stond al klaar in zijn nieuwe mentormantel om iedereen toe te spreken. Langzaam zag hij leerlingen binnenstromen en plaatsnemen in de geïmproviseerde stelling zodat iedereen kon zitten. Ook was er wat ruimte voor de centaurs onder de blauwe afdeling, die werden echt niet vergeten.

Nillai zou vandaag vertellen wat er nu ging gebeuren en dat alles gewoon een zooitje was bij de mentoren. Zelf vond hij het belangrijk om persoonlijk tegen de afdeling te spreken en niet via een brief of iets in die richting. Rustig werd er gewacht totdat iedereen binnen was, voordat de mentor zou beginnen.

"Waarvoor moesten we hier nou komen," mopperde een derdejaars luchtelf. "Is het eindelijk eens lekker lang licht en goed weer 's avonds, kun je de halve latafika-training weer uitstellen." Een zesdejaars centaur, toevallig een goede grondspeler glimlachte alleen maar. "Je snapt toch wel waarom we hier zijn. D'r komt natuurlijk een nieuwe vandaag. Carathin en Searay deden het net zo, weet je nog?" Hmm, misschien wisten ze het niet. Deze centaur had Rathiain Negorid nog meegemaakt, maar die jonkies..

Ook Julian stond ergens in de leerlingenkamer. Hij keek niet erg vrolijk toen hij zag dat kapitein Hestür zijn uniform had vervangen door een zwarte mentormantel. Oh, in het begin was hij erg onder de indruk geweest van de grote centaur, maar inmiddels betekende contact met deze man meestal problemen voor Julian Hippokves. Hoe lang zou het duren voordat ze ergens ruzie over kregen? Julian zag de toekomst nog niet zo positief in.

Spoiler (klik om te bekijken/sluiten)

Een landelf, nog een landelf een nimf en nu? Nu stond er een centaur in de leerlingenkamer hoelang zou hij het volhouden? Tobias observeerde van zijn stoel de vroegere kapitein van de wacht. Hij verwachte wel dat de kapitein Socophon aankon, ze waren wel de makkelijkste van de drie afdelingen.

Maar zou Socophon de man accepteren? Tobi wilde hem een kans geven, dat had hij bij elke nieuwe gedaan, maar zouden de pubers het hier accepteren. Om het halfjaar een nieuwe mentor dat was niet al te prettig.
Het liefst had hij mevrouw Negorid gehad maar die was niet meer. De moeder van Socophon. Kort glimlachte hij bij de herinnering. Het was jammer dat de eerstejaars en tweedejaars haar niet hadden ontmoet. Ze was een top mentor.

Opnieuw keek hij naar de centaur, voor hem zou hij maar kort mentor zijn. Maar hij hoopte voor de eerstejaars en de rest dat hij lang mentor bleef.