Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Dierkunde leerjaar 1  (483 keer gelezen)

Speeldatum: 2 mei 1299 (Einde lente)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 6 jaar geleden »
Al enkele lessen had ze aan de eerstejaars gegeven. Ze had ze leren kennen en de leerlingen hadden haar een beetje leren kennen. En nu zou ze verder gaan met het leren kennen van haar leerlingen.
Vandaag was het praktijk les.

Speciaal voor deze les had ze wat aparte diertjes in haar lokaal gezet. Haar slang stond naast haar bij het bureau. Wellicht hadden sommige al een slang gezien maar nog nooit aangeraakt.
Over de andere bakken zat nog een doek. Dat bleef een verrassing totdat ze de dieren ging behandelen in de les. Zo zou het nog een beetje spannend blijven voor de jonge myrofas.

Ze keek gauw of de slang zijn prooi op had, wat hij had, en opende haar deur voor de eerstejaars.

« [Reactie #1] : 6 jaar geleden »
Dierkunde. Het was een van Panne's betere vakken. Dit had een heel simpele reden: ze was zelf een dier, of beter gezegd, beest. Dit had het een heel stuk vergemakkelijkt te denken zoals dieren. Ook was ze geïnteresseerd in hoe je het beste dieren te vriend kon houden, wie weet zou dat ooit nog eens van pas komen. Bovendien had ze altijd al van dieren en de natuur gehouden, al van jongs af aan. De natuur was nog meer haar thuis geworden toen ze een weerwolf werd.

Omdat ze dit een leuk vak vond liep ze nu opgewekter dan normaal het lokaal binnen, begroette de docente beleefd en zocht het meest onopvallende plekje in het lokaal uit.
Onderweg naar het lokaal had ze ook al geprobeerd onzichtbaar te zijn, dit had ze al geoefend sinds ze op Bumetrel was gekomen. Daar waren zoveel myrofas dat het onmogelijk was de 'verstopneiging' tegen te houden. Meestal was opgaan in de menigte de beste oplossing. Een techniek die ze maar al te vaak had toegepast.

« [Reactie #2] : 6 jaar geleden »
'Goeiemiddag Panne,' sprak ze haar leerlinge toe. Niet zoals de regels maar ach ze vond het wel kunnen. Ze tekende de weerwolf als aanwezig op haar lijstje. Ze wilde graag bijhouden wie er welke les was.

Rylin keek met een schuin oog naar haar slang en besloot dat hij wel wat aandacht mocht krijgen. Ze liep op de bak af en legde hem om haar schouder. De bol van de muis die hij net had gehad was nog duidelijk zichtbaar.
Terwijl ze de slang in de gaten hield keek ze nog wat huiswerk na. En het werk met dier combineren ging eigenlijk zonder problemen. Haar slang was braaf.

« [Reactie #3] : 6 jaar geleden »
Rustig kwam ze het lokaal in lopen en begroette haar docente beleefd. Van buitenaf leek het alsof ze het een doodnormale les vond, niet leuk maar ook niet saai. Deels was dat ook zo maar vandaag had ze toch meer zin dan anders, ze wist niet waarom, misschien dat het gewoon een voorgevoel was dat deze les leuker ging worden dan de andere lessen.

Ze nam een plaatsje ergens in het midden van het lokaal en vroeg zich af wat er onder die lakens verstopt zaten. Ze bleef een tijdje staren en hoe meer ze zich focuste op de bakken met lakens hoe nieuwsgieriger ze werd. Even overwoog ze om naar de docente toe te stappen en haar gewoon simpelweg te vragen wat er onder zat maar besloot het toch nog maar een verassing te houden. Bovendien vroeg ze zich af of ze dat wel zou durven.

« [Reactie #4] : 6 jaar geleden »
De fee glimlachte naar de landelf. 'Goedemiddag Gysanna, ga zitten.' Haar slang om haar nek keek naar de landelf en siste wat met zijn tong. Gelukkig wist Rylin dat slangen van dit formaat geen myrofas zouden aanvallen laat staan eten. Hoewel aanvallen zou kunnen maar zover zou Rylin het niet laten komen. Studenten in gevaar brengen was niet haar ding.

'Goed nu iedereen er is kunnen we gaan beginnen.' Ze stond op en sloot de deur van haar lokaal. De fee was een van de weinige leraren die weinig kennis had van de magie.
'Jullie kennen vast allemaal de hop, het paard, de pegasus en de hond en kat. Maar wat jullie vast niet vaak zien zijn exotische dieren. Dieren die je normaal gesproken niet als huisdier hebt.' De fee was daarin dan weer een uitzondering. 'Weet een van jullie wat ik om mijn nek heb hangen of weten jullie een paar exotische dieren?' Ze keek de studenten vragend aan de eerste die zijn vinger op zou steken zou de beurt krijgen.

« [Reactie #5] : 6 jaar geleden »
De slang van de fee vond ze een beetje angstaanjagend, ze besloot dan maar ook om uit de beurt te blijven van het dier. Stel je voor dat het dier haar op zou eten! Of zou vergiftigen?! Ze kreeg enkel bij de gedachte alleen al de rillingen van. Ze had geen verstand van slangen, ze wist enkel hoe ze er ongveer uitzagen hoe ze heetten en dat ze vlees aten.

Ze luisterde aandachtig naar de vrouw en stak haar vinger een beetje aarzelend in de lucht. "U heeft een slang om uw nek hangen en ik weet ook nog wel een ander dier dat je hier niet vaak tegenkomt. Het is een vogel met een kromme snavel, heeft vaak fel gekleurde veren en kan ook praten, als ik het goed heb heet het een Papekraai of Papakraai of Papenvlaai.." Ze slikte even in de veronderstelling dat ze zich zelf voor schut zette en voegde eraan toe:"Of iets in die richting."Zoveel verstand van dieren had ze nou ook weer niet.