Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Dag wacht!  (330 keer gelezen)

Speeldatum: 16 januari 1299 (Midwinter)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 7 jaar geleden »
[Open voor alle wachters]

"Wie wil er een biertje?" vroeg Elik, amper de drempel van de wachterskantine overgestapt. "Of één van mijn geheimzinnige opwindende elixers? Mijn kosten!" De nachtelf grijnsde breed. Het leek wel alsof hij iets te vieren had.
Hij wandelde naar de tap en begon biertjes te tappen voor de wachters. Zelfs voor de wachters die hij niet uit kon staan. Leroy bijvoorbeeld.

Jakobus, een van de oude garde stond op van zijn kaartspel en begon het bier te verspreiden, maar niet voor hij gevraagd had: "Ben je ziek, Pillao, of heb je wat te vieren? Of heeft Mocha je een van háár opwindende elixers gegeven?"
Gelach weerklonk.

"Ik word vader," zei Elik.

"Hij wordt vader," schalde Jakobus door de kantine. Hij sloeg Elik amicaal op de schouder zodat die enigszins omver helde. "Daar drink ik op!"

« [Reactie #1] : 7 jaar geleden »
Ondanks het feit dat Cillian nog niet erg lang in dienst was, was de wachterskantine zijn nieuwe thuis. Het gebeurde dan ook wel vaker dat hij onder een potje kaarten Elik binnen zag komen. Deze keer zag hij er echter anders uit. Vrolijk, erg vrolijk. Vrolijker dan de phaosfee van de nachtelf gewend was. En hij leek ook nog eens gul te zijn geworden!

Het was niet alleen hem opgevallen, ook Jakobus grapte erover. Cillian lachte vrolijk mee met de andere wachters, maar zijn na-gegrinnik verstomde bij het horen van Elik's woorden. "Gefeliciteerd maat!", zei Cillian - wat harder dan van tevoren bedoeld - nadat hij was opgestaan. Hij liep met lompe passen naar de toekomstige vader toe en vond het nodig hem nog eens een extra bons op de schouder te geven. Gewoon, omdat het kon.

Terwijl hij terugliep naar waar hij zojuist had gezeten pakte hij een biertje aan. Het zag er smakelijk uit, zoals bier er eigenlijk altijd wel uitzag. Helaas moesten ze vast nog proosten op het feit dat Elik vader werd, maar alvast een klein slokje nemen kon vast geen kwaad. Hij nam daarom een grote teug van het smakelijke bier.

« [Reactie #2] : 7 jaar geleden »
Fellow stond ook op van zijn stoel. Hij was net klaar met een dienst op de binnenplaats en hij had een stijve rug van de kou en het staan. Met een brede grijns liep hij naar zijn maat toe. "Jij ook al, gast, zitten we straks tegelijk met onze koters in de luiers." En Elik had zijn eigen volbloed nachtelfje en Fellow zijn eigen volbloed landelfje. Het was wel alsof Vanas en Cerce het komisch vonden. Een soort voorloper van de duo penotti, want dat de twee elfjes veel met elkaar zouden gaan optrekken en spelen stond voor Fellow al vast.

"Gefeliciteerd!" De landelf grijnsde. "Wanneer is het zover?"
Too sweet to function

« [Reactie #3] : 7 jaar geleden »
Elik grijnsde nog breder om de reacties van zijn collega's. Er was een tijd dat hij een beetje scheef was aangekeken, maar die tijd lag kennelijk ver achter hem. Het leverde hem een paar blauwe plekken op, al dat enthousiasme. Met name omdat alle wachters op hem in begonnen te slaan. Liefdevol, dat wel, maar toch, vrij hard.

"Hee Cilian zit zijn bier al op te drinken voordat er getoost is! Adje, adje[1]!" schreeuwde een van de wachters door de zaal. De roep om een adje werd algauw overgenomen. "Daar drink ik op!" zei Elik grijnzend naar de nieuweling. Hij hief zijn beker en sloeg het bier in één teug achterover zonder met zijn ogen te knipperen.
 1. Ad fundum=je glas in één teug leegdrinken

« [Reactie #4] : 7 jaar geleden »
Het duurde even voordat de kapitein de wachterskantine had bereikt. Er kwam genoeg geluid vandaan om te vermoeden dat er een feestje gaande was, en hij was niet eens uitgenodigd!
"En wat is hier te vieren?" Zijn stem klonk boven het geluid uit, maar aan de glimlach was te zien dat het geen slechte bedoelingen had.

"Cillian doet een adje? Zozo!" Rustig begaf de centaur zich verder in de kamer. Elik deed de nieuwe wachter na en Nillai was benieuwd of de phaosfee dat net zo goed kon. Hij was nog jong, in zijn studentenleven had hij dat vast wel geleerd.