Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Avesoete de huisvrouw.  (248 keer gelezen)

Speeldatum: 2 januari 1299 (Midwinter)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 6 jaar geleden »
Het was vakantie. Zowel Balthasar als Avesoete was geslaagd voor hun eindexamen Merifel. Soe, die nog twee jaar geleden had verwacht dat ze ruim Cum Laude zou slagen, moest nu genoegen nemen met een mager zesje gemiddeld en een behaald examen met de hakken over de sloot, maar klagen deed ze niet. Soe was allang blij dat ze het examen had gehaald, waardoor ze nu de mogelijkheid had om het komende jaar een paar cursusvakken te volgen aan de universiteit. De rest van haar tijd wilde ze besteden aan het huishouden, het verzorgen van haar man en de zwangerschap. Ook zou ze binnenkort langs moeten bij de arts. Met hem zou ze het beleid van dokter O’Coileáin moeten bespreken en ze wilde hem vragen of hij het eens was met de therapie haar van een slaapmiddel te voorzien bij elke volle maan ter bescherming van het ongeboren kind. Maar dat kwam later. Nu eerst de zaken die nu ter zake deden.

Het echtpaar was zojuist gearriveerd op Ypsilon en Balthasar had hun kamer gevonden. Het was kleiner dan de gastenkamer die ze op Bumetrel gewend waren, maar hier hadden ze er wel een woonkamer en een keuken bij. Avesoete droeg haar eigen koffer naar de kamer. Haar man was zo galant zijn eigen koffer te dragen (puur omdat zij zwanger was en de dokter het haar ten zeerste had afgeraden veel te tillen en dragen). Het uitpakken zou het meisje natuurlijk wel doen. Dat was geen zwaar werk en nog wel leuk ook. Zo kon ze alles een plekje geven en netjes opvouwen en opruimen. En zeg nou eerlijk. Daar waren vrouwen toch ook veel beter in?
“Wat vindt u van ons nieuwe onderkomen, mijn heer?” vroeg Soe opgewekt, toen Balthasar de kamer binnenliep. Ze vouwde wat verkreukte kleding opnieuw netjes op en legde ze op een plank. De hogere planken waren voor de langere nachtelf, die ook hoger in rang stond en Soe nam de onderste paar planken voor haar eigen spullen. “Zal ik zo wat te eten en drinken voor u maken?”
Avesoete Abotan-van Swanenburg