Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Loopbaan Geneeskunde  (288 keer gelezen)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 7 jaar geleden »
Lieve leerlingen van Heracor en leerlingen van Merifel en Socophon die geneeskunde als keuzevak hebben. Welkom bij de lessen geneeskunde.

Ik hoor het jullie zeggen. "Wat gaan we dan allemaal leren in deze 6 jaar?" heb ik dat toch even mooi voor jullie op een rijtje gezet.

Leerjaar 1:

In het eerste leerjaar leer je vooral over het lichaam zelf. Hoe zie je er vanbinnen uit? Hoe werken onze organen nou eigenlijk? Het lichaam word van binnen en van buiten bekeken zodat de leerling een handvat heeft in de komende leerjaren.

Ook word in dit jaar gekeken naar onderwerpen als eerste hulp verlenen bij kleine ongelukken en het herkenen van ernstige ziektes en ongevallen hoewel aan de laatste twee alleen aandacht word besteed aan het leren herkennen en niet aan het behandelen.
 
Leerjaar 2:

Nadat er in jaar 1 aandacht is gegeven aan het verlenen bij eerste hulp en de werking van het lichaam gaan we dit jaar beginnen met het gebruik van planten om huis-tuin-en-keuken middeltjes te maken. Welke planten helpen nou tegen hoofdpijn? Welke kun je gebruiken voor beter te slapen? Dit soort problemen word aangepakt door aandacht te besteden aan de stoffen die in de kruiden/planten aanwezig zijn zodat de leerling aan het einde van het jaar instaat moet zijn om verschillende kruiden/planten aan verschillende kwaaltjes te koppelen.

Leerjaar 3:
 
Gifstoffen en hoe te behandelen. Dit jaar word er intensief gekeken naar gistoffen en hoe deze te herkennen en tenslotte te behandelen zijn. In dit jaar word gebruik gemaakt van de kennis van het tweede jaar.

Dit jaar is vooral praktijk gericht.

Leerjaar 4:

Nu de leerlingen het behandelen van de meest voorkomende gifstoffen onder de kniee hebben gaan we er wat tijddruk op zetten. Ook dit jaar is vooral praktijk gericht maar waar in het 3de vooral gekeken werd of je de gifstof wist te behandelen word dit jaar vooral gekeken of je ook in staat bent om de patient snel te behandelen zonder vooraf te weten welke gifstoffen de patient binnen heeft gekregen.

Leerjaar 5:

Na 3 jaar intensief bezig te zijn geweest met kruiden, planten, zalfjes en drankjes gaan we nu weer terug naar het lichaam op zich. We verfrissen de kennis van het lichaam wat geleerd was in jaar 1 en we kijken nog eens wat beter naar de organen, de spieren en hoe het allemaal samenhangt.

Later in het jaar leren de leerlingen alles over de nazorg van een patient. Hoe behandel je een wond die ettert? Hoe ontsmet ik open wonden in de eerste plaats?

Leerjaar 6:
In dit leerjaar leren jullie om diagnoses te stellen. Wat is er nou aan de hand met mevrouw A? Waarom heeft meneer B de hele tijd een bloedneus? Als jullie een diagnose gesteld hebben moeten jullie deze ook behandelen.

Tijdens dit jaar wordt vooral gewerkt in groepjes en is er bijna alleen praktijk.

Als er niet genoeg leerlingen in een jaar zitten om de lessen er fatsoenlijk op te laten draaien zal ik klassen samenvoegen of iets anders verzinnen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er voor jou karakter niets in geneeskunde te doen is :>

Veel plezier bij de lessen geneeskunde!