Myrofas

Archief => Geschiedenistopics => Afgerond in 1292 => Verhaal gestart door: Schaapje op april 01, 2010, 05:27:00 pm

Titel: S(ch)(l)aperig
Bericht door: Schaapje op april 01, 2010, 05:27:00 pm
Zondagochtend, half zeven. Midden op een open plekje in het bos lag een schaapje in de zon. Heerlijk, dat ochtendzonnetje. Hier was het voordeel dat vampiers en dergelijk een beetje uit de buurt bleven. Maar daar ging het niet per se om, want het gras was hier lekker vers en het was lekker warm.
Even bewoog ze haar zwarte snoet en begon wat te kauwen aan het gras, met een halflome blik om zich heen kijkend of er misschien toch iemand was die gevaar op kon leveren. Op dit moment had ze heel graag een paar schapen om zich heen gehad, maar ze was maar alleen.
Heel eventjes sloot ze haar ogen toen de zon ineens weer heel fel begon te schijnen nadat er een klein wolkje voor gezeten had. Wat was het leven heerlijk. Hier lag ze dan, tussen de madeliefjes en paardenbloemen.
Titel: S(ch)(l)aperig
Bericht door: Rhiakath Vanitis Gevaudan Worrseyu op april 05, 2010, 11:34:36 am
Door het bos liep een weerwolf die van de zon aan het genieten was. Op zondag hoefde hij geen les te geven en hij had er een gewoonte van gemaakt deze dag in de natuur door te brengen. Soms deed hij dat in het bos en een andere keer bij Patu in zijn stal, wat toch ook wel een soort verwrongen vorm van natuur was. In gedachten verzonken dwaalde hij rond en hij had niet echt een doel waar hij naartoe wilde. Het was gewoon fijn om rond te lopen.
Er waren hier geen mensen of Myrofas, maar alleen dieren. Een vogeltje twitterde uit volle borst en hing ongetwijfeld hele verhalen op over de prachtige natuur. Terwijl hij het beestje uitgebreid bestudeerde kwam hij tot de conclusie dat hij (of zij) blauw was en steeds korte salvo's van om en nabij de honderdvijftig geluidjes afvuurde. Rhiakath verwonderde zich er uitgebreid over, haalde toen zijn schouders op en gromde eens. Het vogeltje verwaardigde zich hem een verontwaardigde blik toe te werpen en vluchtte toen voor zijn leven, achtervolgd door Rhiakaths rechterhand.

Met een brede grijns vervolgde Rhiakath zijn weg en keek om zich heen om te zien of er nog iets interessants te beleven was. Zo wandelde hij op een open plek af, waar hij aan de rand bleef staan. Als ervaringsdeskundige kon hij vertellen dat het slecht voor je gezondheid kon zijn om zomaar open plekken op te lopen, aangezien dat precies de plek is waar je als schietschijf het beste tot je recht kunt komen. Terwijl hij luisterde en rondkeek zag hij een niet heel onbelangrijk detail dat zich lag te koesteren in de zon. Het was een wezen dat zijn naam eer aan deed door zo af en toe schaapachtig om zich heen te kijken.

Rhiakath gromde zachtjes en deed een stap naar voren toe, zodat hij in het zonlicht stond. Het was altijd een interessant experiment om te zien hoe de verschillende wezens reageerden op een mogelijke bedreiging. Hij had niet heel veel behoefte om het schaap te doden, want hij had net gegeten. Maar wellicht kon hij er net zo lang mee spelen tot hij wél honger had.
Titel: S(ch)(l)aperig
Bericht door: Schaapje op april 05, 2010, 08:52:43 pm
Al een heel aantal seconden voor ze hem zag hoorde en rook ze hem al aankomen en een lichte paniek greep haar bij de keel. Een weerwolf. Die waren hier steeds meer, maar zo vroeg? Stil blijven zitten? Rennen? Hij kon veel sneller. Stil blijven zitten dan? Daar was hij al. Hij zag haar niet, hij zag haar niet, hij zag haar niet, hij zag haar... wel. En gromde.

Dat was het sein om direct te rennen. De richting had ze al bepaald. Gelukkig was haar bestemming in de buurt, maar een rennend dier was voor weerwolven onweerstaanbaar, dus het was maar de vraag of..

Een angstig "Bèh!" was niet onbedoeld, maar een roep om hulp.

Nog ongelofelijk hoe hard zo'n klein schaapje kan rennen.

Een vaag en half doorzichtige boom verscheen een meter voor de wolf.