Myrofas

Archief => Geschiedenistopics => Afgerond in 1292 => Verhaal gestart door: Olfughto op mei 16, 2009, 02:38:46 pm

Titel: Carnaval
Bericht door: Olfughto op mei 16, 2009, 02:38:46 pm
Het was 11 November, maar het was nog ongebruikelijk warm voor de tijd van het jaar. Op het grasveld voor de school was het al druk. Het was er gezellig, ondanks de duisternis. Die werd wel verlicht door toortsen en vuren, maar door de vele schaduwen was het ook voor nachtwezens hier goed uit te houden. Olfughto had zich gekleed in kleurige kleding. Het paste eigenlijk niet bij hem, want hij droeg liever donker. Maar je kun nu eenmaal niet met iets donkers op dit feest komen, zonder vreselijk onbeschoft te zijn. Olfughto onderdrukte de gedachte aan bepaalde leraren.

Iedereen was uitgenodigd om hier te komen. Alle leerlingen, alle docenten en al het personeel. Alleen de wacht was gewoon op hun post, maar die zouden vast wel meegenieten met het feest. En anders moet hij ze zometeen maar eens een bezoekje brengen. Het was tenslotte geen doen om op wacht te staan terwijl de rest van de school feest vierde.

Olfughto groette vriendelijk wat leerlingen die zijn Chinese masker bewonderden. Hij had de kleding van een Khagan aan, iets wat zijn dood geworden zou zijn een paar duizend mijl richting het oosten. Maar hier wist niemand wat dat inhield, dus gaf het niet. Hij had wel wat moeite gehad met het aantrekken, want de chinezen waren niet zo groot als een nachtelf. Dit was een vrij grote versie van de keizerlijke kleding, dus was er maar een klein beetje spreukwerk aan te pas gekomen om hem te verstellen.

De nachtelf keek om zich heen en zag allemaal bekenden. Het was hier zowaar gezellig.
Titel: Carnaval
Bericht door: Agena Menkent op mei 19, 2009, 08:07:50 pm
Voor het eerst sinds lange tijd was Agena weer aan het handwerken geslagen, iets wat haar niet al te best beviel. Vandaar dat ze blij was een vijfdejaars Socophonner op een fikse overtreding te kunnen betrappen. Het meisje had ermee ingestemd de verdiende minpunten in te ruilen voor wat praktische hulp.

Zodoende was het kostuum ruim op tijd voor het feest klaar geweest. Het vinden van een bijpassend masker was het enige probleem geweest, maar ook daar was ze in geslaagd. Zo kwam het dat nu een beeldschone Schotse prinses het grasveld op kwam. De schoonheid was een klein beetje opgeverfd en werd verder grotendeels gevormd door het masker, waar een subtiel rood streepje in verwerkt zat. Het was afgewerkt met zilverdraad en zwarte kralen, die glansden als parels. Agena had, voor het eerst sinds jaren, haar haar los laten hangen, met slechts een paar zilveren linten er door heen gevlochten.

De vijfdejaars Socophonner was er in geslaagd om van de soepele stof die Agena aangeschaft had een prachtige tuniek te maken. De mouwen liepen wijd uit en van voren reikte het gewaad tot de grond, alsof het een jurk was. Op de een of andere manier was het meisje er in geslaagd het kledingstuk mooi te laten vallen, alsof het een echte jurk was, zonder dat Agena er elke keer met haar benen in verward zou raken. De hals van de tuniek was afgezet met glanzend, zwart band en een hoge kraag voorkwam dat iemand haar littekens zou zien. De tuniek, geweven in de Schotse ruit die bij Agena's clan hoorde, werd compleet door de lange, witte mantel die over haar hele rug viel, zodat ditmaal niet alleen haar bovenlijf, maar ook haar rug, staart en vier benen bedekt waren. Ja, het meisje had een heus kunstwerk afgeleverd en Agena had haar niet alleen de beloofde minpunten kwijtgescholden, maar was ook naar Coulson gegaan om het kledingstuk voor te dragen voor een voldoende.

Agena liep het grasveld verder op, zich op en top vrouw voelend. Dit feestje was nu al geslaagd, wat haar betrof. Bij de tafel met drankjes bediende ze zichzelf van een licht wijntje. Daarna keek ze de zaal door, op zoek naar bekenden. Haar oog viel op een bekende gestalte. Haar kleding ruiste toen ze naar hem toe liep - een ongewone ervaring. Haar kleding maakte zelden geluid.

'Goedenavond,' groette ze Olfughto. Ze was er tenminste tamelijk zeker van dat het Olfughto was. Er waren niet veel myrofas op school met dezelfde bouw. 'Het is de perfecte avond voor een feest als dit.' Ze glimlachte. 'En, waar komt u vandaan?' Zijn kleding was prachtig en Agena vond het er vrij exotisch uit zien. Niet iets wat nuchtere Duitsers, Engelsen of Fransen zouden dragen.

Titel: Carnaval
Bericht door: Lichen Catglitter op mei 23, 2009, 11:05:30 pm
Lichen Catglitter schreed door de gangen van het kasteel richting het feest gewoel beneden op het grote grasveld voor het gebouw. Onderweg keek ze in de verschillende ramen waarin ze zichzelf weerspiegeld zag. De Donkerblauwe Boerka met aan de rand stiksels van gouddraad verhulde haar gezicht en haren volledig, evenals de rest van haar lichaam. Door het onopvallende gaasje voor haar gezicht kon ze alles zien dat er gebeurde, het was echter onmogelijk om haar gezicht te zien.

Statig liep ze de laatste paar meters naar het feest. Ze zag eruit als de voornaamste vrouw uit de harem van de machtigste Sultan. Dat was ook precies de bedoeling. Ze was verkleed als één van de vrouwen van Sultan Baibars Bundukdari van de Mammelukken, het slavenleger. De man die het de mensen uit Europa erg moeilijk had gemaakt in het door hun zogenoemde heilige land een kleine twintig jaar geleden. Uiteindelijk was de man een lijdzame dood gestorven. Van zijn dood wist ze het mijne niet, maar ze had genoeg over de man gehoord in de tijd dat ze nog niet op deze school werkte. Ergens had ze ontzag voor hem, ook al was hij slechts een mens.

Ze keek rond over het veld waar de mensen vrolijk met elkaar praatten, dansten of zwijgend aan de rand van de mensenmassa stonden. Ze besloot om eerst maar even rond te kijken.
Titel: Carnaval
Bericht door: Kayla Krause-Zitkalasa op mei 24, 2009, 11:54:28 am
Een eind van het feest vandaan zat een vrouw in een boom. Haar handen speelden met een flacon, terwijl ze de wachter nakeek met wie ze zojuist een gesprek had gehad. Aan haar gezicht was te zien dat ze moe was, maar tegelijkertijd was te zien dat ze in gedachten verzonken was. Niet genoeg om te schrikken van myrofas die aan kwamen lopen, maar genoeg om haar oog voor het feest verloren te zijn.

Ze was uitgenodigd voor het evenement dat een paar meter verderop volop aan de gang was, toch was ze niet gegaan. Ze vond het niet eerlijk tegenover de wachters die nu wel dienst hadden en dus niet konden gaan. Daarbij was ze moe. Dus ze hield zichzelf voor dat ze niets gaf om dit soort dingen. De toverdrank die in het flacon zat bewees echter het tegendeel. Het had wat moeite gekost, maar ze was aan een drankje gekomen dat van haar een nimf zou maken. Ze had dit al vaker gedaan en ze wist dus dat er amper iets zou veranderen. Toch zou men haar dan bij nimf indelen en niet, zoals men normaal deed, bij mens.

Ze had ook een jurk liggen in haar kast, die ze aan zou trekken als ze het drankje zou drinken. Kayla deed dus geen van beide, hoewel ze nu begon te twijfelen. De wachter die ze zojuist gesproken had liet haar het besluit nog eens overdenken...

De flacon verdween in een zak en de vrouw stond op, waardoor ze nu op de tak stond. Hierdoor kon ze een stuk verder kijken, hoewel het licht van het feest ervoor zorgde dat haar ogen niet geheel aan het donker wende. Als ze verderop zou gaan zitten, uit de laatste restjes licht, zou ze een stuk beter kunnen zien. Ook dit deed ze niet.

Zwijgend hield ze toezicht op de wachters die ze kon zien.
Titel: Carnaval
Bericht door: Tári Eléndil op mei 24, 2009, 02:24:15 pm
Lang had ze getwijfeld of ze zou gaan. Festiviteiten stonden nou niet echt bepaald bovenaan haar agenda. Ze was immers nog een beetje in de rouw. Toch vond ze dat ze moest gaan. Ze wilde iedereen weer zien, zien wie er allemaal was gekomen en was gegaan. Wederom voelen hoe het was om feest te vieren en plezier te maken. Dat was een lange tijd geleden, meer dan een jaar.

Voor deze festiviteit had ze zich dus niet al te uitbundig gekleed, zoals in voorgaande jaren. Het liefst was ze helemaal in het zwart gegaan, maar dat paste niet echt bij carnaval. Normaal zou ze dan vampier hebben gekozen, maar nadat ze zo fel tegen deze wezens had gestreden en zo veel van haar kameraden erdoor afgeslacht waren wilde ze niet als dergelijk wezen gaan. En nachtelf was natuurlijk ook uitgesloten*
Dus droeg ze een nachtblauwe jurk met zilveren linten en borduursel erin verwerkt. Ze had de linten zorgvuldig geteld, een voor elk persoon die haar dierbaar was die was gestorven. Drie lichtblauwe linten voor degenen die zij had moeten afmaken omdat ze door de vampiers genomen waren.
Het lijfje was doorstikt met zilverdraad en toonde het wapen van haar gemeenschap, een boom met een duivenpaartje.
Ze stond te wachten, ze zag nog niemand die ze kende.
Titel: Carnaval
Bericht door: Dorian Dolgin op mei 25, 2009, 07:22:04 pm
Dorian had lang en diep nagedacht over de kleding die ze naar het carnavalsfeest zou dragen. Voor ze daar aan begon had ze haar kledingkist gepakt en de ganse inhoud op het bed gedeponeerd. Dat had er toe geleid dat ze een ketting terug had gevonden die ze al drie maand kwijt was, twee tunieken had gepast die inmiddels te klein geworden waren en een spin, die zich blijkbaar al die tijd in haar kist had verschanst, op het kussen van een nogal aanstellerige eerstejaars had losgelaten. Het gegil had Dorian niet afgeleid van haar overpeinzingen.
Behalve deze vondsten bevatte de kist eigenlijk niets bijzonders en dat had ze van tevoren al geweten. Het had haar een hele middag en druk overleg met Zannah gekost voor ze besloten had hoe ze naar het feest zou gaan. Eigenlijk was het afschuwelijk - als je bedacht wat mensen dwergen aandeden als ze ze konden vangen - maar niettemin vond Dorian het voor een carnavalsfeest wel kunnen.

De twee tunieken werden aan stukken geknipt, geverfd en weer aan elkaar genaaid. Wat strooptochten door het kasteel heen leverde enkele onmisbare onderdelen op - de kast met te repareren muziekinstrumenten was de belangrijkste bron geweest. Het was maar goed dat Coulson op dat moment een mentorgesprek aan het voeren was.

Om haar kostuum een verrassing te laten blijven, had Dorian een dikke mantel om zich heen geslagen. Alleen haar neus stak eruit. Pas op het veld zou ze hem afdoen. En daar was ze nu gekomen. Vlak bij de uitgang van het kasteel stond een bekende gestalte. Dorian schoof haar mantel onder een bankje, riep: 'Hallo Tári!' en maakte een radslag in de richting van het meisje.

Die radslagen... die had ze misschien even moeten oefenen. Ze kwam nu nogal scheef terecht en het was alleen aan de snelle reactie van een voorbijganger te danken dat ze niet met haar been achter een bankje bleef haken. 'Bedankt!' riep ze in de richting van de onverwachte helper. Toen stond ze weer op haar voeten en grijnsde naar Tari.

Dorian was nog nooit zo kleurig geweest. Haar blauwe haar stak onder een felgele muts met rinkelbelletjes uit. Ze droeg een oranje pofbroek en een blauw-groengestreept jasje (dat deel van het verven was niet zo goed gegaan). Op haar mouwen had ze rode strepen gestikt, nogal slordig, maar dat deed er niet toe. Haar masker was gevormd van overgebleven stukjes stof en kraaltjes die ze er en der 'gevonden' had. Al met al stak ze behoorlijk af bij de blauwe jurk van Tári.

'Ga je mee, de eettafel beroven?' vroeg ze met een dwaze grijns. Ze had een hele stapel wilde plannen in gedachten, wetend dat ze de helft niet zou uitvoeren en de andere helft zou laten mislukken. Maar dat deed er niet toe. Als ze maar lol hadden. En konden eten.
Titel: Carnaval
Bericht door: Anael Shekinah op mei 26, 2009, 12:41:50 pm
Dit was een van haar favoriete evenementen. Waar anders kon je je zo uitleven met stoffen en kralen en linten en al het andere waarmee je kleding kon maken. Ze was zo in haar nopjes met carnaval. Zodra ze het gehoord had was ze direct een super outfit gaan ontwerpen.

Daar stond ze dus nu, in een prachtige handgenaaide kimono. Ze had prachtige ontwerpen gezien in de boeken in de bibliotheek, met bloemen en andere prachtige figuren. Zelf had ze een simpel en licht model gekozen van witte zijde en geborduurde roze en rode bloemen. De kimono liep iets langer aan de achterkant dan gebruikelijk was in het oosten, maar ze vond dat sleepje zelf wel wat extra's aan het geheel geven. Haar haren had ze opgestoken en met edelstenen doorvlochten. Haar masker was even wit als haar kostuum en was bezet met bergkristal.
Met haar nimfenverschijning maakte ze echt een beeldschoon plaatje.

Ze voelde zich zo opgelaten dat ze naar iedereen glimlachte die ze tegen kwam, ook al kende ze diegene niet. Het voelde goed om weer eens iets anders te dragen dan die eeuwige schooluniformen die volgens haar nogal gedateerd waren.
Titel: Carnaval
Bericht door: Yanta Aminty op mei 26, 2009, 11:48:34 pm
In een lange smaragdgroene jurk, gearmd met een jongeman, liep ze naar de richting van het feest. Over haar jurk droeg ze een lichtere groene mantel. Beide kledingstukken waren van doodgewone materialen gemaakt, geen diamanten, geen zijde slierten, gewoon, eenvoudig... Oké, hier en daar waren wat borduursels als versiering te vinden. Natuurlijk keek het meisje haar ogen uit bij sommige kostuums, schoonheid bleef immers een zwakke plek. Toch, doordat haar partner haar keer op keer weer mee loodste kon het amper opvallen, meer dan een vage interesse zou men niet vermoeden. Het kon ook amper anders, zowel zij als Findecáno droegen een Venitiaans halfmasker, haar gezicht was dus maar voor de helft zichtbaar.

Het masker dat ze droeg had dezelfde kleur als haar mantel, haar schoenen echter hadden weer de kleur van haar jurk. Vanaf haar middel was haar jurk wijd uitlopend en de jurk ruiste zodra ze liep. Niet dat dit laatste haar kon schelen, het was gewoon een grappige bijkomstigheid. De mouwen van haar jurk liepen wijd uit, iets wat ze niet heel erg gewend was. Erg praktisch was het namelijk niet, maar toch viel het niet op dat ze soms haar mouwen vergat. Haar haren waren speels opgestoken, hier en daar had ze bewust een plukje los laten hangen. In haar haren droeg ze een roos, een groene. Findecáno had erop gestaan dat ze hem zou dragen.

De blik van het meisje bleef hangen bij Tári, ze was terug, het was dus waar. Toch was Yanta niet van plan naar haar toe te gaan, ze had al genoeg myrofas daar staan en ze had nooit iets met haar gehad, dus naar haar toe gaan zou vreemd zijn. Toch was ze nieuwsgierig...

Titel: Carnaval
Bericht door: Findecáno Barbillion op mei 27, 2009, 09:39:33 am
De jongeman droeg, zoals eerder gezegd was, ook een masker*. Zijn pak was diepdonkerrood, maar stak niet af naast de jurk van de dame naast hem. Ze hadden dit afgesproken, hoewel hij wist dat ze toch een voorkeur had om zelf rood te dragen. Zijn masker was zwart, met goudkleurige (geen echt goud helaas) en rode versieringen erop. Zowel zijn masker als zijn pak zagen er duur uit, dat waren ze ook. Men mocht best weten dat hij hij geld te besteden had, voorzover ze dat nog niet wisten.

Dan even de uitleg, want waarom zouden ten eerste een leerling van Merifel en een leerlinge van Heracor samen naar een feest gaan? En dan ook nog gekleed gaan in elkaars kleuren? Dat was eigenlijk heel simpel. Findecáno wilde Heracor en Merifel bij elkaar brengen. Vier jaar lang had hij aangezien hoe de twee afdelingen van elkaar gescheiden werden, nu vond hij dat het tijd werd ze juist bij elkaar te brengen.

De vampier nam het meisje mee naar wat 'vrienden' van hem en ging zo staan dat hij bijna het hele feest kon overzien. Zowel hij en Yanta waren niet erg spraakzaam, zijn vrienden ook niet heel erg (hoewel meer dan hijzelf), maar toch was er altijd wel iemand aan het woord. Zijn ogen zagen hoe Yanta haar blik bij Tári lieten rusten en ook hij keek even naar haar. De enige gedachte die in zijn hoofd kwam was dat hij zwaardvechten met haar had, heeft. Althans, dat nam hij aan met haar verschijning op het feest en uit wat hij hoorde van Yanta.

Hij liet een jongen wat drinken halen en lachte om een opmerking die gemaakt werd. Met zijn ogen hield hij alles in de gaten. Niemand zou onopgemerkt dichterbij kunnen komen, tenzij die persoon magie gebruikte, dat was in ieder geval zeker.


*Dit is enkel een voorbeeld wat betreft de vorm, het masker heeft andere kleuren.
Titel: Carnaval
Bericht door: Rody op mei 27, 2009, 03:03:46 pm
Ook Rody was aanwezig op dit carnaval feest. Ze wist dan wel niet precies wat ze er van moest vinden, ze keek in iedergeval haar ogen uit bij de kleding van de verschillende Myrofas. Dit jaar had Rody iets meer moeite gedaan voor haar outfit. De laatste carnaval had ze zich verkleed als...wel...als niks eigenlijk. Ze kwam enkel opdagen in haar eigen kloffie, veel dachten dat ze een zwerver was...

Nee, dit jaar was dit niet het geval. Tijdens het maken van haar outfit voor her Merifelfeest, was ze erachter gekomen dat ze best aardig kon naaien, voor dit feest had ze dit ontdekte talent opnieuw gebruikt.  

Ze keek rond, er moesten toch wel wat bekenden zijn? Al was dat soms lastig te zien, vele hadden zich anders gekleed als normaal. Dat was immers de bedoeling van dit feest. Daarnaast was het ookal wat donker, soms gaven de fakkels niet genoeg licht af om te zien wie er stond. En was dat wel het geval dan was het alsnog lastig te zien wie het was, bijna iedereen droeg een masker. Het was al aardig druk en soms had ze moeite om langs de aanwezige Myrofas te lopen. Waarom moesten ze ook allemaal op een kluitje staan? Daarbij moest Rody zorgen dat haar outfit mooi schoon bleef.

Eindelijk na een tijdje zoeken zag Rody Myrofas die ze daadwerkelijk kende. Dorian en Tári. Dorian zag er echt heel raar uit vond Rody. Het haar van het dwergje was...blauw?! Rody wist toch echt zeker dat Dorian normaal rood haar had en herhinderde zich ook snel genoeg dat je op deze school binnen een paar dingen de raarste dingen klaar kon spelen. Plots blauw haar hebben was daarbij geen uitzondering. Verder was Dorians outfit één van de kleurigste die ze ooit gezien had. Blijkbaar konden de raarste dingen bij carnaval. Tári daarentegen leek alsof ze nog steeds in rouw was. Tári's outfit leek nog vele malen donkerde naast de kleurrijke kleding van Dorian.

Ze liep wat haastig naar de twee toe. "...hi...wat vinden...jullie?..." Ze hoopte dat ze begrepen dat ze haar kleren bedoelde. Het zag er zo anti-Rody uit. Ze had zowaar een jurk aan, wel met een broek eronder maar dat kon niemand zien. De jurk kwam tot halverwege haar onderbenen en was lichtblauw van kleur. De jurk had grote, brede mouwen die tot net over haar ellebogen kwamen. De jurk was haar duidelijk iets te groot, ze had een licht paarse lint om haar middel gebonden die uitkwam in een strik, de lint was iets te lang waardoor de twee slieten tot haar kuiten vielen. De zoom van haar mouwen en de zoom van de onderkant van de jurk waren ook lichtpaars. Rody had laarsjes onder haar jurk aangedaan. Haar haar had ze los gedaan, maar versierd met verschillende soorten kraaljes en kleine touwtjes om plukjes haar mee vast te binden. Al met al kon je duidelijk zien dat Rody er werk van gemaakt had. Rody toverde een glimlach op haar gezicht.
Titel: Carnaval
Bericht door: Dorian Dolgin op mei 28, 2009, 04:40:09 pm
Er kwam iemand aanlopen en pas toen ze begon te praten besefte Dorian wie het was. Even stopte ze met haar gekke sprongen en keek het meisje met open mond aan. 'Rody! Wat zie je er fantastisch uit!' Ze danste een rondje rond haar vriendin, om haar van alle kanten te bekijken. Even trok ze aan haar haar. 'Moet je vaker doen!' Het was waar, Rody zag er echt prachtig uit. Het beeld van het teruggetrokken elfje was vervangen door die van een elegante jongedame.

Even voelde Dorian een vlaag van... wat was het? Een lichte vorm van jaloezie? Wat voor jurk ze ook zou aantrekken, ze zou er nooit zo prachtig uitzien. Toen was het weer weg. Ze was best tevreden met hoe ze was, ook al had ze dan blauw haar en zou niemand haar ooit verwarren met een prinses. Dat was maar goed ook. Prinsessen zaten alleen maar in torens opgesloten te wachten tot een dappere ridder hen kwam redden. Dorian redde zichzelf liever.

Die gedachte moest gevierd worden met een radslag. Omdat die lukte, maakte ze er nog maar een. Vervolgens maakte ze een koprol om weer bij Rody en Tári te komen. De belletjes rinkelden toen haar muts afviel en ze zette hem snel weer op. Tijd om haar eerdere vraag te herhalen. 'Zullen we kijken wat ze allemaal voor lekkers hebben?'

Titel: Carnaval
Bericht door: Arid Dorthicson op mei 28, 2009, 07:38:20 pm
Ha, een feestje!

Arid Dorthicson hield wel van feestjes. Alleen ander soort feestjes dan de Bumetrellers hier nu hielden, maar dat besefte Arid zelf nog niet. Feest betekende bier, ehm.. en gezelligheid natuurlijk. Hij probeerde zich zo waardig mogelijk te gedragen.
De dwerg kwam aanlopen vanaf z'n werkplaats. Het was nacht, en het grasveld waar dit zogeheten carnaval plaatsvond was verlicht met talloze fakkels en lantaarns. Hij had voor de gelegenheid van harnas aangetrokken, waardoor hij er statig en onschendbaar uitzag. Hij frommelde wat onzeker aan z'n grijzende lange baard en betrad de plek.
Er stonden al redelijk wat mensen. Er was een paartje dat gearmd rondliep, mooi gekleed, en enkele elven in exotische kleding die hij niet kende. En hij zag Dorian, die hem had begroet in z'n smederij. Ze kletste met een vriendin ofzoiets, in elk geval nog iemand in mooie kledij.

De klederdracht was een lust voor het oog, maar de tong wil ook wat. Even geen aandacht schenkend aan de, veel grotere, gasten om hem heen, zocht hij het veld af naar een tafel met versnaperingen en (vooral) drank.
Titel: Carnaval
Bericht door: Pedro Cisandros Rodriguez op mei 28, 2009, 08:07:42 pm
Rodriguez was er ook, natuurlijk. Een gekostumeerd feest, 's nachts... Carnaval.
De vampier stond buiten de ruime kring van fakkels. Het was hem gelukt na een klein half uur niet meer zenuwachtig naar het vuur te kijken, en Pedro staarde nu met z'n scherp ogen langs de mensen. Hij was in een chagrijnige stemming vanavond, en was daarom niet van plan aan het feest mee te doen tenzij hij iemand zag die hem interesseerde.

De mentor van Heracor was gekleed in een zijden bloes en zwarte poefbroek, met daarover een bloedrode mantel met grote kraag. Om zijn middel en als sjerp had hij verzilverde koorden. Goed, hij zag er niet erg onopvallend uit, maar door zijn positie viel de Toreador toch niet op.

Al snel kwam zijn childe in het oog. Bij Arikel, wat was ze weer mooi... Hij duwde snel z'n openstaande mond dicht. Met wie liep ze? Terwijl hij haar en de jongen naast haar bekeek begon hij steeds dieper te fronsen. Zij was gekleed in smaragdgroen, en hij in donkerrood. Hij kende de knaap niet eens.. waarom liepen ze in elkaars kleuren, en waarom was hij zo alert. Het duurde niet lang of Yanta's partner had hem ook gezien. Ze keken elkaar even strak aan en Pedro rukte abrupt zijn ogen naar de andere kant van het veld. Daar stond een oude bekende, de leerling Tári. Hij had haar lang niet gezien. Ze keek ongelukkig, en was donker gekleed, maar wel charmant. Zijn interesse was gewekt.

Rustig liep Pedro de kring binnen. Er waren veel leerlingen en enkele dwergen die hij in het oog hield puur om er niet over te hoeven struikelen, terwijl hij richting de knappe landelf liep. Hij boog even voor haar, "Ha Tári, goed je levend en wel te zien, ik miste je in m'n lessen, maar je bent dus terug?" Hij keek wat laconiek en speels neer in de groene ogen van het meisje.
Titel: Carnaval
Bericht door: Ehriondah van Uncha op mei 28, 2009, 09:55:36 pm
Ehri's jurk maar de verkeerde kleur.

Carnaval, feestje hier, ditje daar... Als schoolhoofd had je maar veel te verduren. Voor deze gelegenheid had ze een oude baljurk uit de kast geplukt. Hoewel oud. Ze droeg hem niet vaak en ze had hem ook maar een paar keer gedragen naar de bals vroeger, thuis....

Hij zag er al met al nog prima uit. Smal en nog vrij simpel.
Bovenin met lange smalle mouwen maar bezet met pareltjes en aan de bovenkant heel mooi afgewerkt. De kleur was romig wit. De rok liep niet heel wijd uit, maar dat vond ze ook een beetje overdone. Haar witte muiltjes stonden er echter leuk bij.

Ze had haar haar gevlochten en in strengen over haar hoofd gedraaid. Al met al, ze had haar best gedaan. Hoewel ze er zo wel veel jonger uitzag, die haar strenge trekjes een beetje verzachtten.

Zo gekleed liep ze door de bijna verlaten gangen van de school. Iedereen was buiten. Ze liep door de hal en keek door de ramen. Rechts was het haast aardedonker, de binnenplaats was op dit moment verlaten, maar links brandden ergens de toortsen van wat er uitzag als een gezellig feest.

“Als iemand maar wel een of andere warm-houdt-spreuk had gebruikt, dacht ze bij zichzelf, want hoewel het een jurk met lange mouwen was, ze had geen mantel aan.

Ze was er bijna, de afgesproken plaats was bij de ingang. Daar stonden vast wel een paar leerlingen die het te koud vonden, maar die moesten ze maar voor lief nemen. Ehriondah en Gustaf zouden gezamenlijk het toneel betreden.

Als Gustaf tenminste op tijd was. Ze had er namelijk niet veel vertrouwen in. Soms leek het wel alsof Gustaf zulk soort evenementen “glad vergeten” was. Alias, soms kwam hij gewoon niet opdagen. Maarja, dat was Gustaf, en soms, kon ze hem diep in haar hart ook geen ongelijk geven, hoewel ze dat niet zou toegeven.

Maar hiervoor hadden ze een afspraak gemaakt, deze tijd, deze plek.

Met dat ze de bocht om kwam zag ze een zwarte gestalte door de schemerige gang van het zwarte kasteel komen. Een glimlachje speelde om haar lippen.

100% Gustaf, geen spat anders, lang, rijzig, zwart en bleek… En zonder te blikken, te blozen of een woord te wisselen bood hij haar zijn arm aan, zoals het hoorde, Ehriondah nam die aan, en –Gustaf kon het niet laten – gingen de deuren automatisch open.

Het schoolhoofd Vladistov en het schoolhoofd Van Uncha hadden het feestje betreden.
Titel: Carnaval
Bericht door: Yanta Aminty op mei 28, 2009, 10:22:53 pm
'Goedenavond,' vond haar stem de weg naar Pedro's hoofd, zodra ze opgemerkt had dat hij er was.

Yanta had niet getwijfeld voor ze contact zocht met hem, dat was nu eenmaal iets wat ze graag deed, maar het was haar niet ontgaan dat Findecáno en Pedro elkaar iets langer aankeken dan gebruikelijk was. Ze wist niet waarom, ze kon enkel gissen. Hoewel het haar vrijwel niets uitmaakte wat men vond van haar verschijning met hem, maakte het haar wel uit wat Pedro hierover dacht. Misschien was dat de reden dat ze ook niet even in zijn richting keek, maar haar blik naar de dansvloer gericht had.

Vanuit haar ooghoeken merkte ze op dat de vampier met wie ze naar het feest was haar zijn hand aanbood. Niet veel later waren ze op de dansvloer. Het werd Yanta al snel duidelijk dat deze jongen niet vreemd was met dansen, iets wat ze stiekem ook wel had verwacht. Misschien was dat ook wel de reden dat ze ingestemd had om mee te gaan. Terwijl ze haast automatisch alle passen zette keek ze rond, zodat ze een goed overzicht kreeg van wie er was, wie met wie was, wie ruzie met wei had, hoe iedereen verkleed was en of ze toch niet onopgemerkt Pedro's blik nog even kon vangen.

'Dans je vaak?' vroeg ze, om uiteindelijk toch maar een gesprek op gang te brengen.

Ze waren beide op het moment niet spraakzaam, maar om de hele avond te zwijgen was ook weer wat.
Titel: Carnaval
Bericht door: Gustaf M. Vladistov op mei 29, 2009, 12:20:02 pm
Gustaf had niet eens de moeite genomen zich te verkleden. Althans, niet zodanig dat iemand het op zou merken. In plaats van zijn lerarenkleding had hij wel iets nettere kleding aangetrokken, maar dat was dan weer de kleding waar hij in rond liep als hij geen les gaf, niemand dus die dát ook maar op zou vallen, behalve dan de mantel die hij er overheen aan had. Zijn haren had hij wel gedaan, min of meer. Hand er doorheen, magie erbij, klaar. De man mocht dan wel ijdel zijn, hij hield niet van onnodig werk, ook niet aan zijn uiterlijk. Hij wist dat hij er goed uit zag, meer was niet nodig. Het bleven tenslotte maar een paar leerlingen die op het feest aanwezig zouden zijn.

Uiteraard zou Ehriondah te laat zijn. Meestal was hij dat en als hij het niet was was zij het wel. Vandaag was hij op tijd, dus zij was te laat. Het was vrij eenvoudig. Ze bleek echter wel op tijd te zijn. Uiteraard bood Gustaf zijn arm aan, die Ehriondah natuurlijk ook aan nam, het ging nooit anders, hoewel ze doorgaands begonnen met verwijten over te laat komen. Het gezicht van de man was ondoorgrondelijk. De deuren gingen open en zo betraden de schoolhoofden het feest.

'Nieuwe jurk?' vroeg hij, terwijl hij haar mee loodste richting de dans'vloer'.
Titel: Carnaval
Bericht door: Tetachan U. M. Mocha op mei 29, 2009, 11:45:14 pm
Direct na de twee schoolhoofden kwam een derde gestalte de tuin binnen. Een jonge vrouw in een simpele zwarte tuniek wandelde op haar gemak de tuin binnen en verdween naar de muur van de school. Daar leunde ze met haar rug tegen de muur, één been opgetrokken, en haar handen achter zich gevouwen.

Haar bleke huidskleur stak zelfs in het flakkerende gelige schijnsel van de fakkels scherp af tegen haar donkere kleding en korte haar, en een dun rood spoortje liep van haar mondhoek naar beneden.
Goed, het waren mannenkleren die ze droeg - maar wat kon een vampier, net te gast, beter dragen dan dat? Het was heel wat gemakkelijker dan de omslachtig lange jurken, rokken en omslagdoeken van de vrouwen. Bovendien was het dé manier om te voorkomen dat ze ten dans gevraagd werd.

Haar felgroene ogen keken de tuin rond en verrieden wie ze was - Tetachan Mocha. Als elk jaar op dit feest volledig veranderd in een ander wezen. Zoals elk jaar had ze alleen haar ogen niet gemaskeerd. Dat kostte teveel werk, teveel tijd, teveel moeite voor een simpel feestje.
De ouderejaars zouden haar wel herkennen, aangezien ze haar traditie kenden en wisten hoe ze te herkennen was. De jongere leerlingen zouden haar voor een gast houden, en haar collega's.. Ze zocht de tuin af.
Vladistov, in gezelschap van Van Uncha. Pedro. Een nieuw personeelslid van wie ze de naam nog niet kende. Olfughto, Agena, Lichen..

Toch ten minste vier nieuwe personeelsleden. Misschien zou het lonen om met Olfughto te gaan praten. Ze grijnsde een kort moment, en verwierp het idee. Het was veel rustiger in de schaduw dan bij die lastpak.
Titel: Carnaval
Bericht door: Amaltheus Dryadis op mei 30, 2009, 03:03:21 pm
Er zou vanavond een feest zijn waarbij iedereen aanwezig was, dat had Raleana verteld toen hij op school kwam. Iedereen zou verkleed zijn, want dat was een onderdeel van het feest. Amaltheus moest ook, want iedereen ging. Maar hij had geen kleren om zich in te verkleden, alleen maar wat hij thuis altijd droeg. Dat waren boskleren, niet goed genoeg voor de prachtige kleding die hij voorbij zag komen.
Toch moest hij, want iedereen ging.

Uiteindelijk had hij besloten toch maar zijn goede gewaad aan te doen. Het was zwart en alleen leraren mochten dat dragen, maar dan ging mij haar verkleed als leraar. Hij was amper half zo groot als sommige leraren, maar hij wilde dan ook niet opvallen. Hij wilde verschijnen bij de poort, maar hij merkte dat het niet lukte. Toen herinnerde hij wat iemand tegen hem gezegd had. Binnen Bumetrel kon hij verschijen, maar buiten het gebouw niet.
Dus verscheen hij dicht tegen de muur aangedrukt, in de hal. Hij hoefde nu alleen nog maar de deuren door naar buiten en hij glipte achter een man aan. Amaltheus kende hem niet, maar hij kende nog bijna niemand.

De man ging ergens achteraf staan en Amaltheus volgde hem maar, want dat was de enige rustige plek. Hij mompelde een groet, terwijl hij op de grond ging zitten. Hij keek goed uit dat zijn gewaad niet vies werd, want het was zijn beste. Toen hij zat, keek hij het feest rond en uiteindelijk wierp hij een blik op de man naast hem. Die had geen woord gezegd, maar keek alleen maar rond.

Amaltheus bestudeerde de man vanuit zijn ooghoeken. Hij zag eruit als een vampier en onwillekeurg schoof hij een beetje van hem weg. Zijn ontmoetingen met vampiers de afgelopen tijd waren niet zo heel bemoedigend geweest. Met een schok  verstijfde Amaltheus, toen hij de blik van de man ving.

Die ogen!
Titel: Carnaval
Bericht door: Findecáno Barbillion op mei 30, 2009, 04:59:03 pm
Net zoals Yanta niet was ontgaan dat haar sire (hoewel Findecáno niet wist dat Rodriguez haar sire was) en hij elkaar een tijdje aangekeken hadden, was het hem niet ontgaan dat zij haast verlangend naar de dansvloer scheen te kijken. Vandaar dat hij haar dus mee nam om te dansen.

'Vaak genoeg,' was het korte antwoord van de jongen. 'Ieder zichzelf respecterend wezen zorgt ervoor dat hij kan dansen. Het voor eeuwig mijden kan toch niet, of je moet je volledig onttrekken aan zulke gelegenheden.'

Findecáno dacht terug aan de blik van de Heracormentor van zojuist en vroeg zich af wat daar achter zat. Uiteraard zou hij door middel van telepathie een gesprek met die man kunnen aanknopen, maar dit deed je simpelweg niet zomaar bij je meerdere en of Fin het nu leuk vond of niet, Pedro Cisandros Rodriguez was nu eenmaal zijn meerdere.

'En jij hebt het ook vaker gedaan,' merkte hij goedkeurend op. 'Maar van een toreador kun je uiteraard ook niet anders verwachten. Wie is de persoon die je dit zo goed leerde?'
Titel: Carnaval
Bericht door: Eduardo du Monceau op juni 02, 2009, 01:20:38 pm
Stijlvol iets later dan de rest kwam Eduardo aan in de tuin. Alleen dit keer, hij was erachter dat met vrouwen naar feestjes gaan altijd op problemen uit liepen. Wat Angellus dan ook over hun schoonheid zou zeggen. Bovendien waren er niet veel vrouwelijke leerlingen die aan zijn perfectie-standaard voldeden. Het leven was hard voor iemand zo perfect als hij. Of zoals zijn kostuum.

Hij had er niet zoveel moeite voor gedaan, zijn moeder had een goede kleermaakster geschreven en die had het kostuum keurig netjes opgestuurd. Een Monceau maakte zijn eigen kleren niet, dat was werk voor de lagere klasse. En de lagere klasse was zo'n beetje de hele school, sommige kostuums waren zo overduidelijk van eigen makelij.

Eigenlijk had hij zich niet eens willen verkleden. Als wie kon je nu beter gaan dan als Eduardo du Monceau? Van zjn afdelingsgenoten had hij echter begrepen dat het een beetje not done was om als jezelf te komen, dus had hij urenlang nagedacht over iets wat net zo perfect was als hemzelf. Iemand die net zoveel macht uitstraalde, iemand die ook daadwerkelijk macht had. Dus was hij maar als vampier gegaan. Op zich niet echt orgineel, maar hij had zichzelf tot een echte casanova-vampier ontpopt. Angellus had wel degelijk concurrentie gekregen.

En natuurlijk niet zomaar een vampier, maar een adellijke. Zijn haar, dat voor de gelegenheid een bloedrode kleur had in plaats van het gebruikelijke zwart, was strak naar achteren gekamd. Zijn gezicht was onberispelijk bleek, zijn tanden waren stralend wit, inclusief de twee hoektanden die hij voor de gelegenheid wat langer had laten maken. Zijn kleding bestond uit een nachtzwarte strakke broek en een donkerrode blouse, die gedeeltelijk geopend was om zijn gespierde bovenlichaam goed te laten uitkomen. De mouwen van zijn blouse waren licht gepoft, zodat ze lekker wijd waren. Een zwarte mantel sierde zijn schouders. In zijn zakken buideltjes met paddenbloed om straks leuke effecten weg te geven. Een zwarte roos tussen zijn blinkende tanden maakte het geheel af.

Op zoek naar zijn eerste 'slachtoffer' liep hij rond, tot hij een groepje bekende meiden spotte. Een duivelse grijns speelde om zijn lippen. Hij zou ze eens laten schrikken.
Titel: Carnaval
Bericht door: Tári Eléndil op juni 02, 2009, 02:01:14 pm
Wat een drukte, dit had ze niet verwacht. Gelukkig kon ze haar gevoelens en gedachten nog steeds goed verbergen, waardoor haar uiterlijk kalm en vrolijk bleef.
' Nee, ik ga later wel wat eten. Ik heb nog niet zo'n honger. Maar laat maar wel wat voor me over', ze had al gemerkt dat alles anders was, dat maakte haar soms zenuwachtig. En misselijk. Stiekem had ze toch verwacht weer in oude sferen terug te keren. Hoewel dat natuurlijk niet mogelijk was.
' Wow, Rody. Ik ken je bijna niet meer terug. Je ziet er prachtig uit. Je zou vaker een jurk moeten dragen', glimlachte Tári. Dit soort dingen maakten haar weer een beetje blijer. Ze was blij dat Rody zich eindelijk een beetje uit haar schulp bevond.
Ze zag Yanta langs komen, maar die keek haar alleen aan en besteedde verder geen aandacht aan haar. Vroeger hadden ze wel vaak gepraat, vooral in combinatie met Rody's socialisatie lessen.
Toen zag ze haar mentor haar kant uit komen. Die was overigens geen spat veranderd, maar ja, vampiers werden nu eenmaal niet ouder in uiterlijk.
Ze maakte een van haar prachtigste knix voor Pedro, hoewel haar elegantie enigszins verruwt was door het vele strijden. Gelukkig was haar vechtstijl wel elegant gekregen.
'Ja, ik ben terug meneer. En ik zou hier niet levend staan zonder uw lessen. U heeft me veel geleerd dat van pas is gekomen. Ik zie er naar uit om ze weer te volgen.'

Maar er was ook heel veel dat niet geleerd was en dat alleen ervaren strijders kenden. Je kon het niet omschrijven in een les, maar je moest het ervaren. De hulpeloosheid dat je niets kunt doen, of te weinig, om degenen die je dierbaar zijn te beschermen. Zelfs de beste zwaardmeesters kenden dat gevoel, hoe goed je ook kon vechten.
Titel: Carnaval
Bericht door: Shawni op juni 02, 2009, 04:13:26 pm
Het was een goede manier om mensen te leren kennen, maar toch had Shawni er uren over nagedacht, voordat ze besloten had dat ze toch ging. Een kwartiertje, had ze zich voorgenomen. Hooguit een kwartiertje zou ze blijven. Dan kon ze de leerlingen, leraren en het personeel van Bumetrel observeren, kijken hoe het er aan toe ging en als ze genoeg wist, kon ze weer vertrekken.
Heel misschien was er iemand die haar een beetje op weg kon helpen op Bumetrel. Op zoek naar sociale contacten was ze niet, daar had ze nu nog even geen behoefte aan.

Shawni keek vanaf een afstandje naar het hele gebeuren. Het zag er allemaal feestelijk en gezellig uit. Bijna iedereen was fleurig gekleed en Shawni zag de meeste vreemde, maar tevens indrukwekkende dingen voorbij komen. Zelf was ze niet verkleed. Ze was half vampier, half luchtelf, dus iedereen zou vast denken dat ze een poging had gedaan zich te verkleden tot vampier.

Langzaam begaf ze zich naar de tafel met drankjes - maar ze dronk niet. Ze ging tegen de tafel aan staan en keek overdreven geïnteresseerd naar het spektakel.

Titel: Carnaval
Bericht door: Aegnor Ancalimë op juni 02, 2009, 05:26:37 pm
Een zwarte gestalte liep door de gangen. Aegnor had voor de gelegenheid een zwart gewaad opgeduikeld en hij had een masker laten maken. Soms waren Socophonners nog wel eens handig, zeker zesdejaarsvarianten. Toen Aegnor had uitgelegd waar het voor was - en een kleine vergoeding had aangeboden - had de jongen gewillig een masker van Vladistov's hoofd gemaakt. Het ding zat nu vast aan Aegnors gezicht en hierdoor had hij een wreed en meedogenloos uiterlijk.

Met behulp van magie had hij er voor gezorgd dat hij iets boven de grond bleef zweven. Het liep wat onhandig, maar nu had hij in ieder geval de lengte van Vladistov. (Dat laatste spreukje was het werk van Olfughto geweest)

Aegnor schreed door de gangen, waarna hij het feest bereikte. Hij nam het geheel in zich op en wandelde op Eduardo af. Van achteren liep hij op de jongen af en even later zei hij: 'Boe'.
Het was de stem van Gustaf, gemaakt door Olfughto. Aegnor begon die kerel te waarderen, want zo kon hij tenminste ongestoord Eduardo pesten.
Titel: Carnaval
Bericht door: Cadie Calíad op juni 02, 2009, 06:55:13 pm
Carnaval.. Ze had eigenlijk helemaal geen behoefte om heen te gaan. Ze lag liever op haar bed, een beetje te fantaseren. Maar ze kon het niet maken om helemaal niet heen te gaan. Daarom had ze besloten om toch even te gaan kijken. Gewoon even snel. Hoewel, er waren genoeg mensen waar ze even een babbeltje mee kon maken. Dus misschien, als het wel heel gezellig was, bleef ze wel wat langer.

Cadie liep elegant door de gang heen. Ze droeg een donkergroene jurk -die zo lang was dat je haar voeten niet kon zien- met een zwart hesje er over heen. Niet erg feestelijk misschien, maar ze zag er goed uit. Dat vond ze zelf in elk geval. Ze zal er niet lang blijven, dus waarom zou ze zich helemaal uitsloven? Sowieso zal ze zich niet verkleden, daar hield ze niet van. Dus dit was een goede oplossing. Haar lange haren waren in een hoge staart geboden met een sliert van de zelfde kleur groen als haar jurk.

Er waren al redelijk wat mensen. Cadie liep naar buiten en bleef even stil staan om te kijken of ze iemand bijzonder zag, waarmee ze kon praten. Dat was zo snel niet het geval, dus besloot ze om even een drankje te halen.
Ze schonk zichzelf wat in, zonder echt te kijken wat het was, en draaide zich weer om.
Titel: Carnaval
Bericht door: Indy Culnámo op juni 02, 2009, 07:13:31 pm
Carnaval. Feestvreugde, blijheid en lekkernijen. Nee, eigenlijk alleen lekkernijen. De rest was niet belangrijk. Carnaval was van de lekkernijen, van de kokkin die zich geweldig uitsloof, vergeleken het voedsel dat normaal op het menu stond. Uiteraard was Indy dan ook op het feest te vinden. En uiteraard was er ook iemand bij haar om haar op haar tocht naar het voedsel te vergezellen.

De leden van Partners in Crime betraden het veld in gemeenschappelijke pas. De grijnzen waren identiek aanwezig, PiC zag er niet anders uit dan anders. Vastberaden, grijnzend en idioot. De enorme pluim op Indy's hoofd was het toppunt. Die twee waren niet meer te redden.

Op carnaval behoorde je verkleed te gaan, zover was Indy ook nog wel. Maar wát ze aantrok was niet belangrijk, zolang ze maar toegang kreeg tot het voedsel.
De zwarte pluim schudde op het ritme van haar pas. Indy droeg een zwart oogmaskertje en ging gekleed in donkere kledij met een halve cape. De pluizige wolvenstaart stak er charmant doorheen. Waar ze deze kleren vandaan had was ook onbelangrijk, daarbij was er een grote kans dat Indy zelf het niet eens wist. Feit bleef dat ze het aanhad, op het carnavalsfeest was, ze trek had en daar iets aan gedaan moest worden.

Ze hoefden dan ook maar een paar passen te zetten of voedsel werd gelocaliseerd. Bekende myrofas werden genegeerd toen Indy zich een weg baande naar de tafel met voer. Een moment later stond ze met volle mond bij de dranken. Indy leunde iets over de tafel om de achterste fles (die waren meestal het lekkerst) te kunnen bemachtigen. Haar blik viel tijdens het voorbijgaan op de vreemde ondode.

'Ha, dwaar hebbe we jouhw wheer....'

Grijnzen ging moeilijk als je je mond vol had.
Titel: Carnaval
Bericht door: Dorian Dolgin op juni 02, 2009, 07:17:42 pm
De ruimte vulde zich met leraren, leerlingen, Edu's en Heracormentoren. Laatstgenoemde knoopte een gesprekje aan met Tári, reden genoeg voor Dorian om een radslag in de richting van de eettafel te maken. 'Kom je?' vroeg ze Rody, en ze danste weg.

Even later dook ze op achter Cadie. 'Hoi!' Ze liet haar belletjes rinkelen en koprolde onder de tafel door. Daar kwam ze weer omhoog, pakte een broodje dat haar verleidelijk lag toe te lachen en zorgde dat het ding op zijn bestemming kwam. Toen bekeek ze, vlak over de tafel heen, het tafereel.

Teveel leerlingen, teveel leraren. Maar, kijk daar! Vermomd als leraar stond de jongen van de hoppenvleugel. Dorian grijnsde en hinkelde naar hem toe. Ze had nog een discussie over de stomheid van hoppen tegoed.

Vlak voor ze bij hem was, maakte ze een handstand en liet haar benen doorzwiepen. Met een enorme brede grijns kwam ze een halve meter voor de jongen op haar voeten terecht. 'Nou weet ik nog niet hoe je heet.'
Titel: Carnaval
Bericht door: Cadie Calíad op juni 02, 2009, 07:53:07 pm
Cadie stond rustig bij de tafel te staan, toen ze ineens opschrok van een bekende stem die haar een wel erg vrolijke "hoi!" toewierp.
'He, Dorian!' antwoorde ze vrolijk, minder vrolijk dan Dorian zelf, maar je moest ergens beginnen..
Ze keek de dwerg aan en schrok even. 'Wat..' begon ze, maar ze was al weg. Ze had haar al een tijdje niet meer gezien, maar ze wist toch echt zeker dat haar haren eerder niet blauw waren.
Ze schudde even met haar hoofd en draaide zich om. Even kijken wat er allemaal voor lekkers was.

Cadie pakte een paar lekker-uitziende lekkernijen en keek toen weer naar de massa. Het begon lekker vol te lopen. Misschien bleef ze wel wat langer dan ze in gedachten had. Heel misschien..
Titel: Carnaval
Bericht door: Shawni op juni 02, 2009, 09:49:14 pm
Shawni keek geschrokken om, toen ze iemand hoorde naderen. Ze zag dat het dat wolfgeval was, ze zag er werkelijk belachelijk uit. Op haar hoofd had ze iets wat leek op één of andere rare pluim, waardoor haar gezicht er nog raarder uitzag dan de eerste keer dat ze haar ontmoet had. Shawni herinnerde zich haar korte confrontatie met het wezen, toen ze zich ging melden bij de mentor van Merifel. Het was niet bepaald positief geweest, maar Shawni besloot niet te snel te oordelen.

'Ha, dwaar hebbe we jouhw wheer....' zei het halfwolfje met volle mond. Shawni's gezicht betrok. Het was niet erg netjes om met volle mond te praten, vond ze, en bovendien zag het er niet smakelijk uit.
Ze snoof. 'Inderdaad,' zei ze emotieloos. Ze wilde zich weer omkeren om te kijken naar welke myrofas zich nog meer in het spektakel mengde, maar bedacht zich. Misschien was het beter zich gewoon voor te stellen. Het was geen slim idee om iedereen direct tegen te hebben.

Niet dat ze het wolfgeval ook maar enigszins sympathiek vond, maar toch. Shawni keerde zich weer naar haar om en stak haar hand uit. 'Ik ben Shawni, trouwens.'
Titel: Carnaval
Bericht door: Anael Shekinah op juni 03, 2009, 12:29:31 pm
Ze besloot wat te gaan eten. Indy was ook al bij de tafel aan het schransen en ze zag ook Cadie daar staan. Dorian sprong nog wat over het veld in een supergaaf kostuum, maar die zou vroeg of laat ook gaan eten. Ze vermoedde dat ze Dorian daar goed genoeg voor kende.
Het onbekende meisje aan de tafel stelde zich voor als Shawni. Ze droeg een apart kostuum, half luchtelf, half vampier. Ze was benieuwd of dit een nieuwe manier van Aegnor pesten was.
' Wow, leuk kostuum', complimenteerde ze het meisje, terwijl ze een taartje van de tafel pakte. Uiteraard gevolgd door een grote lieve open glimlach.
' Hoi Indy, hoi Cadie, jullie zien er ook geweldig uit', glimlachte Anael tegen de twee Merifellers. Niet alle Merifellers waren zoals de jongens in het tweede jaar. Ze had Eduardo ook al gespot. Die kwam haar vast weer klieren.
Titel: Carnaval
Bericht door: Shawni op juni 03, 2009, 01:13:54 pm
Er kwam nog een meisje bij de tafel aan. Het werd druk, té druk. Shawni hield niet van veel mensen om zich heen en wilde zich net uit de voeten maakte, toen iemand tegen haar begon te praten. Ze keerde zich om en zag nimf staan.
' Wow, leuk kostuum', zei het meisje tegen haar. Shawni fronste haar wenkbrauwen en wierp een blik op haar zelf. Ze had donkere kleding aan en over haar schouders hing een zwarte cape. Haar vleugels, die slap hingen en geen kleur meer hadden, staken er een klein beetje onderuit.

Ze bekeek de nimf onderzoekend om te kijken of het een grapje was en zag daarbij de grote glimlach op het gezicht van het meisje staan. Dat wekte irritatie in haar op. Was ze dan werkelijk zó dom dat ze het verschil tussen een kostuum en een échte vampier niet kon zien? Wie dacht ze wel niet dat ze was?
Shawni liet haar wenkbrauwen hangen en haar lippen vormden zich tot één rechte streep. Achterdochtig keek ze het meisje aan. 'Luister eens, meisje, heb je wel eens een echte vampier gezien?' De manier waarop ze het zei was spottend en er verscheen een gemene grijns op haar gezicht. 'Ze kunnen heel gevaarlijk worden als je ze kwetst, wist je dat ook?'

Ze leunde ietwat geamuseerd tegen de tafel aan en wachtte nog steeds grijnzend op een reactie van het meisje.
Titel: Carnaval
Bericht door: Amaltheus Dryadis op juni 03, 2009, 03:39:04 pm
Terwijl Amaltheus naar de ogen van de man/vrouw keek, sprong er plotseling iets voor zijn voeten. Geschrokken deed hij een paar stappen naar achteren en keek wat er voor hem neer was gegooid. Het bleek niet gegooid, maar gesprongen te zijn. Het was het dwergje van de hoppenvleugel. Het meisje dat dacht dat hoppen stom waren. Ze was zelf stom.

Schuchter keek hij haar aan. Achterdochtig. Hij wist niet wat ze van plan was. Ze was vast boos omdat hij toen de hoppen had opgestookt. Misschien wilde ze hem wel terugpakken. Misschien wilde ze we-

Amaltheus dacht even na over de vraag hoe hij heette. Natuurlijk wist hij wel hoe hij heette, maar hij wist niet of hij dat wel aan het meisje moest vragen. Misschien wilde ze hem er wel mee pesten. Het was tenslotte een heel stomme naam. Amaltheus vond zijn naam vreselijk ouderwets, maar hij zou zijn hele leven zo moeten heten.

Zachtjes zei hij: 'Amaltheus'. Snel wierp hij een zijdelingse blik op de vrouw naast hem. Hij vond haar eng en hij hoopte dat ze niets zou doen.
Titel: Carnaval
Bericht door: Indy Culnámo op juni 03, 2009, 05:23:43 pm
Wolfgevallen hadden totaal geen tafelmanieren. Logisch, want dat was onzin. Tafelmanieren had je helemaal niet nodig als je in het bos vertoefde. En prooi ving je er ook niet mee. Natuurlijk wist Indy prima dat ze niet erg netjes overkwam, maar dat was dan ook niet nodig; nieuwelingen mochten direct weten dat Indy niet netjes wás.
'Indy.' antwoordde het meisje met de wolvenstaart kort voordat haar klauw weer uitging naar de dranken. 'Je wilt zeker niets?' Vraagteken was eigenlijk overbodig.  

Indy draaide zich om toen ze haar naam hoorde vallen. Het nimfje, Aneal, begroette haar. Indy grijnsde terug, maakte verder geen opmerkingen en richtte haar aandacht weer op het voedsel. De oren richtten zich echter geïnteresseerd naar achter, om het gesprek tussen Shawni en de nimf goed te kunnen verstaan.
Het gespreksonderwerp was uiterst interessant. Zo uiterst interessant dat het wolfgeval zich plotseling uitgelaten omdraaide en zich tot de kleine ondode richtte.

'Nee? Vertel mij meer!'

Het was maar goed dat Shawni het wolfgeval nog niet kende.
Titel: Carnaval
Bericht door: Shawni op juni 03, 2009, 08:27:14 pm
Indy heette ze dus. En ze was... ze was... Tja wat was ze? Shawni keek naar het halfwolfje dat zich plotseling uitgelaten omgedraaid had richting haar.
'Nee? Vertel mij meer!' Oké, ze is een beetje apart, misschien. Anders in ieder geval. Shawni grijnsde, ze was zelf ook opvallend tussen de anderen, aangezien ze half vampier half luchtelf was.

Toch beviel de vraag van het halfwolfje haar niet echt. Op de één of andere 'vreemde' manier had ze het idee alsof Indy het niet helemaal serieus meende. Waarschijnlijk zat ze al lang op Bumetrel - dit betekende dat ze het schoolhoofd kende, een vampier, en waarschijnlijk Aegnor, en misschien nog wel andere vampiers. Dus wat Shawni het meest logisch leek was dat het halfwolfje zich van de domme hield. Ze deed net of ze nergens iets van af wist zodat Shawni haar het één en ander zou vertellen. Óf ze probeerde haar drift op de proef te stellen.

Dan had ze pech. Op dit moment was Shawni aardig nuchter en hoewel ze net tegen die nimf was uitgevallen, was ze echt geen van plan ruzie te maken.

'Als je ze kwetst, Indy, worden ze boos. En als ze ook nog eens honger en moe zijn, worden ze nog bozer. En als dat het toppunt bereikt heeft, nou, misschien zien ze dan wel een lekker hapje in jou.' Shawni likte overdreven haar tanden af, maar grijnsde toen. 'Maar ik denk eerlijk gezegd dat je een beetje te veel haar hebt voor een goed maal.'
Titel: Carnaval
Bericht door: Elmay Hamilton-Kilpatrick Leylia op juni 03, 2009, 08:55:41 pm
Elmay's grijns was verandert in een lach. Ze stond zoals altijd naast Indy, maar nam de menigte in zich op in plaats van het eten. Nu draaide ze zich om naar het vampiertje, het werkelijk vermakelijke vampiertje.

"Meis, praat geen onzin. Je bent eerstejaars, alsof je ook maar een káns krijgt om Indy als voedsel te gebruiken." Ze had duidelijk de gevestigde orde op Bumetrel nog niet begrepen. Of ze schatte zichzelf te hoog in, dat leek een onuitroeibare ziekte onder vampiers te zijn. Eén van de weinige ziektes waar ze vatbaar voor waren. Helaas.

Maar ze bracht Elmay wel op een idee. Ze zou eens een diepgaand onderzoek houden over de vraag of vampiers -gevoelloze wezens- gekwetst konden worden.

De menigte verdiende ook wel een diepgaand onderzoek. Vele zielen hadden zich verkleed, uitgedost in dure stoffen. En al die vele zielen stonden nu voor de school. Ín de school zou het vrijwel leeg zijn. De ogen van de niet verklede sirene begonnen te glinsteren. Misschien moesten ze zo maar even binnen een kijkje nemen.
Titel: Carnaval
Bericht door: Dorian Dolgin op juni 04, 2009, 05:46:45 pm
De jongen stapte achteruit en Dorian grijnsde. Hij was toch niet báng voor haar ofzo? Maar dat leek iets mee te vallen, hij zei tenminste zijn naam. 'Mooi. Ik ben Dorian.' Wat betekende dat ze elkaar nu kenden.

Ze hopte van de ene op de andere voet, keek even naar de figuur die dichtbij stond en er angstaanjagend uit stond te zien en vroeg zich af welke leraar er in dat kostuum verborgen zat. Toen keek ze weer naar de jongen. Een idee schoot door haar hoofd. Nee, dat kon het, het was te belachelijk voor woorden. Maar aan de andere kant... ze was zelf ook te belachelijk voor woorden.

Opnieuw verscheen er een brede grijns. 'Wil je met me dansen?'
Titel: Carnaval
Bericht door: Anael Shekinah op juni 07, 2009, 10:44:05 am
Anael bleef glimlachen naar de vampier die blijkbaar Shawni heette. Wat was die naief zeg! Naieve myrofas waren zo lief. Ze had alleen willen zeggen dat ze de vleugels er mooi bij vond. Bedoelde Shawni dan dat die vleugels echt waren? Dan was dat wel een heel rare tansformatie geweest, aangezien Aegnor ook niet meer kon vliegen.
Ze besloot er verder niet naar te vragen, want Indy en Elmay namen het gesprek over.
Een klein schaterlachje ontsnapte uit haar mond.
Het was zo grappig om te zien hoe een furieuze eerstejaars het opnam tegen PiC, het meest 'duivelse' duo van Bumetrel. En vooral dat ze Indy bedreigde met haar te bijten. Anael wist door haar Indy-stalken van vorig jaar dat met Indy niet te spotten viel. Met Indy en Elmay nog minder.

' Maar er is toch helemaal geen reden om boos te worden. Bovendien mogen vampierleerlingen helemaal geen anderen bijten op school. Anders zouden hier alleen maar vampiers zitten en diversiteit is toch veel leuker. Jij bent toch ook anders dan andere vampieren, niet dan?', zei Anael, nog steeds lachend,' En ik heb meer dan genoeg vampieren gezien. Ik zit hier al een jaar op school, dus het lijkt me nogal logisch. En de enige persoon die ik heb ontmoet die net zo opvliegend is als jij is Eduardo du Monceau. Die schijnt ook te denken dat iedereen voor hem moet kruipen'.
Titel: Carnaval
Bericht door: Rody op juni 08, 2009, 06:21:29 pm
De reacties van haar vriendinnen deed haar glimlach verbreden. Ze begon zelfs een beetje te blozen. Ze had nooit dit soort reacties verwacht. Ze voelde zich heel tevreden en een kleine grinnik ontsnapte haar lippen toen ze Dorian zo zag uitsloven. Die dwerg was ook bijna altijd vrolijk. Tári leek nog altijd minder vrolijk. Rody vond dat ze erg veranderd was. Vroeger was het meisje altijd zo vrolijk. Haar blik gleed naar Dorian. Naja niet zo vrolijk natuurlijk. Rody schudde haar gedachtes weg. Waarschijnlijk moest ze weer wennen aan Bumetrel, ze was tenslotte een tijd weggeweest.

"Zullen we kijken wat ze allemaal voor lekkers hebben?" Ze keek Dorian aan en knikte. "...ik heb wel trek..." Ze draaide zich om, ze wou zien of Tári ook mee kwam, maar het meisje was met hun mentor in gesprek. "...goedeavond...meneer..." mompelde Rody. Het was anders ook zo onbeschoft. Dorians 'Kom je' had ze niet gehoord. Toen ze zich dus ook omdraaide, waar ze verwachte Dorian te zien, miste ze het dwergje. ...waar is ze nu weer?... Die kon je ook geen minuut alleen laten. Rody gebaarde Tári dat ze Dorian ging zoeken en knikte beleefd naar haar mentor.

Haar eerste zoekpunt was de eettafel maar toen ze daar geen kleine blauwharige dwerg zag, bedacht ze zich dat ze wel wat te eten lustte. Haar blik gleed dan ook over de tafel met eten. Er was genoeg keus. Ze pakte iets waarvan ze vond dat het er lekker uitzag en nam een hap. Ondertussen probeerde ze een glimp van Dorian op te vangen. Er waren ook teveel grootte Myrofas.
Titel: Carnaval
Bericht door: Shawni op juni 08, 2009, 06:49:06 pm
Shawni keek op, toen iemand anders zich in het gesprek bemoeide. 'Meis, praat geen onzin. Je bent eerstejaars, alsof je ook maar een káns krijgt om Indy als voedsel te gebruiken.' Pff, die neemt de boel ook serieus, zeg. Shawni keek het meisje met gefronste wenkbrauwen aan, maar trok toen haar schouders op. 'Oké,' zei ze. 'Het was ook niet mijn bedoeling om haar op te eten.' Ze grinnikte even en keerde zich toen naar de tafel met eten toe. Misschien, hèèl misschien had ze toch wel een beetje honger.

Ze was net van plan iets lekkers uit te zoeken, toen het nimfje waartegen ze zo uitgevallen was, haar aandacht trok. 'Maar er is toch helemaal geen reden om boos te worden. Bovendien mogen vampierleerlingen helemaal geen anderen bijten op school. Anders zouden hier alleen maar vampiers zitten en diversiteit is toch veel leuker. Jij bent toch ook anders dan andere vampieren, niet dan?', zei het meisje lachend. 'En ik heb meer dan genoeg vampieren gezien. Ik zit hier al een jaar op school, dus het lijkt me nogal logisch. En de enige persoon die ik heb ontmoet die net zo opvliegend is als jij is Eduardo du Monceau. Die schijnt ook te denken dat iedereen voor hem moet kruipen'. Shawni zuchtte diep. Eerlijk gezegd had ze het niet zo met dit soort mensen. Lief, zoetsappig, overal maar het goede van inzien. Zoveel goeds was er niet op deze wereld, ze moest verstandig worden. Ze had waarschijnlijk nooit pijn gevoeld of voor zichzelf leren opkomen. Ach, dacht Shawni. Zulke mensen moeten er ook zijn, eigenlijk heeft ze best gelijk.
'Ja, ja,' zei ze een beetje ongeduldig. 'Hartstikke leuk dat er verschillende mensen zijn.' Het klonk nogal sarcastisch, maar het nimfje zou daar vast wel doorheen kijken. Shawni keek om zich heen. 'En,' zei ze. 'Die Eduardo, of zoiets. Kun je mij niet aan hem voorstellen?' Ze was wel nieuwsgierig naar wie er net zo opvliegend kon zijn als zij.
Titel: Carnaval
Bericht door: Olfughto op juni 09, 2009, 08:21:22 pm
'Ah, Agena!'

Olfughto lachte toen hij haar aan zag komen. Hij bewonderde haar kleding en bedacht zich dat hij helemaal niet had geweten dat ze zo creatief was. Eigenlijk moest hij bekennen dat hij heel erg weinig over haar wist. Daar moest maar eens verandering in komen, besloot hij.

'Leuk dat je er bent.'

Om hen heen begon het druk te worden. Leerlingen en leraren druppelden binnen. Twee Gustafs kwamen binnen en Olfughto moest lachen toen hij de tweede zag. Heel toevallig herkende hij het werk en de persoon er onder. Het was die tweedejaars, childe van Gustaf. Hij mocht hem wel.

'Ik kom uit China', antwoorde Olfughto, terugkomend op Agena's vraag. 'De kleding is die van een leider in het berglandschap waar ik een poosje geleden ben geweest. Het is een erg vriendelijk volkje, zolang je ze te vriend houdt.'

Hij glimlachte om de mooie tijd die hij er gehad had. In feite had hij er jaren doorgebracht om de magie te leren die daar gebruikt werd. Spreuken en andere vormen van magie die hij nog nooit tegen was gekomen. Het duurde lang om het te leren, maar uiteindelijk was er niets meer te leren en was hij verder getrokken.

Olfughto glimlachte nog eens en bedacht zich dat hij zich erg vrolijk voelde in het gezelschap van deze jonge vrouw. In zijn ogen was ze nog jonge en onervaren, maar hij mocht haar. Ze was goed gezelschap en waarschijnlijk zou hij deze Carnaval wel overleven.

'Wilt u iets te drinken, prinses van Schotland?'

Hij meende iets te herkennen en hoopte maar dat hij niet verkeerd had gegokt.
Titel: Carnaval
Bericht door: Mirage de Duagreilh op juni 09, 2009, 09:25:29 pm
Niet alleen een tweede Gustaf arriveerde op het feest, maar ook een tweede Ehriondah. Waarom? Toevallig was ze te weten gekomen dat iemand -haar broertje- als Gustaf zou gaan, dus zij zou als Ehriondah gaan. Uiteraard had ze ook als iemand anders kunnen gaan... Dit besloot ze echter haar sire niet aan te doen en als een echte Van Uncha.

Ze droeg een witte jurk, vrij eenvoudig en met een rode band om haar middel, die vooraan schuin omhoog liep en in een punt eindigde. Onderaan de rok van de jurk was een eenvoudig bloemenmotief te vinden. Het was een jurk die ze ooit eens had... gekregen, gekocht...? Ze wist het niet, maar ze had hem nog nooit aan gehad, simpelweg omdat ze deze te licht vond. Met haar swissdrank was ze echter bijna helemaal hoe ze moest zijn.

Ze liep naar haar broertje toe en legde haar hand op zijn arm, nadat ze zijn arm met een spreuk ietsje omhoog getild had, zodat zijn onderarm niet al te hoog (ze was immers kleiner) op horizontale lijn naast zijn lichaam was. Statig en met een vriendelijke blik alsof ze de prinses zelf was bekeek ze de jongen voor zich. Ze herkende Eduardo, maar hij haar niet waarschijnlijk. Dit kon nog leuke situaties opleveren, mits de echte rectoren niet aanwezig waren geweest... Achja, dan nog kon het leuk worden.
Titel: Carnaval
Bericht door: Nyanna Rondala op juni 10, 2009, 09:04:11 am
Een paar weken voor ze naar Bumetrel vertrok, had Nyanna's vader haar bij zich geroepen. 'Volgens Kello heb je een feestjurk nodig op die school,' had hij op zijn gebruikelijke, norse toon gezegd. 'Pas deze maar eens aan.' Hij had een jurk omhooggehouden die zo prachtig was dat Nyanna naar adem moest happen. Zoiets moois had ze nog nooit gekregen. De jurk was gemaakt van een glanzende, donkergele stof. Er waren in een iets donkerdere tint - bijna oranje - bloemen doorheen geweven. De enkellange jurk had een vrij wijde, vierkante hals en om het middel zat een lint in dezelfde tint als de bloemen. En de mouwen waren het meest fantastisch van alles. Ze liepen vanaf de ellebogen wijd uit en waren veel langer dan haar armen. In deze jurk zou niemand haar gebrekkige arm zien.
Hoewel ze dat nooit deed, omhelsde Nyanna haar vader en rende toen weg om haar jurk aan te passen. Niet veel later kwam ze terug en hoewel haar vader alleen zei: 'Hij staat je goed,' kon ze zien dat hij op z'n minst een beetje trots op haar was.

En nu, al zo snel nadat ze op school was aangekomen, had ze gelegenheid om de prachtige jurk te dragen. Tot haar grote verrassing had ze in haar kledingkist een bijpassend masker gevonden, met een briefje van Kello: 'Dit komt vast van pas. Je zult de ster van de avond zijn!'

Dat laatste betwijfelde ze, nu ze op het veld aankwam, hoewel een ouderejaars haar had verzekerd dat ze er prachtig uitzag. Het vierdejaarsmeisje was zo vriendelijk geweest haar haar op te steken, iets wat Nyanna zelf niet kon. Maar hoe prachtig Nyanna er ook uit zag, iedereen zag er prachtig uit.

Het meisje stond aan de rand van het veld en wachtte even voor ze zich in de menigte storten. Ze kende nog maar zo weinig myrofas en dit was bovendien het eerste echte feest waar ze kwam. Toen besloot ze maar naar de tafel met eten te lopen, onderweg zou ze vast iemand tegen komen. Ze haalde diep adem en stapte het feest binnen.
Titel: Carnaval
Bericht door: Agena Menkent op juni 12, 2009, 12:47:14 pm
Olfughto herkende haar meteen, maar dat was natuurlijk niet zo bijzonder. Er liepen nu ook weer geen vijftig centaurs op deze school rond. Ze glimlachte naar hem en bewonderde zijn prachtige kleding. 'China!' zei ze verrast. Dat was nu een land waar ze nog nooit over nagedacht had. 'Hoe is het daar?' Eigenlijk wist ze niets over China, behalve dat het ver weg was en dat de handelaren die er af en toe heengingen, met exotische waar terugkwamen.

Olfughto glimlachte ook en bood haar iets te drinken aan. 'Graag,' zei ze en ze knikte om te beduiden dat hij de herkomst van haar kleding goed geraden had. Ook dat was niet zo heel moeilijk. Het ruitmotief was nu eenmaal typisch Schots. Ze keek hem na toen hij naar de tafel met drinken liep en bedacht dat hij een echt heer was. Er waren maar weinig mannen met wie ze zo makkelijk kon praten. Het was maar goed dat het geen centaur was, anders zou ze de komende weken niet bij Kayla in de buurt durven komen.

Agena bekeek het veld en zag hoe er steeds meer leerlingen en leraren kwamen. Kayla zag ze nog niet. Het was verbazingwekkend hoe verschillend iedereen zich kleedde en welke prachtige creaties iedereen, tot de jongste leerling aan toe, droeg. 'Kijk,' zei ze tegen Olfughto die inmiddels terug was met een drankje. 'Van Uncha en Vladistov hebben zich verdubbeld. En het is werkelijk verbazingwekkend...' Ze pauzeerde even. 'Sommige leerlingen lijken opeens zo volwassen. Zo'n feest laat wel een heel andere kant van iedereen zien.' Weer gleden haar ogen over de menigte en eindelijk ontdekte ze Kayla. Ze stond in de verte op de tak van een boom. Agena hief haar hand op en zwaaide naar haar.

'Heb je Kayla al eens ontmoet?' vroeg ze Olfughto. Ze wees met haar hoofd naar de boom. 'Ze is de kapitein van de wacht en getrouwd met Arthur Krause.' Dat was ook iemand met wie ze nog eens kennis moest maken. Sommige leerlingen waren ronduit bang van hem, maar ze had begrepen dat ze wel veel van zijn gymlessen leerden. De leerlingen hadden in ieder geval na een paar weken al een aanmerkelijk betere conditie gekregen.

Titel: Carnaval
Bericht door: Ehriondah van Uncha op juni 15, 2009, 05:44:36 pm
"Hmm" antwoordde Ehriondah een weinig volgens de etiquette op Gustafs vraag. Want toevallig kwam er op dat moment iemand aanlopen die op Gustaf leek, als twee druppels water, maar hem niet was. Aangezien ze iets te lang met haar collega al optrok en dus subtiele verschillen opmerkte.

"Daar komt je broer." Zei ze op gedempte toon terwijl ze haar hoofd naar zijn oor boog.

Nu keek ze nog eens goed om zich heen, zoals elk carnaval was het een bonte verzameling leraren, leerlingen en personeel dat dacht zich eens een goed uit te dossen. Muziek begon te spelen van een gezelschap nimfen dat op doorreis was.

Ze liet haar ogen over de leerlingen dwalen en stopte bij een clubje van personen die ze herkende als Olfughto en Agena. Daar sprak ze nu zelden mee, en ze besloot die kant op te gaan.
Ze wilde iets ten afscheid zeggen tegen Gustaf tot ze in haar ooghoeken iemand zag die haar wel heel bekend voorkwam; zijzelf.

Zijzelf in een jurk die niet haar stijl was, en hoewel wel leuk, niet helemaal scheen te staan, dat vond ze zelf tenminste, en ze had het idee dat anderen dat ook wel zouden vinden. Daarnaast had ze niet van de helder blauwe ogen als zijzelf, en ze kon duidelijk niet overweg met lang krullend haar. Het was, in Ehriondah's ogen een aanfluiting.
Iets van verontwaardiging maakte zich van haar meester, samen met een aantal flauwe plannetjes die niet helemaal pasten bij een schoolhoofd als Ehriondah.

De nep-Ehriondah liep naar de nep-Gustaf, en samen maakten ze een heel wat minder verheven paar dan de echte schoolhoofden.

"Wat een vertoning, niet?" zei ze met een stem waarin en verontwaardiging maar ook een lachje in doorklonk."

Ze vermoedde dat Gustaf de wat povere afbeelding van zijn eigen lichaam niet zo kon waarderen.
Titel: Carnaval
Bericht door: Zannah Monte op juni 18, 2009, 02:36:33 pm
Het was moeilijk geweest. Zannah wilde voor de verandering eens niet in een jurk rondhuppelen, hoe mooi ze er -volgens sommigen- dan ook uitzag. Ten einde raad had ze bij Aiden aangeklopt. Hij had gegrijnsd en kwam later terug met wat kleren van hem. "Ga maar als krijgertje," had hij gezegd.
Zannah had haar tong naar hem uitgestoken en was lachend weggerend. Toen moest ze Dorian nog helpen met iets te verzinnen, en dat was echt moeilijk geweest want Dorian wilde niets weten van haar plannen om haar een jurk aan te trekken. Maar goed, ze waren eruit gekomen.

Ze betrad het feestgebeuren. Ze had een broek aan, en haar laarzen. Een donkerblauw hemd met lange mouwen en daaroverheen een soort leren harnas. Het zat lekker, en ze zag er sterker uit. Een zwarte wapengordel met een dolk maakte het geheel af. Haar haar was in invlechtjes naar achteren gevlochten. Op haar rug hingen een stuk of veertien vlechtjes. Haar gezicht had ze een beetje vuil gemaakt, zodat ze er niet meer de zachte trekken van een meisje had.
Zannah liep direct door naar het eten. Ze had wel zin in iets. Haar blik vestigde zich even op de personen erom heen, maar ze groette niet. Ze nam wat ze wilde en liep weer weg. Ergens, een tikje afgezonderd, bleef ze staan. Langzaam at ze en ze dronk haar glas leeg. Toen probeerde ze wat mensen te herkennen.
Titel: Carnaval
Bericht door: Dorian Dolgin op juni 24, 2009, 08:33:15 am
De jongen keek alleen maar en zei niets. Dorian keek ook en zei ook niets. Ze vond de jongen wel boeiend. Meestal waren jongens alleen maar aan het kletsen, arrogant doen of spreuken oefenen. Deze jongen deed geen van drieën. Vreemd. Misschien was hij wel aardig. Dat zou dan de tweede jongen op school zijn die ze aardig vond. Goed, Aegnor was ook wel prima, maar vooral voor hij vampier werd.

Iets anders trok haar aandacht. De persoon die schuin achter Amaltheus stond. Ze kon de persoon niet thuisbrengen en besloot dat ze wilde weten wie het was. Dat kon ze natuurlijk rechtstreeks vragen. Heel beleefd. Maar zo was Dorian niet. Zo was Dorian zeker niet als ze blauw haar had, op een feest was, en als nar was verkleed. 'Wacht even,' zei ze tegen hem en maakte een radslag.

Pal voor de mysterieuze persoon belandde ze weer op haar voeten. Ze grijnsde de persoon vriendelijk toe, wist zowaar een stukje perkament ergens vandaan te goochelen en stak het de persoon toe. 'Mag ik uw handtekening?'

OFF: Ja Mocha, dat ben jij. MegaBaalPaalopdracht uitgevoerd. :-)
Titel: Carnaval
Bericht door: Tetachan U. M. Mocha op juli 04, 2009, 09:30:17 pm
"Nee." De 'mysterieuze persoon' antwoordde de tuimelende dwerg kort en kil. Een kort momentje waren haar lange hoektanden te zien, die met haar witte huid onmiddelijk lieten zien we ze was; een vampier. Ze wist te goed wat men allemaal kon met een simpel papiertje met handschrift. Voor ze het wist zou er iemand rondlopen in háár uiterlijk, en vanalles uithalen wat zijzelf nooit gedaan zou hebben. Of haar archieven doorlezen, leerlingverslagen veranderen..
Ze streek met haar tong langs haar lippen, en duwde zich van de muur af. Alsof ze iets zocht begon ze tussen de gasten door te lopen, de lucht afzoekend. Op het moment dat ze zichzelf betrapte de lucht van een klein wondje aanlokkelijk te vinden besefte ze pas hoe goed haar drank gelukt was.
Met een frons liep ze sneller door, onderdrukte haar plotselinge en volledig nieuwe bloedlust, en deed een poging de veiliger rand van het veld weer te bereiken. Liefst vóór de geur van myrofas, gezonde jonge myrofas met veel sprankelend bloed, haar gek maakte.

Details waren een mooi ding, maar ze begon ineens te beseffen waar de werkelijke vloek van de vampiers lag. Haar tong gleed opnieuw langs haar lippen, speelde even met een hoektand.
Titel: Carnaval
Bericht door: Raleana Wyliathel op juli 08, 2009, 11:16:21 pm
In een (hoe eng het meisje dit ook vond) nette, maar vooral dure en volgens Raleana mooie jurk, die ook nog eens handgemaakt was in Wyliathel (ja, drie keer raden wie deze jurk voor haar meegebracht had...), liep het meisje de slaapzaal uit. Ze onderdrukte de neiging om te gaan vliegen en ze moest zichzelf dwingen om überhaupt naar beneden te gaan. Het was dat Tatiana haar geadviseerd had om deze jurk te dragen, Raleana zou hem nooit aan durven trekken... Zo'n jurk viel vér buiten haar budget... Ze betwijfelde het of iemand anders op deze school het kon aanschaffen, buiten de schoolhoofden (hoewel ze de gedachte aan Vladistov in een jurk snel wegduwde). Het was in ieder geval zeker dat deze jurk na vanavond terug haar kast in zou gaan en er de eerstkomende jaren niet meer uit zou komen.

Niet alleen de jurk maakte haar onzeker, er waren meer factoren die een rol speelden. Ten eerste was dat Tatiana, die met wat poeder haar gezicht op wat plaatsen had benadrukt. Het was geen lelijk geschilder zoals ze Elaine wel eens zag doen, maar héél subtiel, amper merkbaar zelfs, wat details oplichten, waardoor haar gezicht simpelweg van de beste kant gezien zou worden. Raleana wist donders goed dat er mooiere luchtelfen op deze school rondliepen, maar ze weigerde het om zichzelf lelijk te noemen. Dat vond ze weer een totaal ander uiterste. Raleana was normaal en iedere normale elf heeft nu eenmaal mooiere en minder mooiere kanten. Vandaag waren haar minder mooiere kanten ietwat verborgen en haar mooiere kanten benadrukt. Hoewel Raleana volledig tegen dat plan was en is... Ze voelde zich er... ongemakkelijk bij, niet Lea-achtig....

Het meisje vreesde nog het meest voor de persoon met wie ze naar het carnavalsfeest ging... Thomean. Ze had hem na heel wat moed verzamelt te hebben meegevraagd, maar nu durfde ze niet echt meer. De hele weg naar beneden leek dan ook een eeuwigheid te duren en toch leek het te kort. Ze wilde naar Thomean toe, maar tegelijk was ze bang dat hij haar kleding niet mooi vond. Ze was bang dat hij haar een tuttebel zou vinden. In dat geval zou Lea Tia gaan vermoorden, Lea was immers tégen tuttebelleren.

Beneden aangekomen duwde ze voorzichtig de deur open, langzaam, zich bewust van elke stap die ze zette, liep ze de leerlingenkamer binnen. Ze keek naar de grond, maar keek iets op toen ze zocht naar Thomean. Een kleine opluchting verscheen op haar gezicht toen ze hem zag, hij droeg immers hetgeen wat ze verwachtte dat hij zou dragen, wat maakte dat haar jurk er ook nog eens goed bij paste.

'Hoi...' sprak ze zacht, met wat haren (ze hingen immers los over haar schouders en rug) voor haar gezicht, vanwege het naar de grond kijken. 'Leuke kleren... Heb je er al zin in?'
Titel: Carnaval
Bericht door: Thomean Andarlan op juli 09, 2009, 08:18:15 am
Daar stond Thomean in zijn slaapkamer. Hij leek in gedachten verzonken te zijn. Voor hem lagen de spullen die hij zou aantrekken, maar hij besteedde er nu geen aandacht aan. De diepblauwe broek en Tuniek droeg hij al, en hij was net bezig geweest zijn zwartleren riem om te doen toen hij stil was gevallen, wat er redelijk idioot uitzag daar de riem nu half om zijn middel hing terwijl het losjes in zijn handen lag.

Opeens schrok hij op uit zijn gedachten. Van binnen schold hij zichzelf uit, op zijn Thomeans natuurlijk. Zaagselkop. Hij had dit vandaag al veel vaker gehad. Om de een of andere reden bleven zijn gedachten afdwalen, en een verklaring had hij niet wat natuurlijk het ergste was. Want hoe zou het kunnen dat het gebeurt? Het is niet zo alsof hij iets bijzonders gaat doen ofzo.

Snel deed hij de riem goed om terwijl hij ervoor zorgde dat de zwartleren, met zilver beslagen, zwaardschede aan de linker kant zat met zijn familiewapen duidelijk zichtbaar. Daarna griste hij de zilveren polsbanden van de grond en deed die om, weer zorgend dat het familiewapen tot in de perfectie getoond werd. Hij had ze de dag van tevoren nog wat opgepoetst, wat resulteerde in een geheel dat redelijk nieuw leek. De bijna glanzende zwartleren laarzen werden langzaam over zijn voeten getrokken en sloten netjes om zijn been vlak onder zijn knie. Als laatste kwam de cape. Van buiten zwart en van binnen een diepe rode kleur. De onderkant kwam net tot de grond wat het een majestueuze air gaf.

Dit was dat ene moment in het jaar dat Thomean in de spiegel keek. En nog niet eens zo kort ook, in onze tijds meting zou het 4 minuten en drieëntwintig seconden zijn. Hij zorgde snel voor een strakke vlecht in zijn haar, die perfect in het midden zat. Toen draaide hij nog een paar rondjes, knikte tevreden en liep de slaapkamer uit.

Lea was nog niet beneden, wat hij om de een of andere reden niet erg vond. Op deze manier kon hij nog even rustig in de leerlingenkamer zitten. Hij keek even naar een stoel. Op deze manier kon hij nog even rustig in de leerlingenkamer staan. Met een uiterlijk rustige blik keek hij naar de trap waar Lea vandaag zou moeten komen.

En inderdaad niet veel later kwam ze daar ook. Hij nam haar in zich op terwijl ze de leerlingen kamer doorzocht en uiteindelijk hem vond. Ze zag er... anders uit dan normaal. Hij kon niet zeggen dat hij het erg vond dat ze er voor deze gelegenheid zo bijliep. Zeker niet omdat het perfect leek te passen bij zijn kleding. Was het op voorbedachte rade?

'Hey.' Zijn hersenen draaide als een dolle. Wat zou hij nu moeten zeggen? Kon hij het zich herinneren? Ah! 'Je ziet er leuk uit. Ja. Zullen we gaan?'

Hij bood haar als een echte heer zijn hand aan terwijl hij een zwierig gebaar richting de deur maakte. Zijn vader zou trots geweest zijn als hij dit kon zien.
Titel: Carnaval
Bericht door: Raleana Wyliathel op juli 10, 2009, 12:01:54 am
Alsof Raleana precies wist wat van haar verwacht werd nam ze de hand aan en liep met Thomean door de gangen. Het tegendeel was echt waar. Het meisje voelde zich ontzettend onzeker en het liefst was ze weg gekropen. Ze was dan ook blij dat Thomean naast haar liep. Het was ook wel aan haar te zien. Hoewel ze ietwat onzeker toonde leek ze ook te stralen. In haar ogen waren lichtjes te zien en ze straalde een soort geluk uit, iets wat ze al lange tijd niet meer gedaan had.

'Weet jij wie er allemaal naar het feest gaan?'

Ze moest toch iets om een gesprek op gang te brengen? Ze keek even opzij naar de jongen naast haar. Het was eerlijk gezegd vreemd hem zo te zien, maar ze vond dat hij er goed uit zag. Misschien lag het dan ook wel aan het feit dat hij geen boek bij zich droeg. Even twijfelde ze of ze daar een opmerking over zou maken, maar die slikte ze maar in, wel vroeg ze iets anders.

'Waarom vind jij boeken zo leuk?'

Buiten werd haar vraag over de drukte op het feest beantwoord, onbewust ging ze dichter bij Thomean lopen, alsof die haar wel zou beschermen tegen zoveel myrofas.
Titel: Carnaval
Bericht door: Thomean Andarlan op juli 10, 2009, 08:09:11 am
Terwijl ze richting het feest liepen begonnen ze wat te praten. Beetje bij beetje begon Thomean zich wat meer op zijn gemak te voelen terwijl zijn mond zich langzaam in een lach krulde. Alleen vroeg hij zich af waarom hij zich zo raar voelde bij het vasthouden van de hand van Raleana.

'Boeken...' begon hij een beetje dromerig. 'Boeken zijn interessant. Ze leren je dingen die je in lessen niet kunt vinden. Bijna alles is wel terug te vinden in een boek als je maar weet waar te zoeken. Daarnaast is de uitleg in een fatsoenlijk boek vaak beter dan een leraar ooit voor elkaar kan krijgen. Duidelijk, simpel en er wordt nergens omheen gepraat. Hierdoor krijg je dat er, in de boeken die ik vaak lees, erg veel informatie staat die je in relatief korte tijd in je kunt opnemen. Zo bespaar je jezelf zoveel studietijd. Daarnaast kun je de uitleg en informatie in een boek overkijken wanneer je maar wilt, je hoeft niet te vragen naar uitleg en het veranderd ook niet iedere keer. Lukt het toch niet met het ene boek kun je er altijd een ander boek bijhalen. Vaak zijn er boeken van een onderwerp in zoveel verschillende moeilijkheids graden, om het zo maar te noemen, dat er voor iedereen wel een juiste uitleg bij zit...'

Opeens schrok Thomean op. Hij had niet doorgehad dat hij al zo lang aan het praten was. Zo was hij al pratend het feest binnen gelopen. Hij hoopte dat niet teveel myrofas erop gelet hadden.

'S-sorry' zei hij tegen Raleana met zijn oude stem. 'Ik liet me gaan.. Houd jij van boeken?'
Titel: Carnaval
Bericht door: Raleana Wyliathel op juli 10, 2009, 08:28:00 am
'Soms... Het hangt er vanaf wat voor boek. Boeken over magie bijvoorbeeld vind ik een stuk interessanter dan boeken over vechtkunsten. Tenzij ik van plan ben vechtkunsten te leren, dan vind ik dat boek weer wel interessant...'

Raleana was iemand die liever leerde door dingen te doen. Als ze iets las vergat ze het niet snel meer, maar ze nam vaak niet de moeite het te lezen. Toch kon ze, mits het een boek was dat haar interesse opwekte, het toch op haar gemak en het liefst zo snel mogelijk lezen. Het meisje keek of ze bekenden zag, ja, die zag ze. Logisch, aangezien ze hier op school was, iedereen op school kende elkaar wel zo'n beetje, vooral de ouderejaars... Een aantal zag ze dansen. Iets wat Raleana nooit geleerd had. Toch wist ze dat haar vader en waarschijnlijk haar moeder het wel konden, haar wijze broer vast ook wel...

'Kun jij dansen?'
Titel: Carnaval
Bericht door: Thomean Andarlan op juli 10, 2009, 08:56:45 am
Thomean knikte verwoed.

'Ik ken een paar dansen.'

Hij had jaren terug leren dansen. Dit omdat het traditie was binnen hun gemeenschap te leren dansen zodat je, wanneer je een bepaalde leeftijd had bereikt, met een meisje kon dansen tijdens het zomerfeest. Daarom had hij verschillende dansen geleerd zodat hij niet in verlegenheid zou worden gebracht tijdens het zomerfeest. Alleen was hij al weg toen hij de juiste leeftijd had bereikt, waardoor hij nooit had hoeven dansen.

'Zullen we dansen?'

Hij had niet verwacht hier te zullen dansen. Tot nu toe had hij alleen aan de zijkanten van feesten gestaan, als hij er al was. Soms had hij met iemand gepraat, maar dansen had hij hier nog nooit gedaan.

'Als je niet kunt dansen wil ik het je wel leren.'

Weer zo een lange zin! Wat was er met hem aan de hand?
Titel: Carnaval
Bericht door: Raleana Wyliathel op juli 10, 2009, 09:08:53 am
Raleana keek twijfelend. Ze had nog nooit gedanst en het leek haar leuk om te leren, maar toch... Ze wilde ook geen slecht figuur slaan. Nu pas vond ze het vervelend dat ze zichzelf nooit voor de danscursussen van Krause had opgegeven. Schijnbaar hadden ze dus wél een doel gehad, buiten het pesten van leerlingen. Het meisje besefte dat ze wel erg lang stil was en hakte de knoop maar door.

'Ik wil het wel leren...'

Hoe eng ze het ook vond, eens zou ze het moeten kunnen. Ze zou ook haar kinderen moeten leren dansen. Hoewel ze dan eerst maar eens moest gaan uitvogelen waar iedereen kinderen vandaan haalde. Gustaf en Ehriondah stalen die van anderen gewoon onder het mom van 'school', de luchtelf snapte dan ook niet dat ze niet samen voor eigen kinderen gingen zorgen.

'Waar heb jij leren dansen?'
Titel: Carnaval
Bericht door: Thomean Andarlan op juli 10, 2009, 09:33:55 am
Hij was om de een of andere reden blij dat ze wilde leren dansen. Hij had altijd gehad dat hij erg enthousiast werd als hij iemand iets kon leren, maar een dans had hij nog nooit aan iemand anders geleerd. Maar daar zou nu dus verandering in komen. Hij zou met een simpele dans moeten beginnen. Misschien met de zonnedans. Dat was een makkelijke dans die er toch mooi uitzag. Tenminste dat was wat zijn moeder hem vroeger had verteld, zelf had hij er geen verstand van, hij wist gewoon wat voor dans het was, en hij kon hem.

'Ik heb het van mijn moeder geleerd. Traditie...'

Hij keek haar aan. Zou hij haar nu ten dans moeten vragen? Hij wilde haar de dans graag leren. Zijn moeder zou trots zijn geweest. Hij maakte weer een zwierige buiging en stak zijn hand nogmaals uit.

'Mag ik deze dans? Als je mijn leiding volgt is deze dans geen enkel probleem.'

Thomean en leiding nemen, het zou niet gekker moeten worden. Zou ze op zijn tenen gaan staan?
Titel: Carnaval
Bericht door: Raleana Wyliathel op juli 10, 2009, 10:09:33 am
Raleana knikte en nam opnieuw zijn hand aan. Ze voelde zich klein en kwetsbaar, ze was ook ietwat gespannen voor hetgeen wat komen zou. Dit was niet zomaar leren dansen namelijk. Dit was leren dansen van Thomean, mét Thomean. Alleen al de toevoeging Thomean maakte het speciaal. Thomean, Thomean, Thomean Andarlan. Thomean Andarlan die met Raleana zou dansen. Zou Autumn nu niet boos worden op haar? Snel was ze die gedachte alweer kwijt toen ze zich liet meevoeren naar de dansvloer. Ietwat bang keek ze naar Thomean. Stel dat ze hem pijn zou doen! Ze mocht dan wel geen verstand hebben van dansen, maar ze wist dat het een slecht teken was als je op iemands tenen ging staan. Dat betekende dat je het (nog) niet goed genoeg kon... Raleana wilde het graag goed doen en ze wilde niet dat ze haar danspartner boos zou maken...

'Word je niet boos als ik op je tenen sta? Ik heb echt nog nooit gedanst en... Jij helpt me, toch?'

Ze zat vol twijfels, ze kon zich niet herinneren dat ze zich ooit zó onzeker had gevoeld.
Titel: Carnaval
Bericht door: Thomean Andarlan op juli 10, 2009, 10:32:52 am
'Natuurlijk help ik.' zei hij met een zo vriendelijk mogelijk gezicht, naar aanraden van een boek. 'Je wilt niet weten hoe vaak ik op tenen ben gaan staan. Het geeft dus niet.'

Hij legde voorzichtig zijn hand op haar rug, uitkijkend voor de vleugels, en haar hand ook op de goede plaats terwijl hij haar aankeek met een ongemakkelijke glimlach. Daarna begon hij voorzichtig met de dans, haar licht voort trekkend.

'Kijk naar mijn voeten en probeer gewoon te volgen.'

Rechtervoet naar achteren, bij sluiten. Halve draai naar links. Rechtervoet een stap opzij, bijsluiten. Linkervoet een stap naar voren, bijsluiten. En zo begon de dans. Hij ging op in het dansen, hij negeerde zijn omgeving compleet. Het was tijden geleden dat hij had gedanst, en hij vond het fijn weer eens zo een dans te kunnen doen. Het bracht wat herinneringen aan thuis terug, die hij al tijden niet meer had.
Titel: Carnaval
Bericht door: Raleana Wyliathel op juli 10, 2009, 11:04:17 am
Raleana glimlachte een klein beetje terug, iets gerustgesteld door zijn woorden, maar nog altijd gespannen. Het was vreemd om de hand van de elf voor haar op haar rug te voelen. Onwillekeurig bewoog ze haar vleugels even, maar hield ze daarna angstvallig stil. Het was ook vreemd om überhaupt zo dicht bij de jongen te zijn. Ze liet zich meevoeren, maar kwam tot de conclusie dat dansen niet leuk was. Continu was ze naar haar voeten aan het kijken en ze moest opletten dat ze niet op zijn tenen ging staan. Waarschijnlijk zou ze het leuk vinden als ze het kon, maar aangezien ze dat niet deed... Bijna stapte ze op zijn tenen, maar omdat ze dit uit alle macht probeerde te voorkomen verloor ze haar evenwicht, gelukkig had ze Thomean nog vast.

'Ik kan dit niet,' zei ze zacht, teleurgesteld in zichzelf.
Titel: Carnaval
Bericht door: Thomean Andarlan op juli 10, 2009, 11:15:09 am
'Je doet het best goed voor je eerste dans.'

Hij keek haar vriendelijk aan. Het duurde nog even voor de muziek weer stopte om het volgende nummer te laten beginnen. Tot die tijd nam Thomean Lea op sleeptouw en begeleide haar voorzichtig over de dansvloer. Hij was opgelucht dat ze niet op zijn tenen was gaan staan, daar hij ze gisteren naar gestoten had. Toen het nummer afgelopen was liet hij haar los en wees meer naar de zijkant van het feest.

'We kunnen stoppen als je geen zin hebt. Iets te drinken?'

Lang geleden dat hij voor het laatst op dit soort manieren had geoefend, als je de laatste drie dagen niet zou meerekenen. Zijn moeder, zoals gewoonlijk, had hem die dingen geleerd. Al had hij toen nooit het nut ervan gezien. Nu zag hij het een klein beetje.
Titel: Carnaval
Bericht door: Raleana Wyliathel op juli 10, 2009, 11:25:29 am
'Graag,' antwoordde Raleana, dan hoefde ze in ieder geval even niet te dansen.

Misschien moest ze Tia om les vragen, of zich alsnog opgeven voor een cursus van Krause. Aan Thomean vragen kon natuurlijk ook, maar ze was te bang om op zijn tenen te staan, of om hem op een andere manier te bezeren. Dat Krause niet meer kon lopen zou haar een zorg zijn. Tatiana zou zich wel weten te redden, maar Thomean moest dat alles bespaard blijven.

Het luchtelfje keek opnieuw rond... Wie zou met wie gegaan zijn, wie was als wat verkleed, wie was wat aan het doen. Even fronste ze toen ze Yanta zag, dat was al vanaf de dag dat ze elkaar tegenkwamen haar grootste vijand en ze was met... Een klasgenoot van haar. Heracor en Merifel, het moest niet gekker worden. Dorian scheen zich te vermaken als nar en Raleana merkte op dat Tari terug was. Ze kende het meisje niet echt, maar vond het vreemd haar daar te zien.

'Zijn er twee meneer Vladistovs en twee mevrouw Van Uncha's?' vroeg ze aan Thomean, toen ze de vier zag. 'Sinds wanneer is Tari terug? En sinds wanneer gaan een leerling uit Merifel en Heracor samen naar een feest?'

Had ze echt zo lang op een vreemde planeet gewoond?
Titel: Carnaval
Bericht door: Thomean Andarlan op juli 10, 2009, 11:39:38 am
In tegenstelling tot Raleana had hij niet rondgekeken en hij wist dus niet wie er allemaal met wie naar het feest waren gekomen. Het interesseerde hem ook niet zoveel. Hij had het grootste gedeelte van zijn aandacht gericht op het inschenken van het drinken dat hij nu deed.

'Twee?' vroeg hij. 'Tari is volgens mij alweer een tijdje terug, geen idee waarom ze weg was gegaan en waarom ze weer terug is. Is dat zo vreemd? Ik praat wel eens met iemand van Heracor.'

Hij gaf haar een beker met drinken aan. En nam zelf een slok van wat hij voor zichzelf had ingeschonken.

'Jij hebt het niet zo op Heracor?'
Titel: Carnaval
Bericht door: Raleana Wyliathel op juli 10, 2009, 11:54:12 am
'Nou, Dorian is wel aardig en vast anderen van Heracor ook wel, maar het hoort gewoon niet. Heracor en Merifel zijn gewoon vijanden... Of misschien ligt het gewoon aan het feit dat Yanta in Heracor zit en dat de mentor ervan een vampier is. Waarom bestaan vampiers überhaupt? Niemand heeft er baat bij...'

Ze nam ook een slok van haar drinken en besloot dat het lekker was, al wist ze niet wat erin zat. Niet dat het vreemd was. Raleana was niet bang om nieuwe dingen te proberen, maar als ze kon kiezen tussen iets wat ze kende en iets wat ze niet kende zou ze kiezen voor hetgeen wat ze wel kende.

'Wat is dit voor drinken?'
Titel: Carnaval
Bericht door: Thomean Andarlan op juli 10, 2009, 12:49:27 pm
'Ik snap niet waarom dat zou zijn. Behalve dat merifel tovert en Heracor vecht zijn er toch niet zoveel verschillen?'

Thomean dacht er erg nuchter over. Want wat is nu eigenlijk het verschil behalve de specialisatie? Was het jaloezie? Misschien wilden ze wel kunnen wat de andere kon. Je kon magie maar wilde eigenlijk ook wel goed kunnen boogschieten, toch een andere sensatie. Je kon vechten, maar met magie kon je zoveel meer. Misschien dat daar de zere plek zat.

'Ik heb het niet zo op vampiers. Het zijn naar mijn mening vaak arrogante wezens die denken dat ze hoog intelligent zijn omdat ze niet zomaar sterven. Daarnaast beschouwen zichzelf als een hoogstaand ras terwijl ze eigenlijk het dichtst bij de mensen staan. Nee, ik heb het niet zo op vampiers.'

Hij keek naar Raleana om haar reactie te peilen.

'Dat is een nieuw drankje van die mentor van Socophon, Nubi ofzo. Hij noemt het ijsthee als ik me goed herinner.'
Titel: Carnaval
Bericht door: Raleana Wyliathel op juli 10, 2009, 12:58:05 pm
Raleana knikte instemmend bij zijn woorden over vampiers.

'Het zijn dan ook nog eens totaal onlogische wezens. Ze horen dood te zijn, maar zijn het niet. Ze kunnen niet tegen zon, niet tegen vuur, ze leven van bloed, maar ondertussen zijn het gewoon wandelende lijken. Ze voelen geen emoties, behalve arrogantie en ijdelheid.'

Bij die laatste woorden dacht ze vooral aan de Vladistovfamilie.

'IJsthee...' herhaalde ze. 'Hoe is hij op dát idee gekomen? Ik weet wel dat hij altijd thee drinkt.'

Hij was immers haar mentor, of althans, dat hadden ze ooit afgesproken. Raleana vroeg zich opnieuw af of ze daar wel goed aan gedaan had toen ze nog een slok nam van het drinken.

'Hij heeft toch ook boeken geschreven?'
Titel: Carnaval
Bericht door: Thomean Andarlan op juli 10, 2009, 05:39:26 pm
'Inderdaad. De meest arrogante wezens met de meeste zwaktes. Misschien dat ze daarom zo zijn, ze proberen met arrogantie hun zwaktes te verbergen.'

Het mocht duidelijk zijn dat Thomean het niet zo op vampiers had, ze waren alles behalve zijn beste vrienden. Tijdens het praten had hij een hand langs zijn kaak gehaald. Maar wat voelde hij nu? Groeide zijn praat spieren van de vele spraak oefeningen? Straks kreeg hij nog een brede kaak, zou dat goed staan? Hij zou dat moeten onderzoeken.

'Ik heb geen idee. Al moet ik wel zeggen dat hij iets goeds gemaakt heeft. Het is erg lekker.'

Hij vroeg zich af of hij succes zou hebben als hij Nubi om het recept zou vragen. Hij zou toch niet zo tegen alle merifellers doen? Hij was een hardwerkende leerling hier, misschien had Nubi daar respect voor.

'Hij drinkt inderdaad vaak thee. Ik heb gehoord dat er standaard thee warm is bij hem, hoe laat je ook bij hem aan klopt. Hij heeft boeken geschreven ja. Ik heb er wel wat van gelezen. Ik moet zeggen dat hij erg goed beschrijft in zijn anatomische boeken. Maar ik ben het niet zo erg eens met zijn methodes en de manier waarop hij het over de verschillende rassen heeft.'
Titel: Carnaval
Bericht door: Raleana Wyliathel op juli 12, 2009, 10:23:55 pm
Het was wel een interessante theorie die hij noemde. Waren vampiers daarom écht arrogant? Misschien moest ze het ooit eens aan een vampier vragen. Angelus ofzo. Die wist daar vast wel alles van. In ieder geval stelde het Raleana wel gerust dat ze over dat in ieder geval een mening deelden. Ze waren in ieder geval niet heeeeeeel verschillend... ofzo... Ze konden altijd over vampiers praten, als het gesprek stil viel...

'Ik heb nog nooit een boek van hem gelezen, maar ik ben wel in zijn kantoor geweest en hij had inderdaad thee. Waarom ga je er zelf niet eens langs? Als ik er levend vandaan kom kun jij dat zeker wel.'

Raleana nam nog een slok. Ze vond het best wel heel erg lekker. Misschien wel lekkerder dan gewone thee, of dat kwam misschien door het feit dat ze liever wat verkoeling had op het moment dan iets warms.

'Die kleren draag je ieder jaar toch? Waarom die? Waarom niet ehm... Zoiets als Dorian bijvoorbeeld? Of zoiets als Findecáno? Of waarom niet als heer Vladistov?'

Ze vond dat hij er goed uitzag, haar vraag had dan ook puur belangstellend geklonken en niet alsof ze het niet mooi vond. Eigenlijk vond ze dat hij die kleren vaker moest dragen, hoewel ze ergens vermoedde dat hij het daar toch niet mee eens zou zijn. Hij zag er altijd al knap uit, maar nu werd dat toch maar eens benadrukt. Stiekem was Raleana dan ook trots dat zíj met hém naar dit feest mocht.

'Het staat je erg goed.'

Ietwat verlegen na haar woorden keek ze naar een meisje dat ook de ijsthee probeerde en dit uitspuugde. Een ander meisje keek verontwaardigt om toen ze het drinken over zich heen kreeg en Raleana vermoedde ergens dat dit in ieder geval voor genoeg afleiding zou zorgen als het nodig was. Toen Thomean sprak keek ze terug naar hem.
Titel: Carnaval
Bericht door: Thomean Andarlan op juli 12, 2009, 11:02:53 pm
Hij dacht na bij wat ze zei en kwam tot de conclusie dat ze een punt had. Misschien moest hij inderdaad maar eens bij de mentor van Socophon langs gaan. Het leek hem dat het in ieder geval geen kwaad zou kunnen. Het was tenslotte toch een vriendelijke oude centaur? Al die verhalen die hij over de beste man had gehoord konden alleen maar overdreven zijn. Dat kon gewoon niet anders.

'Misschien dat ik dat inderdaad maar eens doe. Volgens mij zou ik wel heel goed met hem kunnen praten.'

Hij bekeek zijn eigen kleding even, alsof hij nu pas zag wat hij droeg. Het klopte, hij droeg het ieder jaar met carnaval. En daarbuiten eigenlijk zeer zelden. Hij had het wel eens gedragen toen het nog veel te groot voor hem was, maar dat was ook altijd met speciale gelegenheden geweest, net zoiets als nu dus. Al kon je zijn moeders begrafenis niet net zoiets als nu noemen. Maar Thomean wist geen hokje te vinden om die in te duwen.

'Klopt. Ik draag hem vaak. Het is de kleding van de familie. Deze is nog gedragen door Meccus zelf, nog een reden waarom ik naar merifel moest. En ik vind dat ik op dit soort gelegenheden goed kan laten zien dat ik bij deze familie hoor. Je vindt niet dat het buiten feesten om wat overdreven is?'

Het incident dat zich bij hen in de buurt afspeelden zorgde er maar een fractie van een seconde voor dat zijn aandacht werd afgeleid. Toch bleef hij Lea al die tijd aankijken. Een vriendelijke lach verscheen op zijn gezicht bij het, hoe noemden ze het in dat boek ook weer, bij dat compliment.

'Bedankt.' zei hij. 'Waarom koos jij eigenlijk voor die kleding die jij draagt?'
Titel: Carnaval
Bericht door: Raleana Wyliathel op juli 12, 2009, 11:27:22 pm
'Misschien, maar dan mag er wel wat meer feest zijn vind ik,' sprak Raleana, de jongen niet echt aankijkend, maar wel een poging doend om zeker te klinken van wat ze zei. Die zekerheid verdween echter bij het volgende antwoord wat ze gaf: 'Nou... Ik vermoedde dat je die kleren aan zou treken, dus ik wilde eigenlijk iets wat daar bij zou passen en Tatiana Wyliathel, mijn nicht, vond dat ik deze jurk aan moest trekken...'

Het luchtelfje plukte ietwat ongemakkelijk aan haar mouw, terwijl er een licht blosje op haar wangen was verschenen.

'Normaal draag ik niet zulke jurken... Vind je het wel leuk?'

Dat was immers ook een eis geweest van Lea. Thomean moest het leuk vinden.
Titel: Carnaval
Bericht door: Thomean Andarlan op juli 12, 2009, 11:35:43 pm
Thomean knikte verwoed bij de woorden van het elfje. Tatiana had hij wel over gehoord, maar hij had haar nog nooit echt gesproken. Zat ze niet bij Socophon? Blijkbaar had ze haar nicht goed geholpen voor dit feest, en Thomean vond het absoluut geen slecht resultaat.

'Het staat je erg goed.' zei hij met een grijns op zijn gezicht. 'Echt waar. Tatiana... Ze zat toch bij Socophon? Volgens mij heb ik haar wel eens gezien.'

Waarom interesseerde hij zich eigenlijk voor de familie leden van Raleana? Dat sloeg toch nergens op? Hij kende ze niet, maar toch wilde hij meer over hen weten, hij vroeg zich af waarom dat was.
Titel: Carnaval
Bericht door: Raleana Wyliathel op juli 12, 2009, 11:42:17 pm
Raleana knikte en keek blij naar Thomean. Ze negeerde (onbewust) het feit dat er inmiddels een drankgooiwedstrijd naast hen bezig was en was gewoon even blij dat Thomean haar jurk leuk vond. Ze moest Tatiana maar eens gaan bedanken als ze haar zag. Misschien koekjes bakken. Dat deed Tia ook wel eens, toch? Dus dan zou Tia het vast ook wel leuk vinden als er voor haar koekjes gebakken zouden worden...

'Ze zit in het derde jaar van Socophon, ja. Eigenlijk spreek ik haar niet zo vaak, maar ze duikt altijd op als ik haar nodig heb. Ik hoef nooit echt lang te zoeken naar haar. Daarbij weet ze altijd alles. Ik denk dat ze dat van opa heeft. Die is ook heel wijs, althans, dat zegt iedereen...'

Raleana keek naar haar glas en dronk er nog eens van.

'Heb jij veel neven en nichten? En ging je daar veel mee om?'
Titel: Carnaval
Bericht door: Thomean Andarlan op juli 13, 2009, 06:28:05 pm
'Je hebt je opa nooit gekend?'

Bij de woorden 'een wijs man' had hij even zijn oren gespitst. Gesprekken met wijze mannen waren altijd erg interessant. Maar aan de manier waarop Raleana erover praatte leek niet alsof de man nog in leven was. Voor zover Thomean het sociale vermogen had om dat uit haar woorden te halen. Maar misschien dat ze nog over die man zou kunnen vertellen, wat vaak al interessant genoeg was.

'Ik heb volgens mij wel een aantal neven en nichten ja. Al ken ik er niet zoveel. Tenminste, ik denk dat ik er wel een aantal heb. Ik heb er ooit een ontmoet en een ander woonde in dezelfde gemeenschap, maar voor de rest zou ik het niet weten. Jij dan? Volgens mij heb jij best een grote familie of niet?'
Titel: Carnaval
Bericht door: Raleana Wyliathel op juli 13, 2009, 07:02:46 pm
'Aan mijn oma's kant niemand, denk ik... Daar heb ik eigenlijk nooit iemand over gehoord. Aan de kant van mijn oté* ehm... Volgens mij vertelde Tia dat hij een broer en een zus heeft, dus dan heb ik een oom en een tante...'

Raleana dacht even na en probeerde de stamboom voor ogen te halen die haar nicht getekend had.

'En mijn tante is getrouwd met de koning van Svitine. Dus daar heb ik twee neven en een nicht. Volgens mij was iemand daar op de een of andere manier ook nog familie van vrouwe van Uncha... Dan heb ik dus ook nog Tia en haar twee broers en mijn oom en tante daar, samen met mijn opa en oma... Ik heb alleen Tatiana en Katiana van die kant van de familie ooit gezien, maar eigenlijk is hij denk ik best wel groot dus...'

Ze dacht na.

'Eigenlijk moet ik annoe*** eens gaan vragen naar mijn andere opa... Want ik weet niet hoe groot innja** haar familie was of is...'

Langzaam aan begon het meisje over te gaan op de taal van de elfen. Iets wat ze wel vaker deed als ze te weinig dacht aan waar ze was. Dat herinnerde ze zich echt weer snel toen het 'gevecht' naast haar uit de hand begon te lopen. Raleana gebruikte dat als excuus om dichter bij Thomean te gaan staan, zodat ze minder in schot stond. Hij mocht als schild dienen, of ervoor kiezen haar mee te nemen naar een plaats waar het rustiger was. Ze dronk het laatste beetje ijsthee op.

'Ik kan wel proberen een stamboom uit te tekenen. Waarschijnlijk zul je wel wat namen herkennen... Kun je meneer Coulson het recept voor die ijsthee niet ontfutselen? Dan kunnen we het vaker drinken!'

's Avonds, in de leerlingenkamer bijvoorbeeld, als de rest sliep... Of op een warme zondagmiddag, met wat eten erbij...

*papa
**mama
***oma
Titel: Carnaval
Bericht door: Thomean Andarlan op juli 14, 2009, 10:14:12 am
En dat zou hij misschien nog doen ook. Terwijl Lea praatte keek hij met een opgetrokken wenkbrauw naar de ijsthee vechters. Oh wat een zonde! Was wat door zijn hoofd spookte. Hij had net dat lekkere drankje ontdekt en nu werd er al mee gegooid. De verspilling kon niet erger worden. Toen Raleana zich een beetje achter hem begon te verschuilen nam hij haar langzaam mee naar een plek die een tiental meters bij de vechters vandaan was.

'Het lijkt mij erg leuk er meer over te weten.'

Hij dacht even na, maar hakte al snel de knoop door. Hij zou inderdaad naar Nubi gaan om hem om het recept te vragen. Want dit was een schot in de roos, ijsthee was een erg lekker en succesvol drankje. In ieder geval bij Thomean. En daar Nubi een erg vriendelijke man was zou hij het vast geen probleem vinden als Thomean van zijn recept gebruik zou maken.

'Ik ga inderdaad maar eens bij hem langs. Het is erg lekker. Misschien wil hij het zelfs wel gewoon geven.'
Titel: Carnaval
Bericht door: Dorian Dolgin op juli 15, 2009, 09:12:04 pm
Een kille afwijzing. Dorian had niets anders verwacht, hoewel dit wel erg... kil was. De manier waarop het 'nee' klonk, deed haar denken aan mevrouw Mocha, maar Mocha was geen vampier en dat was deze persoon wel. Nou ja, het deed er niet toe. Ze duikelde weer terug naar Amaltheus.

'Wat vind je van het feest?' vroeg ze. Het interesseerde haar niet dat hij verlegen was en niet had geantwoord op haar vraag of hij wilde dansen. Het zou toch geen gezicht zijn geweest. Feitelijk interesseerde het haar wel dat hij verlegen was. Ze zou proberen hem uit de tent te lokken, eens zien of hij wel een gewoon gesprek kon houden. Hoewel gesprekken met Dorian meestal niet als 'gewoon' te beschouwen waren.

'En kijk, daar zijn Thomean en Lea!' Ze grijnsde even bij het zien van de danspogingen van het stel. 'Ze zien er leuk uit samen.' Wat had ze vanavond? Wat boeide het nu of iemand er leuk uitzag? Daar lette ze nooit op.

Opeens bedacht ze iets. 'Vind jij hoppen echt leuk?'