Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Mijn zusters zoon  (8 keer gelezen)

Speeldatum: 12 augustus 1308 (Einde zomer)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 9 uur geleden »
Het was een donkere zondagavond die slechts af en toe verlicht werd door een klein maantje wanneer het wolkendek zich even opende. Het avondeten was geweest en over het terrein liep het hoofd van de huishouding. Het was niet ongewoon dat de weerwolf Rhiakath in de buurt van de stallen was te vinden. Vanuit zijn functie kwam hij op bijna alle plaatsen in het kasteel. Maar zijn komende bezoek had niets te maken met zijn werk.

Rhiakath stapte om een grote plas heen en arriveerde bij de stallen. De geuren van dieren, voer en uitwerpselen vermengden zich met die van stro en leer. Het rook hier beter dan in menig geparfumeerd adellijk kwartier. Hij trok een zijdeurtje open en stapte naar binnen. De staljongen zag hem en Rhiakath groette hem vriendelijk maar kort. 'Is de vrouwe hier?' vroeg hij en de jongen gebaarde naar achteren.

Hij vond haar inderdaad ongeveer waar de knecht hem had gewezen. Na een korte begroeting hield Rhiakath even stil. Hij controleerde met zijn neus wat hij met zijn oren al had geconstateerd: er was niemand in de buurt. 'Vergeef me de vrijheid, maar er is iets wat ik moet weten. Voor mijn zusje, Avesoete.. stierf,' begon hij en keek de fee doordringend aan. 'Voor ze stief, had ze een zoon gekregen. Een kruisling.'

Van het monster dat haar had verkracht en haar uiteindelijk de dood had ingejaagd. Rhiakath had bewust gewacht tot volle maan was geweest voor hij dit gevoelige gesprek zou hebben. 'Soe stief. Balthasar stierf. Junior is nooit gevonden. U was op Ypsilon en nu bent u hier. Zonder man. Met een kind dat ongeveer even oud is als Junior. Het ziet er uit als een half nachtelfje.' Rhiakath ademde zwaar en keek Rylin strak aan.

'Is de jongen Avesoetes kind?' vroeg hij zachtjes.
Vampires aren't immortal. They're just harder to kill.