Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1

Recente bijdragen

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Oefenterreinen / Boogschieten heujj heujj!
« Laatste bijdrage door Selefina Fyrru 4 uur geleden »
Ah ze weet meer dan niets, dat is al erg fijn! In de eerste lessen was het me al opgevallen dat niet al mijn klasgenoten wisten hoe ze uberhaupt een boog moesten vasthouden, en soms gingen de pijlen overal heen behalve naar het doel. Dat hielp Selef eigenlijk om eerst eens te kijken wat Lizzy kon, in plaats van direct overal tips over te geven voor Lizzy de eerste pijl geschoten had.
5 op een schaal van 10: 1 voor het goed aanleggen van de pijl, 1 voor de goede manier waarop ze de boog vasthoud, 1 voor het gebrek aan klungeligheid, 1 voor het voorkomen van pijnlijke plekken, 1 voor het gewoon doen zonder 1.000 vragen. Het doel is bepaald niet geraakt, en er kunnen nog veel verbeteringen aan alles, maar alles samen een beter resultaat dan ik had verwacht, ik verwachte niet meer dan 3 op een schaal van 10

'Een goed schot' Ik glimlach, en ik meen het. Ze doet het in elk geval al beter dan een groep klasgenoten. En dan zouden die klasgenoten er nog een opleiding in doen ook, stelletje dummies!
'Schiet nog eens een paar pijlen?' Hopelijk gaat het mikken al schietend beter, en alle tips kunnen nog wel rustig wachten, voor nu is het denk ik het belangrijkste dat ze het leuk blijft vinden.
2
Bloementerras / De witte prins (zonder paard)
« Laatste bijdrage door Zandra A. Arceneaux 4 uur geleden »
"Misschien omdat jij al dood bent, van Rott. Dan heeft rondjes rennen om een veld inderdaad geen zin. Maar dat zou ik van afspraakjes in een bloementuin ook zeggen, en toch zijn wij hier... Wel mijn oprechte excuses dat Arlando geen rekening houdt met jullie tere toestand en je vrijstelling van geeft van die rondjes, uiteraard." Zandra gaf de vampier een glimlach en stapte dichterbij. Het voelde veiliger, dichterbij, alsof zij de macht had. Ze negeerde de koude rilling die over haar rug liep.

"Een zuid-Nascamse wijn? Hm." De kruisling trok een wenkbrauw op, nam het glas uit zijn hand en rook er voorzichtig aan. De koude rillingen waren niet meer te negeren bij de geur van die wijn. Ze had hem vorige week nog in de keuken van haar zus geroken; die had net als deze jongen het pareltje van de stad gevonden als het om Nascamse wijnen ging. Een pareltje dat overigens rechtstreeks uit haar ouderlijk huis kwam. Zandra wiebelde wat met haar tenen en voelde de vertrouwde druk van haar dolk in haar enkel drukken.

Voor het kortste moment twijfelde de prinses, iets wat Claus hopelijk zou opvatten als twijfel over of ze zou blijven, en niet als argwaan. Ze analyseerde de situatie. Toeval bestond in haar boekje niet. In een leven waar alles en iedereen altijd tegen haar was geweest, had ze de tekenen leren kennen: Claus wist meer dan de bedoeling was. Ze overwoog een moment de vampier met een houten staak in zijn hart achter te laten en de hele bloementuin in de fik te zetten. Een best geruststellende gedachte, vond ze. Maar als ze nu gepakt werd, dan zou niet alleen haar leven, maar ook dat van Laurinde op het spel staan. Die van haar broer en zijn gezinnetje natuurlijk ook, maar dat deed de kruislinge niet zoveel.

Er was natuurlijk ook een kleine kans dat deze vampier iets anders wilde dan haar voor het gerecht slepen en een flink aantal paluti daaraan verdienen... waarom anders al deze moeite? Een gevaarlijke optie weliswaar, maar ook een waar ze misschien iets meer uit kon halen dan alleen een gezocht-poster met haar hoofd erop.

Zandra liet zich overtuigen door nieuwsgierigheid. "Van Rott, ik weet niet hoe je erbij komt dat ik de persoon ben op deze school die je beter zou willen leren kennen, maar ik zal je je rare fantasieŽn voor een moment gunnen." Ze nam plaats naast de vampier en legde zachtjes een hand op zijn arm."Een vraag voor een wedervraag. Wat zou je willen weten?"
3
Oefenterreinen / Boogschieten heujj heujj!
« Laatste bijdrage door Lizzy Aynee 20 uur geleden »
Oef, het is nog aardig warm. Lizzy knoopte een stukje van haar gewaad los. Ze was al vroeg opgestaan zodat ze met Selefina kon oefenen. Wat gingen ze oefenen? Ongelofelijk maar waar, ze ging leren boogschieten! Dit deed een van haar 'broers' altijd, maar erg goed was hij niet. Ondanks dat Lizzy ook graag wilde, vertrouwde haar 'broers' haar geen wapens toe om mee te spelen.

In het geheim had ze wel wat lopen klooien met deze wapens, maar ze echt gebruiken deed ze maar niet. Ongelukken die ze zag aankomen kon ze tenminste voorkomen. Maar nu was het zover, ze ging haar eerste pijl afschieten.

Lizzy pakte de pijl en boog aan. Eerst keek ze nog even op naar Selefina die vriendelijk lachte. Een lieve meid, geen zorgen. Vervolgens concentreerde Lizzy zich op de pijl en boog, ze kreeg een lichte rilling van de blinkende, scherpe punt van haar pijl. Ze wierp nog even snel een blik op het doel. Voorzichtig maar behendig legde ze de pijl in de boog, de punt gericht op het doel, evenals het stevige gedeelte van de boog. Met een stevige ademtuig spande ze de boog, het koord straktrekkend. Ze boog haar armen lichtjes om schaafwonden van het koord te voorkomen. Nog een keer haalde ze diep adem, middenin stopte ze. De tijd leek heel even stil te staan.

"Zoefff!"

De pijl werd afgevuurd met een geweldige kracht, ietwat richting het doel. Lizzy bleef stokstijf stilstaan na het afvuren, haar ogen gesloten.
4
De poort / Dus. Onderwijs
« Laatste bijdrage door Levi Semaris Chraegh 1 dag geleden »
"40 zakken meel, 50 zakken gedroogde appels, 25 kratten met ingrediŽnten voor elixers, een nachtelf, 30 nieuwe uniformen- een nachtelf?" Levi keek op van zijn lijst met goederen en richtte zijn oog op een verloren zwart schaapje dat tussen de handel de poorten door liep. Niet dat velen een nachtelf met een schaapje zouden vergelijken, maar voor een wolf bestond de hele wereld uit schaapjes.

De wachter drukte de lijst in de handen van zijn collega en manoeuvreerde zich door de instroom van karren en beesten. De nieuwe nachtelf voelde een stevige hand in zijn nek. Dat de poort open stond voor de wekelijkse levering vanuit de stad betekende niet dat ieder straatjoch zich daar zomaar bij mocht voegen. "Zo. Waar gaat dat heen? Jij staat niet op de lijst." Of hadden Maida en Marcus plannen om de slavenhandel weer leven in te blazen?

[1]
 1. Ik begreep uit je post dat je bij de poort werd achtergelaten en daarna wel doorloopt en een boel myrofas tegenkomt, dus ik hoop dat je het niet erg vindt dat ik het zo heb ingevuld! Anders hop je maar!
5
Oefenterreinen / Boogschieten heujj heujj!
« Laatste bijdrage door Selefina Fyrru 1 dag geleden »
Lizzy vond het een leuk idee om eens boog te gaan schieten, dat Selef zelf het idee bedacht heb is ze vergeten, maar Lizzy vind het leuk! Dus moest er natuurlijk een keertje boog worden geschoten. Nadat ze er even over hadden nagedacht, bleek voor het ontbijt de beste tijd te zijn. Helaas kon Hazel er niet bij zijn, want die moest helpen in de keuken met voorbereidingen.

Nu was het zover, waar Socophon en de meeste Merifellers nog op 1 oor lagen, waren Selef en Lizzy nu buiten. De vroegste vogels begonnen met fluiten, het dauw lag nog op het gras, en ze mochten officieel al rondlopen. Gelukkig had het afgelopen nacht niet gevroren, het was zelfs een redelijke warme ochtend voor de tijd van het jaar. Nadat ze de oefenbogen hadden gepakt, en op het oefenveld een plaats hadden gevonden, begon Selef over het boogschieten.

'Kan je proberen 1 pijl op het doel af te schieten? Dan kan ik zien wat je kan' Ze glimlachte vriendelijk, en was nieuwsgierig of Lizzy er al een beetje verstand van had of dat ze de pijl verkeerd om op de boog zou leggen.
6
Leerlingenkamer Merifel / En nu een pyjama feestje?
« Laatste bijdrage door Lizzy Aynee 1 dag geleden »
"Boogschieten?" De laatste vraag was het enige wat van Selefina's geratel was binnen gedrongen. "Ik kan dat helemaal niet." Jemig, nu vraagt iemand wat leuks om te doen en kan ik het niet eens. Ze was wat verlegen, maar ook het type dat graag vrienden maakt en leert. Boogschieten zou van pas komen voor haar wens om bij krijgskunde zelfverdediging te leren en de kunt te combineren met creatieve suggesties[1]. Met haar ogen half gericht op de grond en half gericht op Selefina en Hazel begon Lizzy zelf te ratelen. "Maar... Zou jij het aan mij morgen kunnen leren. Alleen als je dat wilt! En tijd hebt, en materialen hebt, en ..."
 1. Zie opmerkingen in biografie
7
De poort / Dus. Onderwijs
« Laatste bijdrage door Deus Lucrum 1 dag geleden »
"Deuny!" Huilend trok zijn kleine zusje zich los uit haar moeders armen, rennend richting Deus. Hij draaide zich om en werd plat geknuffeld door zijn zusje. Allemachtig, wat een dramatische dag. Deus was al geŽrgerd, maar kon nog een beetje geduld opbrengen. Hij zakte door zijn knieŽn en dwong zijn zusje wat afstand te nemen. "Klaar nu." Zei hij resoluut. Ze was de hele dag al aan het hangen en jammeren. "Heey," met een zachte hand dwong hij zijn zusje hem aan te kijken, "met moeders hulp kunnen we naar elkaar schrijven. Als ik terugkom ben ik de beste dokter. Nu moet jij geen huilebalk zijn, droog je tranen en oefen je elementenmagie. Hoe beter je wordt, hoe sneller ik je hier op school zie en trots op je kan zijn." Zijn zusje snikte nog wat na en droogde haar tranen en knikte: "'keey.". Ondertussen stond hun moeder al wat dichterbij. "Kom, schat." Hun moeder stak haar hand uit en zijn zusje pakte haar hand vast. "Deus," zei zijn moeder voordat ze haar rug toekeerde, "blijf beleefd, vooral bij vrouwe Mocha. Wordt niet netzoals je vader, dat je je vrienden op een hand kan tellen terwijl je niet genoeg handen hebt om je vijanden te tellen." "Geen zorgen, moeder." Deus knikte. Terwijl zijn moeder en zusje terug naar de kar liepen riep de kleine meid haar broer nog na. "Wel schrijven dan Deuny!"

Deus stak zijn hand op als antwoord en liep zonder om te kijken naar de poort. Zijn zware knapzak was hij nu al zat, en die papieren in zijn hand zorgde ervoor dat hij zich nog onvrijer voelde. Al dat spul zat maar in de weg. Hij wilde de beste dokter worden, maar wilde nu gewoon een grasveld vinden waar hij lekker kon pitten. Terwijl hij flink doorstapte zag hij overal verschillende wezens, niet dat hij daar in geÔnteresseerd was. Toch vond hij zo van een afstandje het wel acceptabel om eventuele oude littekens, ziektes of andere verwondingen te lokaliseren. Dat kon immers zijn toekomstige, goed betaalde klant zijn. En eventueel een vrouwtje natuurlijk[1].

Maar goed, waar moest hij nu heen? En mocht hij die items in zijn knapzak wel mee? Zoals de geÔmproviseerde items voor kleine medische ingrepen zoals enkele naalden, materialen voor hechtdraden, klemmetjes en een zaag gemaakt van draad en twee houders? Verder had hij een paar elixers die hij mee gekregen van zijn moeder, al was hij de namen even vergeten.  Tot slot had hij ook nog eigen verbandmateriaal en een paar stevige middelen die gebruikt dienen te worden om te verdoven. Vader had wat mee gegeven zodat hij zich met zijn eigen materialen kon bewijzen in de ziekenzaal, maar ik vraag mij af of dit wel geaccepteerd wordt[2]. Welnu, wie kon Deus de weg wijzen?
 1. Silke
 2. Kyna ” CoileŠin
8
Leerlingenkamer Merifel / En nu een pyjama feestje?
« Laatste bijdrage door Selefina Fyrru 1 dag geleden »
Al snel stond Hazel weer, gelukkig. 'Ja, jij stond waar ik wilde rennen....' Zogenaamd beledigd keek ze Hazel aan 'Dan kan ik toch niet anders dan tegen je aan te rennen?!' Daarna schoot ze in de lach, zogenaamd beledigd zijn over zoiets onnozels hield ze niet lang vol. 'Maar natuurlijk doe ik mee, hoe is dat nog een vraag?'

Ze merkte op dat Lizzy nerveus leek te zijn, en dat was niet iets waar ze zich raad mee wist. Dus tijd om eroverheen te bluffen. Hopelijk zou Lizzy in de loop van de tijd stoppen met nerveus zijn. 'Hehe, ach ja, Hazel laat me soms laag vliegen, maar dat kan ook alleen maar omdat ik vleugels heb' Grappig toch?! ...Toch? Ehhhh... 'Hoe dan ook, wat willen jullie doen? Boogschieten?' Haar ogen twinkelden bij het woord boogschieten. Geen idee waarom twee merifellers nou zouden boogschieten, maar ach, wie doet daar nou moeilijk over?
9
Leerlingenkamer Merifel / En nu een pyjama feestje?
« Laatste bijdrage door Lizzy Aynee 1 dag geleden »
"WHAP!"

En daar zat Hazel op de grond, omver gelopen door een dame met rood haar. Verrast knipperde Lizzy met haar ogen, de deur open gezwaaid en half naar binnen gestapt om het enthousiaste dametje te ontwijken. Hier op school gebeurt altijd alles tegelijk en onverwachts. Schouderophalend zette ze een klein stapje richting de dames.

"Energiek? Inderdaad. Ook aangenaam kennis te maken." Beleefd knikte Lizzy het meisje toe, niet wetend wat ze anders kon zeggen. Ze schuifelde wat met haar voeten, duidend op haar herkenbare nerveuze houding. Deze medeleerling had een ander gewaad aan dan Hazel en zij hadden gekregen bij de administratie, dus ze was van een andere afdeling. Dat hoeft niet uit te maken voor de gezelligheid gelukkig, het is alleen een beetje wennen. Voordeel: ze is een luchtelf, dus geen onderscheid in het ras hoefde dit te bemoeilijken.
10
Grasveld / Roddels!
« Laatste bijdrage door Lizzy Aynee 1 dag geleden »
Vandaag hadden ze even wat vrije tijd, dus had het tweetal besloten samen op te trekken. Hazel en Lizzy stonden op het nog vochtige grasveld. De waterige sneeuw was inmiddels alweer gesmolten.

GeÔnteresseerd luisterde Lizzy naar Hazel hoe ze uitlegde over haar hobby: bakken. Vol passie vertelde ze erover. Ze was midden in haar verhaal toen Lizzy een snelle beweging opmerkte.

"BOE!"

Ondanks dat ze de beweging opmerkte schrok ze wel. Verschrikt flapperde ze met haar vleugels, resulterend in een val voorover. Snel herstelde ze zich. "S-Sel... Ehhh ik ben je naam vergeten, maar ik schrok!" Ze was weer lekker eerlijk. Wacht even, en Hazel dan? Was zij geschrokken? Lizzy keek zijwaarts naar Hazel.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10