Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Dagelijkse hoogtepunten uit Rumath in 140 woorden!  (1083 keer gelezen)

Speeldatum: 9 november 1306 (Einde herfst)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

Een heel eenvoudige introductie voor dit topic.

In tegenstelling tot Bumetrel is er nog vrij weinig vormgegeven aan Rumath. Dus is hier mijn nederige poging om daar wat aan te veranderen. De regels zijn simpel: iedere IC-dag mag er in dit topic één bericht geplaatst worden met roddels, nieuws, achterklap of beschrijvingen van gebeurtenissen. Gewoon de normale dingen die iedereen in Rumath zou moeten weten.

Begin met de datum dikgedrukt. Daarna mag je in precies 137 woorden (inclusief de datum dus 140) uitweiden over een willekeurige gebeurtenis. Maak daarbij geen gebruik van andermans PC's, de acties van NPC's of eigen PC's mogen natuurlijk wel beschreven worden. Er hoeft geen lang verhaal te ontstaan, alleen maar losse nieuwsfragmenten.

Ikzelf zal hieronder mijn best doen om de eerste stukjes te schrijven als voorbeeld. En mocht je zin hebben, schrijf dan gewoon mee!
« Laatst bewerkt op: 1 jaar geleden door Zalzi Malt »

9 november 907

Dikke regendruppels vallen neer op de geplaveide straten van Rumath. Voor sommige is het een prachtig natuurverschijnsel, voor andere simpelweg pokkenweer. Maar voor degene die geen fan zijn van de regen, niet getreurd: als de temperaturen nog verder zakken zal het weldra gaan sneeuwen en hagelen. De herfst geeft bijna het stokje over aan de winter immers.

Voor alsnog moeten de inwoners van het dorp door het gure weer heen om de laatste voorbereidingen te treffen voor de winter. De laatste oogsten worden van het veld gehaald en sommige boeren zaaien hun wintergewassen in. In het dorp gaan handige mannen van deur tot deur en bieden hun diensten aan om daken te versterken en waterdicht te maken.

En sommige mensen vinden het heerlijk en gaan in een bootje bij de kust dobberen. Want bij regen bijten de vissen!

10 november 907

Er zijn een paar neuzen gebroken tijdens een kroeggevecht. Twee volwassen, mannelijke Pechen (of is het Pechs?) gingen met elkaar op de vuist, nadat er een paar lelijke opmerkingen over elkaars moeders gemaakt waren. De vergelijking met 'een Selkie die te lang in het water heeft geweekt' was aanleiding om de discussie met de vuisten af te handelen.

Het gevecht zette zich voort op straat, waarbij ook enkele voorbijgangers spontaan bij de knokpartij betrokken werden. Uiteindelijk wisten de barman en andere kroegbezoekers de vechtersbazen uit elkaar te halen. Tot grote hilariteit van het publiek werden beide Pechs (of is het Pechen?) opgehaald en uitgefoeterd door hun moeders.

Onderweg naar huis werden ze al joelend nagewezen. Ze hebben de aangerichte schade moeten vergoeden, maar de kans is groot dat ze de komende tijd zich niet meer bovengronds zullen vertonen.

11 november 907

De zon is al over het hoogste punt als een schapenherder het dorp in komt rennen. Zijn hulpkreten verzamelen een grote groep dorpsbewoners: "Mijn schapen! Er kwam een beest uit de bossen stormen en mijn kudde sloeg op hol!"

Gelukkig zijn er vokdiende hulpvaardige lieden aanwezig. In grote groepen worden de schapen bijeen gedreven. Dat gaat makkelijk bij de schapen die dwalen over de glooiende paarse heidevelden. Maar hoe dichter het woud, hoe moeilijker het zoeken wordt.

Aan het einde vam de dag, als de schemering inzet keren de vrijwilligers naar Rumath terug. Alleen de schapenherder en een paar trouwe vrienden blijven doorzoeken naar de laatste dertig verdwenen schapen.
En het beest? Daarvan wordt niets van vernomen, geen pootafdrukken of andere aanwijzingen dat het er ooit is geweest. De bewoners van Rumath kunnen enkel speculeren...

14 november 907

Er is in het dorp een vergadering belegd over de muur rondom het dorp. Rondom Rumath staat een houten palissade, maar deze is oud en wordt nauwelijks onderhouden. Iedereen die Rumath in of uit wil kan ergens door over over de muur heenkruipen. Of gewoon via de toegangswegen, want als er ooit poorten zijn geweest, zijn die er nu niet meer.

Sommige bewoners willen dat veranderen. Een goed omheind dorp beschermt tegen buitenstaanders en indringers. De meeste bewoners waren het daar wel mee eens. Echter kon het dorp het niet eens worden over wie het nieuwe hek moest bouwen. En vooral wie de kosten op zich moest nemen. Naar mate de avond vorderde, hoe meer inwoners daarom het idee van een nieuw hekwerk ook verwierpen. Rumath is al in tijden niet meer aangevallen. Het zou allemaal wel los lopen.

18 november 907

Tweemaal per week is er een daadwerkelijke school in Rumath! Een echtpaar van het ras Daoine Sidhe is dit initiatief ooit gestart en het loopt als een tierelier. Een groot gedeelte van de kinderen gaat nu op die dagen naar school!

Het kostte in het begin wat moeite. Welke ouders zenden hun kinderen nou rechtstreeks in de armen van een ras dat bekend staat als kinderdieven? Slechts een enkeling durfde dit risico te nemen. Maar het echtpaar bleek keurig zich keurig te gedragen en de kinderen staken er een hoop van op. Niet alleen werd lezen, rekenen en schrijven behandeld, maar volwassen uit het dorp werden aangemoedigd om gastlessen te geven. Koken, jagen, eetbare paddenstoelen, navigeren op de sterren, allerlei verschillende disciplines komen aan bod.

Vandaag is het onderwerp van de les geschiedenis. Hoeveel koningen van Schotland kun jij opnoemen?

19 november 907

Wat wordt er nou zoal gegeten in Rumath?
Natuurlijk verschilt het per ras wat er op het menu staat, maar het meest gebruikte ingrediënt is toch vis. Nu het herfst is komen daarbij tamme kastanjes, paddenstoelen en delen van de oogst. Want het zwakke vee wordt geslacht voor de winter, het graan ligt veilig opgeslagen op zolders en voorraadschuren en de inwoners van Rumath kunnen hun buikje rond eten.

Het is overigens gebruikelijk om twee maaltijden per dag te eten: één halverwege de middag en een laat op de avond. Dat kan gezamenlijk gebeuren aan lange tafels in openbare ruimtes in het dorp, of knus gezellig thuis.
En tussendoortjes? Dat ligt echt aan het ras. Trowen bijvoorbeeld hebben een hekel aan snaai en snoepgoed. Hoewel de roddel van vandaag is dat Rumath's drankjesbrouwster een hele taart heeft verorberd...

24 november 907

Dit is nog eens een echte roddel!

Kroraer Runegrog staat in Rumath bekend als de Pech met de langste baard. Daarnaast is het misschien wel een van de meest wapenbekwame mannen van Rumath, zo heeft de Pech onderandere gevochten onder Malcolm II. Hij heeft nog een groot arsenaal zwaarden en bijlen aan de muur hangen, waar hij graag over opschept.

Lonmus Sintelhand staat bekend om zijn zoetgevooisde stem waarmee hij vaak 's avond gelagzalen vult. En hij staat erom bekend om goed te liggen bij de vrouwtjes. Zo schijnt hij ook het hart te hebben veroverd van Thumrala Runegrog, de vrouw van Kroraer.

Dus Kroraer kwam hier achter, werd woest en wilde zowel Lonmus als Thumrala aanvallen. Dus deed Lonmus hem een voorstel: een duel op leven en dood, de overwinnaar krijgt Thumrala. Morgenmiddag om twaalf uur buiten het dorp...

25 november 907

De volgende dag wist natuurlijk heel het dorp dat Lonmus Kroraer had uitgedaagd voor een ereduel op leven en dood. Dus toen het zon op zijn hoogste punt stond, had het hele dorp zich buiten verzameld. Niemand had ook maar de intensie om het duel te stoppen, destemeer werd er op de uitkomst gewed.

Vrijwel iedereen verwachtte dat Kroraer zou overwinnen. De Pech was al aanwezig en stond onder gejuich zijn strijdmanskunsten te tonen. Zijn bijl scheerde door de lucht in een combinatie van ijselijke aanvallen, wervelende slagen waar slechts de grootste krijgers het tegenop zouden kunnen nemen. Lonmus was geen krijger, maar aangezien hij het duel had aangevraagd vermoedden sommigen dat hij een troef achter de hand had.

Echter kwam Lonmus nooit opdagen. Een uur wachtte Kroraer op de man, om daarna met een aanvalskreet hem te zoeken...
« Laatst bewerkt op: 1 jaar geleden door Zalzi Malt »

30 november 907

Niemand weet precies hoe lang de gangenstelsels onder Rumath zijn. Sommige mijngangen zijn in handen van Pech-families die erg teruggetrokken leven en niemand in hun territorium laat komen. Verder zijn er een hoop gangen verlaten. In de belangrijkste hoofdgangen hangen genoeg lichtbronnen om ook boven-de-grond-rassen bij te schijnen, maar andere delen zijn zo donker dat zelfs Pechs (of Pechen?) hun ogen tot spleetjes moeten knijpen om iets te kunnen zien.

Het is dan ook niet verbazingwekkend dat de zoektocht naar Lonmus en Thumrala meerdere dagen in beslag nam. Kroraer en zijn trawanten hebben vrijwel elke steen ondersteboven gekeerd, maar zijn vrouw en haar minnaar waren verdwenen. Zelfs de enkele sporen richting diepergelegen gangen hielden na een tijd op.
Dus op deze manier, behoorlijk teleurstellend, eindigde de vete tussen Lonmus en Kroraer. De laatste heeft zich in zijn vertrek teruggetrokken.
« Laatst bewerkt op: 1 jaar geleden door Zalzi Malt »