Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1

Recente bijdragen

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Bibliotheek / Een dappere queeste
« Laatste bijdrage door Aegnor AncalimĂ« 13 uur geleden »
Het gedrag van Vladistov senior stond zwart op wit. Aegnor wierp er een blik op en merkte op: 'Hij had dus toch gelijk. Hij denkt dat je hem bestudeert. En dat je een re?ncarnatie bent van Ehriondah, teruggekeerd uit de dood om hem het leven onmogelijk te maken.'

De vampier gebaarde dat ze met hem mee moest lopen richting de kast waar hij net ook voor had gestaan. Die mooie met de raampjes. 'Ik weet niet wat jij ziet, zoals jij niet weet wat ik zie. Kijk maar eens in de weerspiegeling.' Aegnor hield het boekje voor het glas en de weerspiegeling klopte niet met wat er op het papier stond. In de weerspiegeling waren tekens te zien waarvan Aegnor niet wist of Silke ze zou herkennen. Zo veel boeken had Bumetrel niet over dit onderwerp.

'Het zijn runen, krachtige mensenmagie die de lezer zijn diepe angsten of verlangens toont. Maar dat kan helemaal niet. Mensenmagie is niet te combineren met onze magie. Zoiets krachtigs zou een enorme explosie moeten veroorzaken met alle myrofasmagie die hier rondslingert. Dit is een wonder dat uitgebreid bestudeerd moet worden.'

Al was het maar omdat deze pagina niet de enige curiositeit was. Zo waren de laatste paar bladzijden aan elkaar geplakt en was het tot nu toe niemand gelukt om die magie te verbreken. Of niemand was zo dom geweest om met zoiets mysterieus' te rotzooien. Aegnor klapte het boekje dicht en keek Silke terloops aan. 'Je.. uh.. Het is toch niet erg als ik dit boekje een tijdje leen om te bestuderen?'

Aegnor liet zijn vingers zachtjes over de rug van het boek glijden en liet zichzelf langs de kast omlaag zakken tot hij op de grond zat. Terwijl hij het boek in zijn handen liet ronddraaien, sprak Aegnor zonder op te kijken: 'Laaghandt en Hoogvoeth liggen trouwens in zijn nieuwste nest, daar boven de tafel helemaal boven aan het plafond. Hij wilde weten welke van zijn nesten je kende.' Maar dat de bejaarde bibliothecaris hem had voorgelogen over dit boekenwondertje vond Aegnor genoeg reden om Vladistov een hak te zetten.

'En daar tussen de kast met de Hoogelfse Woordenlijsten en die met de vierenzestig delen van de Gorgoonse Geschiedschrijving door Gregorius Gerritsen zit een klein doorgangetje naar een hol dat je waarschijnlijk ook nog niet kende.'

De jongeman zweeg even en vroeg toen peinzend: 'Waarom blijf je hier eigenlijk werken? Ik heb gehoord dat je moeder de concubine van een invloedrijk man is. Weet zij geen machtige mannen die nog een - uh - vrouw zoeken?'
2
Stadscentrum / Een pakketje voor u
« Laatste bijdrage door Lily Todt 4 dagen geleden »
Met het puntje van haar tong tussen haar tanden, was Lily bezig met het verstellen van een mantel. Het was een gepriegel, omdat de steken aan de buitenkant van het kledingstuk onzichtbaar moesten zijn, maar het lukte haar best goed.

Lily had al veel geleerd in de maanden dat ze hier was. Ze had geen enkele spijt dat ze hier was gekomen, want nu, terugkijkend op een paar maanden terug, bedacht ze dat ze niet zo nauwkeurig en netjes kon werken als ze toen dacht. Gelukkig ging dat steeds beter en gemakkelijker.

Deirdre, die nog steeds elke keer met Lily mee kwam, brabbelde zo af en toe wat. Ze was rustig aan het spelen met een grote, houten kraal en vermaakte zich prima waar ze zat.

Ondanks dat Lily diep geconcentreerd met haar werk bezig was, wierp ze af en toe een blik op het kind om te zien of die in de buurt bleef. Het kind kroop erg veel tegenwoordig, dus moest ze extra goed opletten.
3
Centraal / Rennen is stoer in de gangen
« Laatste bijdrage door Darius Marcus Cedorillian 4 dagen geleden »
De centaur lachte. "Ik was te fel." Hij had door dat de faun hem lastig bij hield, maar koos ervoor dat te negeren. Zolang die in elk geval in de buurt bleef, was het toch prima?

Toen begon Loukas te praten, over hoe ze hun team vandaag misschien vol krijgen en... Wat?
Darius keek met een boze blik achterom naar Loukas. Meisjes kunnen niet sporten? Daar klopte helemaal niets van. Het was nog beledigend ook, want Darius zelf had het van een meisje geleerd.

Hij besloot zich te vermannen, voor nu. Hij zou er niet meteen op reageren. Hoewel, als het nog eens zou gebeuren, dan zou hij wel laten merken dat hij het daar echt niet mee eens was.

"Een vliegende trosie is wel handig, maar als we die niet vinden moet het in elk geval iemand zijn die lang is." Besloot Darius.


Ooc:
Sorry dat ik zo lang niet gereageerd heb! Ik zat met examens en dergelijke, heb nu voor het eerst weer tijd.
4
De poort / Dus. Onderwijs
« Laatste bijdrage door Levi Semaris Chraegh 1 week geleden »
"De goederenlijst," zei de weerwolf alsof dat alles duidelijk moest maken."Loop maar mee." Hij haalde de hand niet van Deus' schouder af maar manoeuvreerde de elf bekwaam door de stroom van goederen heen naar het wachtgebouwtje naast de poorten. Pas daar werd de jongen losgelaten: als hij eerder los probeerde te wurmen zou hij merken dat de greep die de wachter op zijn schouder had niet meegaf.

"Wat het mij uitmaakt," sprak de wachter verder toen de twee de drukte uitwaren, "is dat ik hier de wacht heb." Hij tikte op het embleempje op de borst van zijn uniform en vroeg zich even af of de jongen wel al z'n knikkers bij zich had[1]. "En nu lijkt het door deze volksverhuizing vast alsof je zomaar Bumetrel binnen mag lopen, maar dan kan ik je nu even duidelijk maken dat al dit-" Hij maakte een zwaaiende beweging naar de karren die juist langs rolden; eentje met enkele potten ogen die nog meer rolden dan de karren zelf, "-wel op lijst staat, maar jij, jongeman, jij niet. Dus, dan mag jij wel even verklaren waarom jij Bumetrel binnen wilt, vind je niet?" Hij wierp een vragende blik op de jongen.

"Of kom je voor de positie badkamers schrobben in Merifel die vorige week open kwam? Die staat wel op de lijst namelijk."  Levi trok de lijst weer uit de handen van zijn collega en zocht de desbetreffende functie op; er stond weliswaar achter dat het een vrouwelijke fee hoorde te zijn, maar met een beetje verbeeldingsvermogen...?

 1. Oioi wat een ernstig anglicisme
5
Leerlingenkamer Merifel / En nu een pyjama feestje?
« Laatste bijdrage door Selefina Fyrru 1 week geleden »
'Geen idee, ik denk dat je wel een eindje komt met de boog' Glimlachte Selef vrolijk.
Daarna gebeurde er wat geks, Hazel gaf een knuffel. Een knuffel aan Lizzy. Hoe Lizzy dat voor elkaar had gekregen, dat wist Selef niet, maar het was indrukwekkend. En nieuw voor hoe Selef Hazel kent.

Daarna ging Hazel naar het toilet. Supersnel was ze weg. Selef zou misschien er wat achter gezocht hebben als Lizzy niet een stortvloed aan vragen begon.

'Zeg maar Selef, en laten we eerst even gaan zitten, dat praat veel makkelijker joh!' En direct liep Selef naar een muur en ging op de grond zitten, lekker tegen de muur aan leunen. Ja, er waren ook stoelen, maar soms is het fijn om even op de grond te zitten, met de rug tegen de muur.

'Oke, nog een keer? Je zei nogal veel, en het super snel namelijk' Opnieuw glimlachte Selef vriendelijk. Haar eerste nerveusheid was ze weer even kwijt.
6
Grasveld / Roddels!
« Laatste bijdrage door Lizzy Aynee 1 week geleden »
Kijkend naar de twee giechelende dames trok Lizzy een wenkbrauw op. Waarom moest Selefina nou zo lachen? Wat is er nu zo grappig aan het aanraken van andermans zij met snelle vingers? Lizzy is dan wel in een liefdevol huis opgegroeid, maar ze heeft nog nooit een 'kietteldood' gezien of meegemaakt. Ernaar vragen in deze situatie voelt zo vreemd, het is niet dat ik echt bij hen hoor, toch? Het verleden kan onnodig in de weg zitten, onzekerheid is een gemene rem op een sociaal leven.

Ondanks dat ze onzeker was en daarom serieus probeerde te blijven was het gelach zeer aanstekelijk. In zoverre dat ze ook begon te giechelen. Ze liet zich zachtjes op haar achterwerk in het grasveld vallen, kijkend naar het paar dat gierend van het lachen aan het rollebollen waren. Alles op zijn tijd, zoals vader zei.
7
Leerlingenkamer Merifel / En nu een pyjama feestje?
« Laatste bijdrage door Lizzy Aynee 1 week geleden »
Lizzy was dankbaar voor de heads up, de waarschuwing. Maar om gelijk te helpen met iemand te laten schrikken die een vriendin kon worden? Wat dan ook, Hazel vroeg of ik Sel- Selu... Selef bezig wilde houden. Dat moet ik kunnen! De twee lieten elkaar naar alle waarschijnlijkheid vaker schrikken, dus hier hoefde niets mis mee te zijn.

Ze haalde haar schouders op. Welke strategie zou ze gebruiken? Een van haar broers, als een bedrieger? Een stormvloed aan vragen stellen? Emotioneel worden? De afgelopen jaren heeft Lizzy genoeg dramatisch spel gezien in haar familie, dat was immers hun vak.

Afijn, geen tijd om te denken maar om actie te ondernemen!

"Dus, Sele- ehhh... Selefina, wanneer zullen we afspreken? Moet ik nog iets meenemen? Wat zou een handige locatie zijn? Kun je de route voor mij uittekenen, ik verdwaal nogal snel. En..." Lizzy stelde een stormvloed aan vragen, zowel voor haar eigen gemak om aan informatie te komen en om de andere luchtelf zo te overrompelen dat ze Hazel vergat.
8
"Binnen."

De mentor van Merifel was aan het werk. Niets bijzonders, gewoon het doodsaaie correctiewerk dat elke docent overkomt. Toetsen, huiswerk, cijfers. Vermoeienissen, zelfs in de middeleeuwen. Zelfs voor een vrouw die al enkele eeuwen oud was. Misschien wel juist voor een vrouw die al enkele eeuwen oud was. Wordt niet alles saai en herhaling als je ouder wordt?

Een flinke haal, over de halve pagina. Rode inkt, en een haal ernaast. 1. Girdegard had zijn best niet gedaan. Niet verstandig, want nu kon hij zijn best nogmaals gaan doen. Als hij dat nou direct had gedaan...

"Lizzy." Ze keek op. "Zeg het eens. En vertel me direct ook hoe je eerste tijd hier je bevalt."
9
Ik moet wel. Zuchtend stond Lizzy voor de groene deur, de deur van het mentorkamertje van de afdeling Merifel. Vandaag ging ze vrouwe Mocha[1] vragen voor advies. Ja, ze is een arme sloeber en is een gelukkige dame met de vergoeding van de school, maar ze wilde ook graag zelf geld verdienen; de school een eer bewijzen. Alleen... Hoe? Natuurlijk, ze kon uitvoeringen doen in de school, in de stad maar ze had nog geen geschikte kleding en wapens.

Dus, ze klopte maar aan. In dit soort gevallen heeft deze kleine meid nog een sturende hand nodig. Dit zou ik moeten kunnen zonder Hazel[2] en Selefina[3], al zou het mij niets verbazen dat ze allebei, een van de twee of zelfs een vreemde ineens binnen zou wandelen. Ze wist haar gegiechel nog net op tijd te onderdrukken.
 1. Mocha
 2. Hazel
 3. Selefina
10
Leerlingenkamer Merifel / En nu een pyjama feestje?
« Laatste bijdrage door Hazel Nut 1 week geleden »
Hazel keek toe hoe haar twee vrienden, een uit haar kindertijd en een nieuwe, met elkaar praatten en met elkaar opschieten. Hazel was blij dat haar vrienden van elkaar hielden, misschien zelfs genoeg om niet te proberen om Selef te mopperen .... Nee!

"Ja, Selef is geweldig met een boog, boogschieten met haar zou leuk zijn :). Wat mij betreft, ik geef er de voorkeur aan om te bakken: P maar jullie twee zouden helemaal samen moeten boogschieten :D". Hazel liep toen met een grote glimlach naar Liz. "Je hebt plezier met haar morgen :)". Hazel dan erg uit zijn karakter gaf Lizzy een knuffel. Hazel is geen fan van knuffels, dus dit zou vreemd lijken voor iedereen die haar kent. Hazel fluisterde toen in Lizzy's oor: "H?, ik wil Selef in de war brengen, kun je haar even afleiden terwijl ik achter haar sluip? >:D".

Hazel be?indigde toen de knuffel. "Welp, ik moet de wasruimte gebruiken, ik ben zo terug :)". Hazel loopt weg tot ze uit het zicht is en zich verstopt. Wachtend op het moment om Selef binnen te sluipen.


Hazel watched as her two friends, one from childhood and one new one, were talking and getting along. Hazel was happy that her friends seemed to like each other, maybe even enough to not try to prank Selef.... Nah!

"Yeah, Selef is great with a bow, doing archery with her would be fun :). As for me, I prefer to bake :P but you two should totally do archery together :D". Hazel then walked to Liz with a big smile. "You have fun with her tomorrow :)". Hazel then very out of character gave Lizzy a hug. Hazel is not a fan of hugs so this would seem weird to anyone who knows her. Hazel then whispered in Lizzy's ear, "Hey, i want to prank Selef. Can you distract her for a bit while i sneak up behind her? >:D".

Hazel then ended the hug. "Welp, i need to use the washroom. I'll be right back :)". Hazel walks off untill she is out of sight and hides. Waiting for the moment to sneak up on Selef.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10