Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1

Recente bijdragen

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Oefenterreinen / Boogschieten heujj heujj!
« Laatste bijdrage door Selefina Fyrru 3 uur geleden »
Lizzy vond het een leuk idee om eens boog te gaan schieten, dat Selef zelf het idee bedacht heb is ze vergeten, maar Lizzy vind het leuk! Dus moest er natuurlijk een keertje boog worden geschoten. Nadat ze er even over hadden nagedacht, bleek voor het ontbijt de beste tijd te zijn. Helaas kon Hazel er niet bij zijn, want die moest helpen in de keuken met voorbereidingen.

Nu was het zover, waar Socophon en de meeste Merifellers nog op 1 oor lagen, waren Selef en Lizzy nu buiten. De vroegste vogels begonnen met fluiten, het dauw lag nog op het gras, en ze mochten officieel al rondlopen. Gelukkig had het afgelopen nacht niet gevroren, het was zelfs een redelijke warme ochtend voor de tijd van het jaar. Nadat ze de oefenbogen hadden gepakt, en op het oefenveld een plaats hadden gevonden, begon Selef over het boogschieten.

'Kan je proberen 1 pijl op het doel af te schieten? Dan kan ik zien wat je kan' Ze glimlachte vriendelijk, en was nieuwsgierig of Lizzy er al een beetje verstand van had of dat ze de pijl verkeerd om op de boog zou leggen.
2
Leerlingenkamer Merifel / En nu een pyjama feestje?
« Laatste bijdrage door Lizzy Aynee 3 uur geleden »
"Boogschieten?" De laatste vraag was het enige wat van Selefina's geratel was binnen gedrongen. "Ik kan dat helemaal niet." Jemig, nu vraagt iemand wat leuks om te doen en kan ik het niet eens. Ze was wat verlegen, maar ook het type dat graag vrienden maakt en leert. Boogschieten zou van pas komen voor haar wens om bij krijgskunde zelfverdediging te leren en de kunt te combineren met creatieve suggesties[1]. Met haar ogen half gericht op de grond en half gericht op Selefina en Hazel begon Lizzy zelf te ratelen. "Maar... Zou jij het aan mij morgen kunnen leren. Alleen als je dat wilt! En tijd hebt, en materialen hebt, en ..."
 1. Zie opmerkingen in biografie
3
De poort / Dus. Onderwijs
« Laatste bijdrage door Deus Lucrum 4 uur geleden »
"Deuny!" Huilend trok zijn kleine zusje zich los uit haar moeders armen, rennend richting Deus. Hij draaide zich om en werd plat geknuffeld door zijn zusje. Allemachtig, wat een dramatische dag. Deus was al geŽrgerd, maar kon nog een beetje geduld opbrengen. Hij zakte door zijn knieŽn en dwong zijn zusje wat afstand te nemen. "Klaar nu." Zei hij resoluut. Ze was de hele dag al aan het hangen en jammeren. "Heey," met een zachte hand dwong hij zijn zusje hem aan te kijken, "met moeders hulp kunnen we naar elkaar schrijven. Als ik terugkom ben ik de beste dokter. Nu moet jij geen huilebalk zijn, droog je tranen en oefen je elementenmagie. Hoe beter je wordt, hoe sneller ik je hier op school zie en trots op je kan zijn." Zijn zusje snikte nog wat na en droogde haar tranen en knikte: "'keey.". Ondertussen stond hun moeder al wat dichterbij. "Kom, schat." Hun moeder stak haar hand uit en zijn zusje pakte haar hand vast. "Deus," zei zijn moeder voordat ze haar rug toekeerde, "blijf beleefd, vooral bij vrouwe Mocha. Wordt niet netzoals je vader, dat je je vrienden op een hand kan tellen terwijl je niet genoeg handen hebt om je vijanden te tellen." "Geen zorgen, moeder." Deus knikte. Terwijl zijn moeder en zusje terug naar de kar liepen riep de kleine meid haar broer nog na. "Wel schrijven dan Deuny!"

Deus stak zijn hand op als antwoord en liep zonder om te kijken naar de poort. Zijn zware knapzak was hij nu al zat, en die papieren in zijn hand zorgde ervoor dat hij zich nog onvrijer voelde. Al dat spul zat maar in de weg. Hij wilde de beste dokter worden, maar wilde nu gewoon een grasveld vinden waar hij lekker kon pitten. Terwijl hij flink doorstapte zag hij overal verschillende wezens, niet dat hij daar in geÔnteresseerd was. Toch vond hij zo van een afstandje het wel acceptabel om eventuele oude littekens, ziektes of andere verwondingen te lokaliseren. Dat kon immers zijn toekomstige, goed betaalde klant zijn. En eventueel een vrouwtje natuurlijk[1].

Maar goed, waar moest hij nu heen? En mocht hij die items in zijn knapzak wel mee? Zoals de geÔmproviseerde items voor kleine medische ingrepen zoals enkele naalden, materialen voor hechtdraden, klemmetjes en een zaag gemaakt van draad en twee houders? Verder had hij een paar elixers die hij mee gekregen van zijn moeder, al was hij de namen even vergeten.  Tot slot had hij ook nog eigen verbandmateriaal en een paar stevige middelen die gebruikt dienen te worden om te verdoven. Vader had wat mee gegeven zodat hij zich met zijn eigen materialen kon bewijzen in de ziekenzaal, maar ik vraag mij af of dit wel geaccepteerd wordt[2]. Welnu, wie kon Deus de weg wijzen?
 1. Silke
 2. Kyna ” CoileŠin
4
Leerlingenkamer Merifel / En nu een pyjama feestje?
« Laatste bijdrage door Selefina Fyrru 4 uur geleden »
Al snel stond Hazel weer, gelukkig. 'Ja, jij stond waar ik wilde rennen....' Zogenaamd beledigd keek ze Hazel aan 'Dan kan ik toch niet anders dan tegen je aan te rennen?!' Daarna schoot ze in de lach, zogenaamd beledigd zijn over zoiets onnozels hield ze niet lang vol. 'Maar natuurlijk doe ik mee, hoe is dat nog een vraag?'

Ze merkte op dat Lizzy nerveus leek te zijn, en dat was niet iets waar ze zich raad mee wist. Dus tijd om eroverheen te bluffen. Hopelijk zou Lizzy in de loop van de tijd stoppen met nerveus zijn. 'Hehe, ach ja, Hazel laat me soms laag vliegen, maar dat kan ook alleen maar omdat ik vleugels heb' Grappig toch?! ...Toch? Ehhhh... 'Hoe dan ook, wat willen jullie doen? Boogschieten?' Haar ogen twinkelden bij het woord boogschieten. Geen idee waarom twee merifellers nou zouden boogschieten, maar ach, wie doet daar nou moeilijk over?
5
Leerlingenkamer Merifel / En nu een pyjama feestje?
« Laatste bijdrage door Lizzy Aynee 4 uur geleden »
"WHAP!"

En daar zat Hazel op de grond, omver gelopen door een dame met rood haar. Verrast knipperde Lizzy met haar ogen, de deur open gezwaaid en half naar binnen gestapt om het enthousiaste dametje te ontwijken. Hier op school gebeurt altijd alles tegelijk en onverwachts. Schouderophalend zette ze een klein stapje richting de dames.

"Energiek? Inderdaad. Ook aangenaam kennis te maken." Beleefd knikte Lizzy het meisje toe, niet wetend wat ze anders kon zeggen. Ze schuifelde wat met haar voeten, duidend op haar herkenbare nerveuze houding. Deze medeleerling had een ander gewaad aan dan Hazel en zij hadden gekregen bij de administratie, dus ze was van een andere afdeling. Dat hoeft niet uit te maken voor de gezelligheid gelukkig, het is alleen een beetje wennen. Voordeel: ze is een luchtelf, dus geen onderscheid in het ras hoefde dit te bemoeilijken.
6
Grasveld / Roddels!
« Laatste bijdrage door Lizzy Aynee 5 uur geleden »
Vandaag hadden ze even wat vrije tijd, dus had het tweetal besloten samen op te trekken. Hazel en Lizzy stonden op het nog vochtige grasveld. De waterige sneeuw was inmiddels alweer gesmolten.

GeÔnteresseerd luisterde Lizzy naar Hazel hoe ze uitlegde over haar hobby: bakken. Vol passie vertelde ze erover. Ze was midden in haar verhaal toen Lizzy een snelle beweging opmerkte.

"BOE!"

Ondanks dat ze de beweging opmerkte schrok ze wel. Verschrikt flapperde ze met haar vleugels, resulterend in een val voorover. Snel herstelde ze zich. "S-Sel... Ehhh ik ben je naam vergeten, maar ik schrok!" Ze was weer lekker eerlijk. Wacht even, en Hazel dan? Was zij geschrokken? Lizzy keek zijwaarts naar Hazel.
7
Grasveld / Roddels!
« Laatste bijdrage door Selefina Fyrru 5 uur geleden »
Aaaaaah dit verhaal moeten ze horen! Met die gedachte storm ik de merifelkamer in. Ik kijk om me heen. Huh, zijn ze niet hier? Dus vol enthousiasme storm ik weer verder. Waarschijnlijk zijn ze buiten? Onderweg stopt een docent mij 'Niet vliegen door de gangen' 'Ohhhh sorry meneer, dat wist ik niet' en gelukkig kom ik ervan af met een waarschuwing. 'Volgende keer dat ik je betrap moet je strafregels schrijven.' Even later vlieg ik weer op een hoog tempo verder.

Al snel zie ik ze daar, Hazel  en @Lizzy. Lizzy ken ik nog niet zo lang, maar ik vind haar een aardig persoon. Schijnbaar moeten ze van die enge mevrouw Mocha altijd samen optrekken. Nog steeds jammer dat Hazel niet wil vechten net zoals ik, maar ach... Omdat Hazel met de rug naar me toe staat, geen idee waarmee ze eigenlijk bezig is, besluit ik haar te besluipen. Dat lukt wel prima, zonder een geluid te maken kom ik dichterbij, tot ik heel dichtbij haar sta[1]. 'BOE!' Met een grote grijns hoop ik dat ze enorm hard schrikken zal. De roddels die ik wilde vertellen ben ik even vergeten.
 1. Het kan zijn dat Lizzy aan Hazel verteld dat Selef eraan komt, of dat ze allebei schrikken, dat laat ik aan jullie over :)
8
Leerlingenkamer Merifel / En nu een pyjama feestje?
« Laatste bijdrage door Hazel Nut 5 uur geleden »
Hazel stond daar te genieten van het punt om de studentenkamer binnen te lopen toen uit het niets een vriend haar tegen het lijf liep.

 WHAP! "Ow!" Hazel viel op de grond en werd geholpen door Selef die haar net had neergeslagen. "Ah, kijk eens waar je naar toe gaat -". Hazel kijkt op. "Oh, het is je Selef". Hazel staat op en stoft zich af. "Ik zie dat we elkaar steeds tegenkomen". Hazel zei plagerig. "Sorry over dat Lizzy, dit is mijn jeugdvriend Selef, zij is behoorlijk energiek". Hazel liep de studentenkamer binnen en keek terug naar haar twee vrienden. "Hey Selef, waarom niet meedoen, het kan leuk zijn". Hazel draait haar terug naar de twee meisjes als ze denkt bij zichzelf. "En dit kan de perfecte gelegenheid zijn om Selef te kwetsen> :)".


Hazel was standing there enjoying herself about to walk into the student room when out of nowhere a friend came crashing into her.

 Whap! "Ow!" Hazel fell to the floor and was getting helped up from Selef who just knocked her down. "Ah geez. Watch where you are going you-". Hazel looks up. "Oh, its you Selef". Hazel gets up and dusts herself off. "I see we keep running into each other". Hazel said teasingly. "Sorry about that Lizzy. This is my childhood friend Selef. She is quite energetic". Hazel walked into the student room, turning back looking at her two friends. "Hey Selef, why not join us. It could be fun". Hazel turns her back to the two girls as she thinks to herself. "And this can be the perfect opportunity to prank Selef >:)".
9
Leerlingenkamer Merifel / En nu een pyjama feestje?
« Laatste bijdrage door Selefina Fyrru 6 uur geleden »
Waar is die Hazel nou toch?! Na het mentorgesprek was Hazel nergens te bekennen.... En laat het kasteel nou niet het bos zijn waar ze zo aan gewent was. Het was net zo erg als het stadscentrum, een doolhof! Maar dan was een doolhof nog makkelijker.... Inmiddels had ze uiteindelijk haar juiste kleding aan, en dit zou moeten zijn waar ze Hazel kon vinden toch? In elk geval werd ze nagekeken omdat ze een ander kleurtje aan had.

Omdat lopen natuurlijk geen optie was, ging Selef op hoog tempo, soms vliegend, de gangen door. Dat nog geen enkele docent haar tot een halt had toegeroepen... Dat zou vast vanzelf een keer komen.
Bocht, nog een bocht, nog een bocht BAF! ?!?! Met een hoop gefladder en de training uit haar jongere jaren wist ze overeind te blijven, maar Hazel had ze wel omver gevlogen... Snel stak Selef haar hand uit om Hazel overeind te helpen, en zag toen Lizzy. 'Hee, ik ben Selef, ben jij Lizzy? Hazel had me over je verteld'
10
Bibliotheek / Een dappere queeste
« Laatste bijdrage door Silke von Oikilan 1 dag geleden »
"Neehee." Zuchtte Silke. "Door de deur komen kan ik ook wel. Zo stil zijn, zo zacht lopen! Hoe doe je dat? En kusjes heb ik ook niks aan. Heb je ze over? Is dat omdat iedereen denkt dat vampiers alleen maar bijten? Of kus je regelmatig?"

Ze dacht na. "De bibliothecaris is een wijs man." Besloot ze. "Maar je moet hem niet om boeken vragen, want dan gebeuren er dingen die te diepgaand zijn voor de gewone stervelingen." Met een blik op de jongen besloot ze: "En gestorvenen."

Silke dook diep in ťťn van de gangen van de bibliotheek en kwam terug met een ladder. Die zette ze bij de vierde boekenkast, vijfde gang. Ze telde de boeken, manouvreerde de ladder heel precies en klom razendsnel omhoog.
Daarboven zat het nest. Waar andere kastelen vermoedelijk vaker last hadden van wespennesten, muizennesten, rattennesten - hier was het een vampiernest. Het bestond uit papier, de resten van oude weggegooide dossiers, kladblaadjes van leerlingen en geschrapte dissertaties. Het werd bijeengehouden door een verzameling touwtjes. Rood, blauw, groen, wit, zwart, alle mogelijke rafeltouwtjes van de uniformen van de school zorgvuldig verzameld en tot een nest gesponnen. Het was bijzonder sterk. Je zou waarachtig denken dat vampiers geboren waren om nesten te bouwen.

De bibliothecaris was niet in zijn nest. Silke viste er alle boeken uit die ze kon bereiken en schoof ze op de bovenste plank van de boekenkast. Precies daar waar ze was opgehouden met tellen. Toen klom ze weer naar beneden, wandelde naar haar bureau en haalde een klein karretje tevoorschijn. Het was gevuld met boeken.

Ze wandelde door de bibliotheek, bracht boeken her en der terug, blies stof weg. Toen klom ze razendsnel op de ladder en deponeerde een flink aantal boeken in het nest. De boeken van de bovenste plank werden op het karretje gelegd en naar de balie gebracht.

"Zitten ze hierbij?" Vroeg ze de vampier. "Anders moet ik even kijken in zijn andere nesten."
Pagina's: [1] 2 3 ... 10