contact
chat
2
1
1
 
 
[Wachtwoord vergeten?]

[Wat is Myrofas?]
Myrofas is een high-fantasy rollenspel dat gespeeld wordt door kleine verhaaltjes te plaatsen op het forum.RPGrating

[Spelers online]:
2 reizigers, 0 karakters

[Chatters online]:
Botje

Uitleg stats

Wat doet iedere stat?

Fysiek

Dit zijn de stats die voor Heracor, de academie van lichaamsoefening en de academie van nachtwezens belangrijk zijn. In principe maakt het niet heel veel uit welke stats je verbeterd, het hangt af van je personage, specialisatiewapens en het doel wat je wil bereiken.
Heb je bijvoorbeeld een boog (of ander wapen waarbij je moet gooien of schieten) als specialisatie, dan is precisie natuurlijk belangrijk. Vecht je juist met een groot wapen, dan is kracht belangrijk zodat je veel schade kunt doen met een enkele klap. Bij kleinere wapens kan snelheid juist weer handig zijn. Reflexen en lenigheid is belangrijk voor het ontwijken, maar ook voor het snel terug aanvallen op onverwachte wijze.
Verder zijn er natuurlijk nog meer dingen waar de stats belangrijk voor zijn. Uithoudingsvermogen is bijvoorbeeld voor magiesoorten zoals illusionisme, elementaire magie en spreuken erg belangrijk, terwijl precisie voor toverdranken essentieel is.

Geestelijk

De stats die voor Socophon, de academie van kunst, de academie van natuurwetenschappen en de academie van wijsbegeerte belangrijk zijn. Afhankelijk van de richting die je doet zijn ook verschillende stats belangrijk. Creativiteit is natuurlijk handig wanneer je kunsten studeert. Logica, leidinggeven en manipulatie kunnen goed van pas komen bij de academie van wijsbegeerte. Alertheid en concentratie zijn belangrijk voor de academie van natuurwetenschappen.
Verder zijn deze stats ook voor andere richtingen belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan creatief met spreuken omgaan om ondanks de beperkingen van een spreuk toch te bereiken wat je wil. Of denk aan de concentratie die je nodig hebt bij boogschieten of het beoefenen van magie. Leidinggeven en alertheid in Heracor, om een leger of groep wachters aan te sturen en te voorkomen dat je overvallen wordt.

Magie

Magie is misschien wel het meest lastige om te begrijpen. Om deze stats te verdelen zul je eerst moeten nagaan in welke magiesoort je goed bent. De magiesoorten waar je uit kunt kiezen zijn: illusionisme, wilsmagie, telepathie, elementaire magie, spreuken, toverdranken en telekinese. Wilsmagie bestaat uit twee onderdelen. Het kunnen toepassen van magie (dit leren lle leerlingen op Bumetrel en heb je ook nodig voor je andere magievakken) en het werkelijk je wil opleggen aan anderen.
Voor alle magiesoorten geldt dat je punten moet hebben in magiebeheersing. Je kunt deze stat zien als de basiswilsmagie die je moet hebben. Je kunt er voor kiezen hier 0 punten aan te geven, maar dan zul je niet in staat zijn om ook maar enige vorm van magie toe te passen.
Naast punten in magiebheersing heb je ook punten nodig in nog een stat. Deze geeft aan waarin je goed bent of gespecialiseerd in bent. Wilskracht staat voor wilsmagie. Elementbeheersing staat voor elementaire magie. Elixerbereiding staat voor toverdranken/elixers. Gedachtensturing is voor telekinese en telepathie. Spreukuitspraak is voor spreuken.
Zijn deze stats ook voor andere afdelingen belangrijk? Jazeker! Door punten te verdelen in magiebheersing wordt bijvoorbeeld ook bepaald hoe goed je schilden kunt maken om jezelf te verdedigen tegen magie. Ook heb je punten in magiebeheersing nodig om sommige magische voorwerpen te laten werken, of om magie in dans of muziek te leggen.
Wat ook heel belangrijk is dat voor magie vaak ook veel concentratie en uithoudingsvermogen nodig is. Verder kunnen afhankelijk van wat je doet met magie ook andere stats nog interessant zijn om aandacht aan te besteden.

Myrofas - Het leukste spel sinds de middeleeuwen!
[Home] - [Chat] - [FAQ] - [Wiki] - [Linkpartners] - [Regels] - [Mededelingen]