contact
chat
2
1
1
 
 
[Wachtwoord vergeten?]

[Wat is Myrofas?]
Myrofas is een high-fantasy rollenspel dat gespeeld wordt door kleine verhaaltjes te plaatsen op het forum.RPGrating

[Spelers online]:
1 reiziger, 0 karakters

[Chatters online]:
Botje

Beveiliging

Wordt Bumetrel beveiligd?

Uiteraard wordt Bumetrel ook beschermd, zowel zichtbaar (wachters, muur, slotgracht) als onzichtbaar (magie). Het is onwaarschijnlijk dat je van alle beschermingsmethoden op de hoogte bent, het moet immers voor de buitenwereld onduidelijk blijven hoe dit kasteel binnen te dringen is. Door de jaren heen zijn er keer op keer dingen toegevoegd. Het begon met de wachters, die moeten afschrikken en fysieke aanvallen snel moeten afslaan. Hierna voegden rectoren, of leraren (vaak in opdracht van een rector) zo nu en dan dingen toe.

Is het mogelijk te teleporteren?

Het is mogelijk om binnen het gebouw te teleporteren en het is mogelijk om mogelijk op de terreinen te teleporteren.

Wat kan niet?
  • Het is niet mogelijk van buiten het gebouw naar in het gebouw.
  • Het is niet mogelijk van in het gebouw naar buiten het gebouw.
  • Het is niet mogelijk van buiten het terrein naar het terrein.
  • Het is niet mogelijk van het terrein het terrein af.
  • Bovenstaande geldt ook voor nimfen en andere wezens die van nature kunnen teleporteren.

Wat zijn de uitzonderingen?
  • Dit is uitgezonderd voor de beheerders van deze spreuk. Dit zijn de schoolhoofden.
  • Dit is ook uitgezonderd voor iedereen sterker dan de beheerders van de spreuk.
  • Dit is ook uitgezonderd voor de personen die door de beheerders aangewezen zijn.

Hoe zit het met het schoolterrein verlaten of opkomen?

Om het schoolterrein op te komen of te verlaten moet je langs de wachters. Deze staan bij de poort en de Zipanzo's, maar ze lopen ook wacht op de muren. Bij aankomst word je (magisch) gefouilleerd. Om het schoolterrein op te komen moet je op papier aan kunnen tonen dat je er mag zijn (Bijvoorbeeld een bewijs van inschrijving of een uitnodiging van iemand op Bumetrel).

De muur is magisch versterkt zodat hij moeilijk om te werpen is en ook moeilijk te beklimmen is. Verder wordt magisch bijgehouden wie er het schoolterrein betreden of verlaten door een perkament in het archief. Hier staat precies welke leerlingen weg zijn geweest en op welke tijdstippen. Dit kan gecontroleerd worden door de schoolhoofden. Het is onmogelijk dit systeem te omzeilen.

Leraren en personeel zijn uitgezonderd van deze lijst. Dat van leerlingen bijgehouden wordt wanneer ze het terrein verlaten betekent overigens niet dat dit ook direct straf oplevert. Het kn we nagetrokken worden door de schoolhoofden. Dat de wachters je zullen zien wanneer je Bumetrel verlaat betekent ook niet dat ze je altijd tegen zullen houden.

Oke, ik ben dus redelijk veilig op Bumetrel, maar hoe zit het mijn huisdier?

Wees gerust, een geregistreerd huisdier is zo overduidelijk herkenbaar als geregistreerd huisdier (dit is te zien en zelfs te ruiken) dat het onmogelijk is dat het per ongeluk gedood wordt. Verder is het onmogelijk om een huisdier mee naar binnen te smokkelen zonder dat iemand het weet.

Natuurlijk hoef je je huisdier niet te registreren, maar dan is er ook nooit bewijs dat het van jou is. Je mag dan ook geen gebruik maken van de stallen of andere voorzieningen voor je huisdier. Voor meer informatie over huisdieren en het registreren daarvan vind je hier.

Zijn wapens toegestaan binnen de school?

Nee, het is verboden wapens te dragen binnen de school. Je mag wel wapens meenemen naar school, maar deze zullen ingenomen worden bij de poort en veilig bewaard worden. Wanneer je de school weer verlaat kun je deze weer mee krijgen. Het is onmogelijk wapens mee naar binnen te smokkelen zonder dat dit opgemerkt wordt.

Er zijn een aantal uitzonderingen voor personen die wapens mogen dragen binnen de school. Allereerst mogen de wachters en de kapitein van de wacht hun wapens dragen. Verder mag de boogschietleraar een boog dragen, de leraar zwaardvechten een zwaard en de leraar alternatieve vechtkunsten een aantal alternatieve wapens dragen.

Myrofas - Het leukste spel sinds de middeleeuwen!
[Home] - [Chat] - [FAQ] - [Wiki] - [Linkpartners] - [Regels] - [Mededelingen]