contact
chat
2
1
1
 
 
[Wachtwoord vergeten?]

[Wat is Myrofas?]
Myrofas is een high-fantasy rollenspel dat gespeeld wordt door kleine verhaaltjes te plaatsen op het forum.RPGrating

[Spelers online]:
13 reizigers, 0 karakters

[Chatters online]:
Botje

Afkortingen

Deze pagina bevat een overzicht van veelgebruikte afkortingen en begrippen op myrofas. Zie het maar als een soort mini woordenboek dat voornamelijk OOC termen beslaat.
Een klein overzichtje:

A
B
D
F
G
H
I
K
O
P
R
S
Y
Acc.
AG
AvK
AvL
AvM
AvN
AvW
Bum


Dr.
Drs.

FAQ
FRPG

GM


HT


IC
IP
IR
IRLKK


OC
OOC

PB
PM

Rep.
RPG

SSvM


Yps


Academies

De afkorting die je hier bracht staat voor n van de zeven academies die de universiteit van Ypsilon rijk is. Hiervan zijn zes academies vrij toegankelijk. De laatste, de Academie Germanica (AG) heeft een speciaal reglement voor toegankelijkheid.
Op alfabet:

 • AG - ofwel Academie Germanica. Deze academie is een speciaal geval binnen de universiteit. Ze heeft haar eigen hoofd en opereert vrijwel los van de universiteit zelf. De directeur zelf ontkent officieel het bestaan van de Academie, hoewel het een publiek geheim is dat ze wel bestaat. Ze staat mede onder zijn beheer, dat wil zeggen, de rector van de AG is verantwoording schuldig aan de directeur van Ypsilon.
  De AG neemt studenten niet zomaar of op verzoek op in haar gelederen. De AG is een opleiding voor drudologie en geeft alleen les aan studenten die door de AG zelf zijn uitgenodigd voor lessen. De locatie van de AG is een kostbaar bewaard geheim.
 • AvK - ofwel Academie voor de Kunsten. Op deze academie worden de studenten opgeleid tot kunstenaars en worden ze onderwezen in verscheidene soorten kunsten. Denk hierbij aan danskunsten en schilderkunsten, maar ook leren ze over de kunstgeschiedenis. Omdat ze tijdens hun opleiding te maken krijgen met veel verschillende soorten van kunst, kunnen ze later de tak kiezen die hun het meeste aantstaat.
 • AvL - ofwel Academie voor Lichaamsoefening. De AvL is erop gericht de studenten te onderwijzen in het gebruik en de theorie over wapens. Ook leren ze strategie en dingen over gevechten in het verleden. Tijdens sommige lessen combineren ze het wapengebruik met magie. Dit is een vier jaar durende opleiding.
 • AvM - ofwel Academie voor Magiebeheersing. Deze academie is, zoals de naam al zegt, volledig gericht op het onderwijs in magische kunsten. Magievormen zo oud als de Myrofasbeschaving, en zelfs van daarvoor, worden hier tot leven gebracht. Magie op praktisch en sociaal gebied wordt onderwezen. Kortom, alles wat met magie te maken heeft wordt hier volledig uitgediept en onder beheersing gebracht.
 • AvN - ofwel Academie voor Natuurwetenschappen, niet te verwarren met AvNW. Deze academie is gericht op de kennis van de natuur, het onderzoeken van natuurwetten en het uitbreiden van de natuurgerelateerde kennis. Studenten worden onderwezen in de basisprincipes van het onderzoeken en krijgen een breed scala aan natuurgerelateerde colleges.
 • AvW - ofwel Academie voor Wijsbegeerte. Zoals de naam al zegt is dit de academie die gericht is op cultuur, taal, filosofie, kortom: gericht op de wijsbegeerte. De Academie voor Wijsbegeerte heeft al veel bijzondere Myrofas opgeleid. Diverse groten uit de Myrofassamenleving kunnen trots zijn een opleiding gevolgd te hebben aan de AvW. Opvallend is dat de AvW veelal uitstekende sprekers en zeer intelligente wetenschappers aflevert.
 • Naar boven

  Account

  Een acc. oftewel een account is het profiel van een speler. Wanneer je een account aanmaakt op een forum als dit heet dat meestal een karakter. Een account staat dus voor het profiel van een speler. Een dubbelaccount betekent simpelweg dat n persoon twee profielen heeft aangemaakt. Meestal wordt hier echter de benaming 'horige' voor gebruikt.
  Ter verduidelijking, volgens de Van Dale:
  account1 (dem; accounts)
  1 toegangsrecht tot een (beveiligd) domein van een netwerk
  2 abonnement bij een provider om tegen betaling toegang te verkrijgen tot een onlineservice zoals e-mail of internet
  Een forum is een beveiligd netwerk. Een account op een forum geeft je toegangsrecht tot de inhoud van het forum.

  Naar boven

  Bumetrel

  Spelers hebben vaak de neiging dingen af te korten, daarom bestaat deze pagina ook. Aangezien Bumetrel een vrij lange naam is wordt dit eenvoudig afgekort naar 'Bum'. Meer informatie over Bumetrel vind je op de FAQ: Bumetrel.

  Naar boven

  FAQ

  De FAQ is de hulp sectie van een site. FAQ betekent 'frequent asked questions' oftewel: 'veelgestelde vragen'. In de FAQ van een site staan de meest voorkomende vragen vermeld, met de antwoorden erop.
  Maak vooral gebruik van de FAQ, het scheelt het hulpteam een heleboel werk wanneer het niet telkens dezelfde vragen in hun inbox vindt.

  Naar boven

  ForumRPG

  Een ForumRPG of FRPG is een RPG die, zoals het woord al zegt, gespeeld wordt door middel van een forum.

  Naar boven

  Godmode

  Godmode (GM) is het beschrijven van acties van een ander vr de betreffende speler zelf beschreef dat het karakter die actie uitvoerde. Dit is een erg irritante gewoonte en is op Myrofas dan ook niet zomaar toegestaan.
  Een voorbeeld van Godmode:
  Het was nacht. Jan liep op zijn tenen door de slaapzaal heen, en verdween door de deur naar buiten. Hij merkte niet dat achter hem Piet wakker werd en hem begon te volgen.
  Wanneer Piet niet beschreven heeft (in een volgende of vorige post) dat hij Jan volgde, is dit een godmode. Jan beslist hier dat Piet iets doet, zonder het Piet te vragen.

  Naar boven

  Hops

  Hops, oftewel PM's, of PB's. Op fora kun je niet alleen posts plaatsen in topics, je kunt ook onderling berichten versturen. Een soort e-mail op het forum.
  PM staat voor 'Personal Message', PB voor 'Persoonlijk Bericht'. Op Myrofas is dit veranderd naar 'Hop' aangezien in dit spel de Hop het wezen is dat post rond brengt. Hops zijn dus niet alleen OOC maar ook IC.

  Naar boven

  Hulpteam

  Myrofas wordt draaiende gehouden door de admin en het hulpteam. Vaak wordt 'hulpteam' afgekort tot 'HT' omdat de wereld nou eenmaal lui is en alles zo kort mogelijk wil hebben. Als je een vraag hebt over iets op Myrofas en het is niet op de wiki, faq of in de bibliotheek te vinden dan kun je die vraag aan het hulpteam stellen in het topic Vraag het het hulpteam.

  Naar boven

  In/Out of character

  IC/OC/OOC zijn afkortingen voor twee soorten posts. Op een ForumRPG kunnen spelers posts maken die geschreven zijn vanuit het gezichtspunt van hun karakter: dan gaat het om een IC post. Een 'In Character' post, oftewel een 'in karakter' post. Let op: De IC posts worden niet geschreven in de ik-vorm.
  Spelers kunnen ook posts plaatsen - bijvoorbeeld in het offtopic - die geschreven zijn vanuit een ander standpunt dan hun karakter. Dit zijn de zogenaamde OC of OOC posts. De 'Out of Character' posts, voor het gemak soms met n O geschreven. 'Uit karakter' posts dus.

  Naar boven

  In real life

  In real life, oftewel IR of IRL. (De L die er de ene keer wel en de andere keer niet bij is hangt af van de mate van luiheid van de schrijver.)
  Deze uitdrukking betekent letterlijk 'in het echte leven'. Aangezien het internet een virtuele wereld is, is er verschil tussen dingen die je in het echte leven meemaakt, en dingen die je in de virtuele wereld meemaakt. Hieruit is de uitdrukking 'IRL' ontstaan er was behoefte aan een afkorting die het verschil aan kon geven.

  Naar boven

  IP-adres

  Een IP-adres, of kortweg IP is het nummer van een op internet aangesloten computer. lke computer die verbinding heeft met internet heeft een IP-adres. IP-adressen zijn vergelijkbaar met telefoonnummers. Op basis van een IP-adres kan heel wat informatie worden gevonden over de gebruiker van de computer. Onder andere het dorp of de stad waar je woont.
  Voor meer informatie over IP-adressen, zie Wikipedia: IP-adres

  Naar boven

  Karakterkaart

  Een KK staat voor 'karakterkaart'. De karakterkaart is een verplicht onderdeel van het spel. Zonder KK kan een speler niet aan het spel deelnemen. Soms wordt ook wel de term 'bio' of 'biografie' gebruikt wanneer het over een karakterkaart gaat.
  Voor meer informatie over KK's, zie deTutorial.

  Naar boven

  Reputatie

  Reputatie is een systeem waarmee spelers van elkaar aan kunnen geven of ze een post heel goed of heel slecht vinden. Als je post of een topic maakt krijg je ook een of meerdere reputatiepunten.
  Meer hierover vind je in de FAQ: Reputatie

  Naar boven

  RPG

  RPG betekent Role Play Game, rollenspel. Iemand die een RPG speelt heeft een eigen, meestal zelfgemaakt, karakter dat hij of zij ontwikkelt en gebruikt voor interactie met andere spelers. Een soort digitale 'ik'.

  Naar boven

  Schoonschrijver van Myrofas

  De Schoonschrijvers van Myrofas is een aparte groep van spelers die goed kan schrijven (posten), maar dat ook met zeer weinig spel- of taalfouten doet. Hiervoor krijgen ze een speciale medaille.

  Naar boven

  Titulatuur

  Zodra je persongage afgestudeerd is aan de universiteit krijgt hij/zij een titel. Dit is Dr. of Drs., afhankelijk van de studieloopbaan. Voor meer informatie zie de FAQ: Categorie Ypsilon.

  Naar boven

  Ypsilon

  Yps staat simpelweg voor Ypsilon, de Universiteit Ypsilon. Meer informatie over Ypsilon is te vinden in de FAQ: Ypsilon.

  Naar boven

  Myrofas - Het leukste spel sinds de middeleeuwen!
  [Home] - [Chat] - [FAQ] - [Wiki] - [Linkpartners] - [Regels] - [Mededelingen]